Како го разбирате светот?

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Значи вака, ти, не се базираш на нешто што денес е докажано и важи за вистина, туку се базираш на рандом теории на месопотамци, и во нив веруваш, и според нив го замислуваш светот? о.0

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Јас го разбирам светот како ТВ серијал со два можни краја:
1. Шехерезад
2. Онур

V

VeniVidiVici

Гостин
Па нормално... Како поле за културен натпревар помеѓу народите... :)
Шега настрана, светот/земјата го замислувам како една безнадежна планета која со неразумноста на луѓето се уништува самата себеси...

The Mad Doc

Алхемичар
Член од
16 март 2009
Мислења
653
Поени од реакции
46
Де бре луѓе што сте се опседнале со мене.Ете кажав што знаев вие кажавте што знаевте.Малце ме извреѓавте но не се лутам.Јас си останувам на моето вие на вашето пријатно и благодарам што ги изнесовте своите ставови.:toe:

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Јас го разбирам светот како поле за културен натпревар меѓу народите, само има мал проблем... сите се говеда!

The Mad Doc

Алхемичар
Член од
16 март 2009
Мислења
653
Поени од реакции
46
Коа више го имаш у потпис, барем користи го.
НИШТО незнаеш, а тврдиш дека знаеш, фрлаш некој тези шо не држат вода, збориш за нешо шо ни сам не го разбираш, и не, и не, не сакаш да прифатиш дека не си во право, И не, нема да побараш објаснување..
Али вред, ти ќе се брукаш пред другари, сигурно нема ја :)
Слушај малце попаметни, ако веќе неслушаш постари...

едит: И не, не сакам да те навредам или шо и да е, едноставно цел живот у место ќе цапкаш со таа тврдоглавост.
Зар можам со пишување по форум да го изменам тоа што ти го живееш од раѓање.Ајде убаво кажи во што тоа јас грешам кога викам дека да не постоеше све ќе беше темнина.Кога се создаде светот се создаде светлост.Како можам да бидам јас тврдоглав кога едно те исто го објаснувам 100 пати а вие тресете глупости.

Only the wisest and the stupidest of men never change...
Затоа ни јас ни вие никогаш нема да имаме поента бидејќи тој што размислува надвор од границите на логичното ќе биде осудуван од заробените.

El 'Borracho

Riot Maker
Член од
18 јули 2009
Мислења
822
Поени од реакции
238
Како што кажува мојот потпис.Вистинската мудрост се состои во тоа да знаеш дека ништо не знаеш.

Не е важно дали ме извреѓал можеби тоа е начинот на кои комуницирате.Не се обидувајте да ме сватите никогаш нема да ви успее(барем не на некои).Прифатете тоа е мојата теза,филозофија и начин на живот.Ќе мора да научите да живеете со тоа.
оф топик : прашање за тебе само онака да ми одговориш, шо си толку напален по алхемистиве? поради нивната генијалност или...? Без навреда само сакам да знам

он топик: светот го разбирам ко кисело јаболко:nesum:

marko_d

Ретард
Член од
10 април 2009
Мислења
430
Поени од реакции
18
значи да не постоеше (видливата) светлината луѓето нема да имаа очи туку некој друг орган кој детектири електромагнетни зрачења .... а у право си, светлината, како и се што знаеме настанала со настанокот на познатиот универзум, пред тоа, не знаеме што имало ...

The Mad Doc

Алхемичар
Член од
16 март 2009
Мислења
653
Поени од реакции
46
А да отвореше посебна тема за алхемија и нешто?, мислам дека со ова тука отидовте офтопик ..
Тој што сака да научи нека отвори тема.Јас веќе имам научено.

оф топик : прашање за тебе само онака да ми одговориш, шо си толку напален по алхемистиве? поради нивната генијалност или...? Без навреда само сакам да знам

он топик: светот го разбирам ко кисело јаболко:nesum:
Не сум бре човек напален.Јас сум алхемичар бидејќи мојот начин на живот е многу сличен со начинот на Хермес.

