Знам знам ке земам и SSD ,само не можам сега,пред 1-2 месеци ја зедов графичката и уште не е платена.Така да да се одборѓам и обавезно ке земам SSD.Вака веќе може Шала на страна ако немаш SSD подитно да земеш, магнетниот диск ненормално ти го гуши целиот систем.
dobra graficka so 1536mb hyper memorija ista takva imam vo laptopotIntel Centrino Core2Duo 2.0 GHz 2 MB Cache
nVidia GeForce 9300M G 256 MB
3 GB RAM
Asus Laptop еве веќе 3 години си ја врши работата беспрекорно.
Извини што одам офтопик, но ме интересира нешто - што напојување користише во МастерКулерот кејсот?dobra graficka so 1536mb hyper memorija ista takva imam vo laptopot
другар се се,само малце процесорот крши филм без навреда конфигурацијата ти е атомска бомба играш се на премаксимум,само си требало едно интелче да си земеш дали и5 од сенди,дали и7 сеедно ма да и вака ти е доброПроцесор : AMD Phenom II X6 1075T 3.00GHz 3MB L2 Cache and 6MB L3 Cache
Матична: M4A89GTD PRO
Графичка :NVIDIA GeForce GTX570, 1GB DDR5 320bit, Engine CLK (MHz) 742, Memory CLK (MHz) 3800 (1000MHz DDR5)
РАМ: 2 x 4GB DDR3
Куќиште: HAF 932 AMD Limited Edition
Другар не можам да сфатам зошто викаш така??другар се се,само малце процесорот крши филм без навреда конфигурацијата ти е атомска бомба играш се на премаксимум,само си требало едно интелче да си земеш дали и5 од сенди,дали и7 сеедно ма да и вака ти е добро
Па да поекономично е,пошто гледам мега конфигурација имаш па мислев ако си у добар кеш да си земеш тоа ма да супер си е се,биди радосен зашто неможат сите да имаат толку јак PCДругар не можам да сфатам зошто викаш така??
Работам со компјутери од 12 години...
Што дека ќе имам и7 ..??? никогаш не сум го искористил целосниот процесор..
АМД на времето беа послаби од интел ама сега се вистина супер... Ако ми веруваш јас и 1 коре 3.2 Ghz би користел само да има многу кеш... Со 9 мегакеш што ги имам на мојот досега сум немал никаков проблем
Да играм се на максимум Многу повеќе од колку што можеш да замислиш xD.
--- надополнето ---
core i7 9xxX extreme сериите имаат 4 јадра и 12 мегакеш- и се многу многу поскапи од амд...
Мојот има 6 јадра со 9 мегакеш... така да мислам нешто се блиску ама сепак амд е далеку поефтин од и7...
5760x1200 3x monitors nvidia surround gaming.Па да поекономично е,пошто гледам мега конфигурација имаш па мислев ако си у добар кеш да си земеш тоа ма да супер си е се,биди радосен зашто неможат сите да имаат толку јак PC
P.S-На што резолуција плескаш?
Кога имаш пари,имаш се...5760x1200 3x monitors nvidia surround gaming.
Очигледно не си ги прочитал добро ривјуата на Sandy Bridge Core i5/i7. Он ти викаше за таа архитектура, а не за старите i5 и i7 коишто се базираа на Nehalem архитектура. И да, си требал да почекаш за матични со B3 ревизии и да земеш i5 2500K, го млати секој Phenom II X4/X6 процесор. А кошта 200 евра.Другар не можам да сфатам зошто викаш така??
Работам со компјутери од 12 години...
Што дека ќе имам и7 ..??? никогаш не сум го искористил целосниот процесор..
АМД на времето беа послаби од интел ама сега се вистина супер... Ако ми веруваш јас и 1 коре 3.2 Ghz би користел само да има многу кеш... Со 9 мегакеш што ги имам на мојот досега сум немал никаков проблем
Да играм се на максимум Многу повеќе од колку што можеш да замислиш xD.
--- надополнето ---
core i7 9xxX extreme сериите имаат 4 јадра и 12 мегакеш- и се многу многу поскапи од амд...
Мојот има 6 јадра со 9 мегакеш... така да мислам нешто се блиску ама сепак амд е далеку поефтин од и7...
ne te razbiram, so sto? lap top Acer Aspire 5720G so Core duo 1.86 3GB ram 320 HDD Geforce 9300M G 256MB so Hyper memorija do 1536Mb i najstandardna baterija i adapter, kakvo napojuvanje????Извини што одам офтопик, но ме интересира нешто - што напојување користише во МастерКулерот кејсот?
Epa sea i ja ke go probam slicnovo so 37' TV i 2 monitora 22' Lg vertikalno svrteni.... i volance logitech imam Samo uste graficka :nerv:
:|Intel Core2 Quad Q6600 G0 3.0Ghz |CoolerMaster GX550W|CoolerMaster Hyper101|NZXT M59|:ne te razbiram, so sto? lap top Acer Aspire 5720G so Core duo 1.86 3GB ram 320 HDD Geforce 9300M G 256MB so Hyper memorija do 1536Mb i najstandardna baterija i adapter, kakvo napojuvanje????
--- надополнето ---
Epa sea i ja ke go probam slicnovo so 37' TV i 2 monitora 22' Lg vertikalno svrteni.... i volance logitech imam Samo uste graficka :nerv: