YuZe
Sic Semper Tyrannis
- Член од
- 22 септември 2005
- Мислења
- 2.134
- Поени од реакции
- 2.568
Ако си склон кон психоза, шизофренија и би поларен разстрој, не би препорачал конзумирање на трева. Исто мислам младинци и деца под 25 години не треба да конзумираат, им го пореметува физичкиот развој и развојот на мозокот.Од тие симптоми досега не сум осетил, ама баш напротив осетив возвишени позитивни чувства кои инаку не би можело да се осетат. Секој ден дувам, па и затоа секој ден ги чувствувам тие алтернативни реалности кои ме водат и ме насочуваат. Прв пат почнав пред десетина години и можам слободно да кажам дека тревата е божја/магична билка која спојува и подобрува.
А и нејзиниот капацитет да лекува и тоа болести кои за медицината се непобедливи, ја прави природен уникат. Лечи алкохолизам, па така ако има тука хроничен пијаница слободно да се префрли на ганџа, го очекува успех и пријатно изненадување. Peace![]()
За останатото, тревата има и добри и лоши својства. Би ја препорачал на луѓе и професионалци што имаат стресни работи, и стриктно после работа или физичка активност и во умерена доза.
Кога ќе речиш брутална конзумација, колку ТХЦ? Инаку ова што го објаснуваш е Panic Attack.Марихуаната исто може да го наруши идентитетот на личноста и постепено да се западне во психотични филмови.Буквално може да се случи распад систем на психолошкиот идентитет на човека.
Овоа е најголемата опасност што може да произлезе од неа.
Депресијата и анксиозноста се попатни,нервозата исто.
Ќе кажам мене лично што ми се има случено еднаш и мислам дека тоа беше пресвртницата што ме натера радикално да намалам со нејзе.
Не сум склон кон депресии и анксиозност,ниту кон било какви психолошки нарушувања,меѓутоа после брутална конзумација одреден период нагло прекинав и уште првиот ден од постот почнаа да се случуваат невообичаени работи што никогаш претходно не ми се имаа случено после прекин.
Најпрво се појави иритација и гнев без никаква причина,за веќе вториот ден за првпат во животот да осетам што значи депресија од посериозен карактер.
Така тежок и напорен ми беше денот,не можев самиот на себе да поверувам што ми се случува.
Внатрешна празнина,замор,никаква емоционална реакција за било што...После ден-два почна да ми се нарушува и самиот идентитет.Се што сум изградил до тој момент почна наеднаш да се распаѓа.
Неколку дена траеше оваа состојба и полека почнав да се враќам во нормала.
Како супстанца,марихуаната воопшто не е играчка.Еде куп луѓе си го заебаа животот на смеа,на шала.
За субстанци, ништо не е играчка, дијабетот иди од прекумерна конзумација на шеќер.