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Зар можам со пишување по форум да го изменам тоа што ти го живееш од раѓање.Ајде убаво кажи во што тоа јас грешам кога викам дека да не постоеше све ќе беше темнина.Кога се создаде светот се создаде светлост.Како можам да бидам јас тврдоглав кога едно те исто го објаснувам 100 пати а вие тресете глупости.

Затоа ни јас ни вие никогаш нема да имаме поента бидејќи тој што размислува надвор од границите на логичното ќе биде осудуван од заробените.
Ја ништо не кажувам. Ја само прашувам. Прашувам концизни јасни и логични прашања, со кој само сакам да ти докажам дека незнаеш шозбориш.
Ајде, рече, дека коа се создал светот, се создала светлина. Од каде тоа? И како се создал светот? И како се создава светлина? И после колку време од создавање на светот се создаде светлината? И што е тоа светлина?

Ете ти јасни прашања, одговори ги, да знаеме, нали, дали ти знаеш за што зборуваш или онака само си се изјаснуваш.

El 'Borracho

Riot Maker
Член од
18 јули 2009
Мислења
822
Поени од реакции
238
Не сум бре човек напален.Јас сум алхемичар бидејќи мојот начин на живот е многу сличен со начинот на Хермес.
daaaamn. Е ова не го очекував. Ти си алхемичар? Извини брат што не сум упатен многу во ова али Хермес со алхемија? Јас само знам дека ако ти си алхемичар можиш да направиш злато од железо... или барем се трудиш да направиш?:toe:

е и заборајв да допишам, оти не си се придржуваш ти повеќе до хемијата и до фаци како Луис, Марков, Бернштед и така натаму отколку до Хермес, а? Шо викаш?

The Mad Doc

Алхемичар
Член од
16 март 2009
Мислења
653
Поени од реакции
46
Ја ништо не кажувам. Ја само прашувам. Прашувам концизни јасни и логични прашања, со кој само сакам да ти докажам дека незнаеш шозбориш.
Ајде, рече, дека коа се создал светот, се создала светлина. Од каде тоа? И како се создал светот? И како се создава светлина? И после колку време од создавање на светот се создаде светлината? И што е тоа светлина?

Ете ти јасни прашања, одговори ги, да знаеме, нали, дали ти знаеш за што зборуваш или онака само си се изјаснуваш.
Не човек нема да ти ги одговорам тие прашања.Јас одговорив доволно прашања.Сакам да знам дали имаат цел тие прашања што ќе ги одговорам.Зашто да се мачам ако немаат.

The Mad Doc

Алхемичар
Член од
16 март 2009
Мислења
653
Поени од реакции
46
daaaamn. Е ова не го очекував. Ти си алхемичар? Извини брат што не сум упатен многу во ова али Хермес со алхемија? Јас само знам дека ако ти си алхемичар можиш да направиш злато од железо... или барем се трудиш да направиш?:toe:

е и заборајв да допишам, оти не си се придржуваш ти повеќе до хемијата и до фаци како Луис, Марков, Бернштед и така натаму отколку до Хермес, а? Шо викаш?
Зашо не се ин.Абе ако немаш нешто паметно да кажеш зашто кочиш?

El 'Borracho

Riot Maker
Член од
18 јули 2009
Мислења
822
Поени од реакции
238
Зашо не се ин.Абе ако немаш нешто паметно да кажеш зашто кочиш?
не бе бато ја не те кочам. Ти со самото верување дека си алхемичар си заглавил во место. Во 1600 некој како тебе се криел од црквата и седел во визба и во еден казан турал восок, железо и волна и читал некоја магија и праел злато.... или исто во казанот ке турел вино, вода, троа киселина и пак уште една магија че прочитал и оп! лекот за безмртност. Браво. Јас не те кочам, туку ти сам си заглавил во 1600 брат. Размисли.

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Не човек нема да ти ги одговорам тие прашања.Јас одговорив доволно прашања.Сакам да знам дали имаат цел тие прашања што ќе ги одговорам.Зашто да се мачам ако немаат.
Имаат цел. И тоа Огромна.
И, ти ветувам ако ги одговориш точно, и ако се сложуваат со твојот предходен муабет, имаш гајба пиво од мене, пред врата ти го носам.

Kajgana Shop

На врв Bottom