Како влијае марихуаната на здравјето...

• Креатор на темата MSV
  • Време на започнување
K

kalimer0

Гостин
Не смеам да ја споредам марата со хероинот за пример, нормално. Но, за разлика од тоа, вие можете да ја земате ракијата и тоа литар, како пример што би можел алкохолот да направи. Оти, пиво и ракија е „едно те исто“. Олрајт.
Па и ракијата и пивото се легални додека за хероинот не видов никој на темава да брани став дека треба да биде легален. Значи не го мешај хероинот и останатите дроги, темава е за марихуаната која не е смртоносна и е нелегална за разлика од куп алкохолни пијалоци кои се смртоносни и легални.

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
7.005
Поени од реакции
12.668
Јас сум "на алкохол" веќе 30тина години, никого не сум убил, ниту сум ја тепал жената и децата, ниту сум го бркал соседот со нож. За такво нешто треба да имаш најверојатно предиспозиција, причини што најверојатно ги знаат психијатрите. Пак да подвлечам делот од претходниот пост -бесполезно е да се споредува штетност на алкохол и марихуана затоа што лицата што пушат марихуана сами се фалат дека користат и алкохол.
Ништо не реков за тебе ни за мене ни за комшиите, тоа дека ние не сме убиле не го менува фактот дека се случувало страшно често под дејство на алкохол.
Точно е дека треба да имаш предиспозиција, но сите ја имаме и таа предиспозиција често зависи од околности. Е сега алкохолот ете на тие што имаат предиспозиција и тенденција повеќе од други им доаѓа како иницијална каписла додека на марихуана им е грозно и да помислат вербално да навредат а не пак да удрат, почнат расправија или убијат.
Иначе секако дека се пие и алкохол во комбинација со марихуана (еднаш мислев ќе приумрам во таква ситуација) т.е. пијат алкохол освен што пушат марихуана. Е па затоа е муабетот зошто едното да е не легално а другото да, кога ако ги споредиме едното (легалното) е далеку по штетно од другово...искуството и фактите говорат за себе :)

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Па и ракијата и пивото се легални додека за хероинот не видов никој на темава да брани став дека треба да биде легален. Значи не го мешај хероинот и останатите дроги, темава е за марихуаната која не е смртоносна и е нелегална за разлика од куп алкохолни пијалоци кои се смртоносни и легални.
Ти бре ја сфаќаш разликата од „може да предизвика смрт во тој и тој и тој случај“ со „смртоносно е“?

Алкохолните пијалоци биле смртносни...:icon_mrgr:

K

kalimer0

Гостин
Ти бре ја сфаќаш разликата од „може да предизвика смрт во тој и тој и тој случај“ со „смртоносно е“?

Алкохолните пијалоци биле смртносни...:icon_mrgr:
ОК
Ракијата може да предизвика смрт а марихуаната неможе. Првата може да ја купиш слободно со лична карта или дедо ти да ти направи домашна сливовача а ако те фатат со втората ќе ти се ебе мамата.
Каде е тука правдата?

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
7.005
Поени од реакции
12.668
Само да не се разбереме погрешно, немам јас ништо против алкохолот (освен кога има турбо кајнд оф концерти или кога се конзумира за лечење фрустрации (често во домашни услови)), омилена течност ми е и редовно го конзумирам викендашки (почнувам за некој час) :D Живели!

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
ОК
Ракијата може да предизвика смрт а марихуаната неможе. Првата може да ја купиш слободно со лична карта или дедо ти да ти направи домашна сливовача а ако те фатат со втората ќе ти се ебе мамата.
Каде е тука правдата?
Не е поентата на темата да ја бараме социјалната правда во врска со тревата. Општеството е помалку преведно кон низа други битни работи, па не ми ни доаѓа на памет да ја критикувам џаначката неправда.
За разлика од тоа, издавам мнение дека, иако тревата директно не е смртноносна, што е најсилниот џанкерски аргумент, сепак мислам дека штетна е за здравјето.

