- Член од
- 16 јануари 2008
- Мислења
- 180
- Поени од реакции
- 1
Podobro pocekaj gi veke ako cekas GT200 posto se najavuva deka ke bile mnogu jaki...Ќе пробам и ќе ти кажам, иако ако навистина има перформанси какви што најавуваат, можеби и ќе биде доволна
Podobro pocekaj gi veke ako cekas GT200 posto se najavuva deka ke bile mnogu jaki...Ќе пробам и ќе ти кажам, иако ако навистина има перформанси какви што најавуваат, можеби и ќе биде доволна
Нема теорија, не ги сакам nVidia, плус ќе бидат изгор скапи, не давам толку пари за графика( GT280 треба да биде околу 600 евра кај нас). Ако треба ќе купам две 4870-ки за околу 400-450 евра за истите перформанси. :icon_coolPodobro pocekaj gi veke ako cekas GT200 posto se najavuva deka ke bile mnogu jaki...
E nema greska sto ke bide tolku pari ....Sigurno bi bila poevtina...A kako vtoro nema seuste dobra ploca za da gi teras na sli i najdobriot chipset od nforce e so bagovi....taka da sekoj bi se odlucil edna ama vredna..Нема теорија, не ги сакам nVidia, плус ќе бидат изгор скапи, не давам толку пари за графика( GT280 треба да биде околу 600 евра кај нас). Ако треба ќе купам две 4870-ки за околу 400-450 евра за истите перформанси. :icon_cool
Не брзај, ќе видиме како ќе биде со цените. Најново што знам е дека може да бидат пониски, т.е. околу 500 евра. А што се однесува до X-Fire ( а не SLI, тоа е кај картичките на nVidia), немам намера да земам плоча со nVidia чипсет, туку на ATI RX790. А нивните драјвери кога се работи за Xfire се се подобри...E nema greska sto ke bide tolku pari ....Sigurno bi bila poevtina...A kako vtoro nema seuste dobra ploca za da gi teras na sli i najdobriot chipset od nforce e so bagovi....taka da sekoj bi se odlucil edna ama vredna..
OD kaj vaka gi doznavas informaciive ti decko me interesira vo vrska so cenive.....pa duri i za performansite...pred raka nisto ne zbori...Не брзај, ќе видиме како ќе биде со цените. Најново што знам е дека може да бидат пониски, т.е. околу 500 евра. А што се однесува до X-Fire ( а не SLI, тоа е кај картичките на nVidia), немам намера да земам плоча со nVidia чипсет, туку на ATI RX790. А нивните драјвери кога се работи за Xfire се се подобри...
Признавам, по малку сум АМД фан (сакам да навивам за послабите) :smir:OD kaj vaka gi doznavas informaciive ti decko me interesira vo vrska so cenive.....pa duri i za performansite...pred raka nisto ne zbori...
Inaku napravi eden test so tvojata 3870 da vidam kolku ke izvadi po moznost ako sakas vo 3dmark.pa jas ke ti pratam moj so nvidia..Me interesira kolku se Ati jaki.....Inaku AMD kako sto imaat CPU zverski valjda takvi im se i chipsetite.Moj sovet zemizi Intel gospod da te vidi.osven ako si AMD fan.
Сега засега најновата графичка на АTI што е од серијата Sapphire е на прво место. Сум ја гледал на компјутер и стварно е ѕверско нешто. Инаку сум фан на nVidia нив повеќе ги сакам бидејќи на 4 компјутери досега освен nVidia друга графичка немам ставено. Е сега на Лап Топ-от прв пат имам ставив ATI Express 1100 и задоволен сум од неа многу, како графичка за лап топ...jea:OD kaj vaka gi doznavas informaciive ti decko me interesira vo vrska so cenive.....pa duri i za performansite...pred raka nisto ne zbori...
Inaku napravi eden test so tvojata 3870 da vidam kolku ke izvadi po moznost ako sakas vo 3dmark.pa jas ke ti pratam moj so nvidia..Me interesira kolku se Ati jaki.....Inaku AMD kako sto imaat CPU zverski valjda takvi im se i chipsetite.Moj sovet zemizi Intel gospod da te vidi.osven ako si AMD fan.