Башка тоа што поттикнува хомосексуалност....:LOL:

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Не смеам да ја споредам марата со хероинот за пример, нормално. Но, за разлика од тоа, вие можете да ја земате ракијата и тоа литар, како пример што би можел алкохолот да направи. Оти, пиво и ракија е „едно те исто“. Олрајт.
Пиво и ракија не е исто. Сакаш да ми кажеш дека сируп на растварање и струмка е исто? Ракијата е концентрат од алкохол и е на граница од дозволеното што може да го поднесе човечкиот организам, никаде нема предупредување колку е препорачливо а тоа докажува дека нешто не штима во аршимите за легално и нелегално.

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
7.005
Поени од реакции
12.668
Поттикнува неверојатен оргазам тоа сигурно а тоа за хомо не ми се десило, не знам од кај ти е информацијава ама често од искуство може да се зборува :icon_lol:

П.С. А што си се запнал против марихуаната вака ревносно? Да не ти ги знаат пасвордите од дома :eek::icon_lol:

Cannabinoid

Cannabinologist, MMD
Член од
18 јануари 2008
Мислења
597
Поени од реакции
466
Не е поентата на темата да ја бараме социјалната правда во врска со тревата. Општеството е помалку преведно кон низа други битни работи, па не ми ни доаѓа на памет да ја критикувам џаначката неправда.
За разлика од тоа, издавам мнение дека, иако тревата директно не е смртноносна, што е најсилниот џанкерски аргумент, сепак мислам дека штетна е за здравјето.

:facepalm:
Како е штетна? На кој дел од нашето тело му штети? Во колкави количини е штетна? Колку се предозирале од канабис? Колку починале од истиот?

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Поттикнува неверојатен оргазам тоа сигурно а тоа за хомо не ми се десило, не знам од кај ти е информацијава ама често од искуство може да се зборува :icon_lol:
ЈАс сум тој, да, ми украдоа 100 грама. Ги криев во една книга, накај 366 страница (негде на пола). ВИди џанаци, наместо да ми ја земат и книгата, тие ја остајле. А вредна книга - и по цена, а бесценета по квалитет.

„Волшебникот“ од Џон Фаулс, ја знаеш?:icon_lol::icon_mrgr:

Точно е тоа дека имам против трева и општо против сите наркотици. И да, имам и против џанаци воопшто. Не се дружам со такви, т.е. порано имав во друштвото, секој втор „таков“. Сега веќе не, заобиколувам.

Инаку, смајли има бе, види, шега е појќе то. Иако понекош, од некои заклучоци шо сум ги перцепирал, не ми била смешна „шегата“.

:facepalm:
Како е штетна? На кој дел од нашето тело му штети? Во колкави количини е штетна? Колку се предозирале од канабис? Колку починале од истиот?
Имаш Канабис дури и во никот, така да, секоја дискусија со тебе во врска со „штетноста“ и “штетноста“ на џанкерската светост е излишна.

Член од
28 март 2006
Мислења
18.041
Поени од реакции
12.820
ОК
Каде е тука правдата?
размисли за користа и штетноста, не за правдата. Која корист имаш од марихуана? Безбедна маргина за марихуаната е 1000, како и за ЛСД. Дали ЛСД е корисно и здраво да се користи?

divide the lethal dose by the effective dose. This gives the “safety margin” of the drug. For alcohol, the safety margin is 10 (330 divided by 33 equals 10). In other words, it takes 10 times as much alcohol to kill you as it does to give you a buzz. Note: All such calculations are very rough estimates, and severe toxic reactions can occur at much lower doses depending on the health of the individual.
Based on my research, the safety margin of recreational substances as normally used is: 6 for heroin; 10 for alcohol; 15 for cocaine; 16 for MDMA; 20 for codeine; and 1,000 for LSD or marijuana. Cigarettes have little immediate risk of death because most of the very lethal nicotine is destroyed in the smoke. The long-term risk of addiction and cancer from cigarettes is well known.

http://www.tricitypartners.org/marijuana/marijuana.htm
"Make no mistake, marijuana is a harmful,
addictive drug...teenagers who are smoking
marijuana today are using a drug more potent
than what was available in th 1960s."
- Louis Z. Cooper, M.D., President American Academy of Pediatrics

Еве и за алкохолот, ако толку ви е битно ама тоа го гледам само као утеха, лажна причина зашто била подобра марихуаната неголи алкохол
Alcohol has been, and continues to be, the most widely used drug of choice for adolescents. Alcohol use is consistently implicated in car crashes and weapon incidents; it also plays a key role in adolescent suicide and teen pregnancy.