Зашто бе не им се најсјајни процесорите на AMD? Јас и двата ги ОБОЖАВАМ не правам некоја голема разлика меѓу Интел и АМД...Признавам, по малку сум АМД фан (сакам да навивам за послабите) :smir:
Инаку, кога се однесува за чисти перформанси, во право си за nVidia, ама цена/перформанси воглавно АТИ се подобри. А во врска со цените и перформансите само треба по странскиве сајтови да се сурфне малку, цените веќе полека излегуваат.
АМД се повеќе оди на вкупни перформанси на целата платформа, баш поради тоа што не им се баш најсјајни процесорите.
3d mark06 9600
Во моментот кога ја купував беше најдобар избор, после излезе 9600GT и на 8800GT им падна цената доволно, ама тоа беше откако ја купив. Ај доста беше препукување... :smir:
П.С. Ако не навиваме за послабите, ако ги снема АМД знаеш колку ќе плаќаш за процесор и графичка?
eve od mene 3dmark da se pofalam malce..http://forum.kajgana.com/showthread.php?t=15424&page=4...mada ovoj mi e star....Признавам, по малку сум АМД фан (сакам да навивам за послабите) :smir:
Инаку, кога се однесува за чисти перформанси, во право си за nVidia, ама цена/перформанси воглавно АТИ се подобри. А во врска со цените и перформансите само треба по странскиве сајтови да се сурфне малку, цените веќе полека излегуваат.
АМД се повеќе оди на вкупни перформанси на целата платформа, баш поради тоа што не им се баш најсјајни процесорите.
3d mark06 9600
Во моментот кога ја купував беше најдобар избор, после излезе 9600GT и на 8800GT им падна цената доволно, ама тоа беше откако ја купив. Ај доста беше препукување... :smir:
П.С. Ако не навиваме за послабите, ако ги снема АМД знаеш колку ќе плаќаш за процесор и графичка?
Добар скор,нема што. САмо гледам поприлично си го клокнал, мојот скор е чист, без оверклок, затоа е толкава разликата( инаку очекувам разликата да биде околу 1500 поени). Во право сум? :smir:eve od mene 3dmark da se pofalam malce..http://forum.kajgana.com/showthread.php?t=15424&page=4...mada ovoj mi e star....
Nego nenzam zasto be Ati ic ne gi sakam ....Nekni zemav da pravam eden pc bese so AMD 5000 X2 mnogu tapa cpu na vista mnogu tapa raboti i AMD me razocaraa...Nikad ne se prasuva sto e najdobro prasaj sto e najskapo
Супер, навистина добри перформанси. Него, мене графичка + матична + процесор ме кошташе 23.000 денари( а со сегашните цени 3000 - 4000 помалку). А тебе? Не сум сигурен дека разликата вреди, ама тоа е прашање на преференци. :smir:Ni pomalku ni poveke samo 3000 e razlikata se na difolt eve ti imam slika i od toa....:salut: http://forum.kajgana.com/showthread.php?t=15424&page=3
Mene mnogu me kosta ako me veruvas graficka 15000den. ASUS 8800GTS 512, CPU Q6600 12 000den. i MB Asus P5E so X38 Chipset 10 000den.....Jas gi zemav po ovie ceni t.e. dilerski...mada sega cpu e padnato za 2000den. a drugovo ne e...A pred ovaa konfiguracija imav AMD 6000 X2 i se razocarav posto gledam deka AMD non stop tone i se prefrliv na Intel ...PozzСупер, навистина добри перформанси. Него, мене графичка + матична + процесор ме кошташе 23.000 денари( а со сегашните цени 3000 - 4000 помалку). А тебе? Не сум сигурен дека разликата вреди, ама тоа е прашање на преференци. :smir:
Еве само да ти покажам дека бев во право за цените ( а и перформансите) на GTX280. Во Грција кошта 519 евра, еве линк. ( Кај нас уште ги нема па не знам цени).OD kaj vaka gi doznavas informaciive ti decko me interesira vo vrska so cenive.....pa duri i za performansite...pred raka nisto ne zbori...