SIX MYTHS
Community and parental complacence about marijuana are based on common misconceptions, including:
1: Marijuana is harmless - Not so. Marijuana is more potent than ever and can lead to a host of significant physical, social, learning and behavioral problems at a crucial time in the lives of young people. (see kids and marijuana)
2: You can't get addicted to marijuana - Yes you can. Despite popular belief, scientific research has shown that marijuana use can indeed lead to dependency and addiction.
3: Marijuana won't hurt you - it's just a plant A significant body of research has identified the consequences of marijuana use, including changes to the brain, problems with learning, effects on mental health, and lung and respiratory damage.
4: Marijuana doesn't make you lose control; it makes you mellow - Marijuana affects many of the skills required for safe driving and other tasks, and these effects can last up to four hours. Research has also shown a link between frequent marijuana use and increased violent behavior.
5: Marijuana isn't as popular among youth today as other newer drugs like Ecstasy - Yes it is. Marijuana is the most commonly used illicit drug in the US.
6: There's not much parents or anyone else can do to stop youth from experimenting -
Parents are the most powerful influence on their children when it comes to drugs. Two-thirds of youth, ages 13-17, say losing their parent's respect is one of the main reasons they don't smoke marijuana or use other drugs.

K

kalimer0

Гостин
размисли за користа и штетноста, не за правдата. Која корист имаш од марихуана? Безбедна маргина за марихуаната е 1000, како и за ЛСД. Дали ЛСД е корисно и здраво да се користи?
Ме опушта (и ќе ми помогне да се здебелам :pos:)
Значи не го мешај хероинот и останатите дроги, темава е за марихуаната која не е смртоносна и е нелегална

Cannabinoid

Cannabinologist, MMD
Член од
18 јануари 2008
Мислења
597
Поени од реакции
466
ЈАс сум тој, да, ми украдоа 100 грама. Ги криев во една книга, накај 366 страница (негде на пола). ВИди џанаци, наместо да ми ја земат и книгата, тие ја остајле. А вредна книга - и по цена, а бесценета по квалитет.

„Волшебникот“ од Џон Фаулс, ја знаеш?:icon_lol::icon_mrgr:

Точно е тоа дека имам против трева и општо против сите наркотици. И да, имам и против џанаци воопшто. Не се дружам со такви, т.е. порано имав во друштвото, секој втор „таков“. Сега веќе не, заобиколувам.

Инаку, смајли има бе, види, шега е појќе то. Иако понекош, од некои заклучоци шо сум ги перцепирал, не ми била смешна „шегата“.

Имаш Канабис дури и во никот, така да, секоја дискусија со тебе во врска со „штетноста“ и “штетноста“ на џанкерската светост е излишна.
Што е, во недостаток на аргументи ја свитка опашката а? :icon_lol:
Форумот колку што знам е за дебатирање, а ти за волја на вистината си веќе влезен во темата која гласи: „како влијае марихуаната врз здравјето“. Ти поставив најпрости прашања. Толку ли етанолот (алкохол за необразованите) ти го испил (уништил невроните на) мозокот? :pos:

П.С. Немам канабис во никот, туку убаво си пишува канабиноид = глупа на молекули кои замисли постојат во моментов и во твојот организам иако не си консумирал канабис. Мани тоа, истите овие канабиноиди се наоѓаат во природното мајчино млеко за време на доењето...... под името ендо-канабиноиди. Во конопот истите се викаат фито-канабиноиди и ги имаат истите благодетни ефекти врз цицачите кај кои постои ендо-канабиноиден систем. :)

Член од
28 март 2006
Мислења
18.041
Поени од реакции
12.820
Ме опушта (и ќе ми помогне да се здебелам :pos:)
е добро тогаш, штом ти помага... само и фитнесот, пливањето (било кој сличен спорт) ќе те "здебелат" и опуштат, секогаш има алтернативи гарантирано поздрави ;)

Zaptija Stojkov

Комунист
Член од
23 февруари 2010
Мислења
3.179
Поени од реакции
2.858
До сите поддржувачи на марихуаната едно прашање:
Колку тревари до сега станале успешни луѓе???

Kajgana Shop

На врв Bottom