Луѓе малку забегавте офтопик, ама ај простено ви е :wink:
Jane напиша:
СЕ Е ДОБРО ама матичната за к*р не ја бива. И со Кор 2 Дуо процесор со ДДР1 меморија малце глупо ми и тука те заебале али тоа. А гледам и графичката е на АГП слот. И тука не е баш добра комбинацијата.
Jaне брат извини на израз, ама многу тресеш зелени. Прво и основно матичната не е лоша и има одлична имплементација и на AGP и на PCI-E. Перформансите на AGP портот се одлични, додека кај PCI-E на големи резолуции и HIGH-END графички може да има разлика до кај 5%. Друга разликата меѓу DDR1 и DDR2 е огромна ако и само ако 1-2FPS max ти прават разлика во играњето. И трето истата картица на AGP и на PCI-E во 99,99% од случаевите ке вади исти резлутати, бидејќи сеуште ни bandwidthот AGPx8 не е комплетно заситен и PCI-E е само маркетиншки трик бидејки нормално х16 е сигурно двапати побрзо од х8. Како што би требало и режење на х48 да биде двапати побрзо од х24 и DDRII 800 да биде двапати побрз од DDR I 400 итн. Но сведоци сме дека тоа не е така
Jane напиша:
А за матичната сепак АСРок се послаби од другите, како прво цената си го прави своето, како второ самата марка кажува. А тоа што тебе ти се погодило супер АСРок матичната немора да значи дека р подобра од другите марки.
А да те прашам јас тебе нешто, ако една дебела/гадна курва ти бара 150е за ебење, а една убава ти бара 100е, ти ќе ја ебеш дебелата зашто е поскапа и мора да е подобра?
![Тапшање :tapp: :tapp:](/styles/default/xenforo/emot/tapp.gif)
Муабетот ми е не се пали на цени, марки, шарки итн. Аsrock е фирма на Asus И до пред некое време работеше само на ОЕМ пазарот, а сега ја има и за обичните луѓе и искрено имаат доста добри производи. За пофалба е тоа што имаат многу интересни иновации и имаат понудено многу единствени решенија на пазарот по многу прифатливи цени. И перформансите не им се слаби, една плоча со истиот чипсет е скоро секогаш во маргините од ±2-3% во перформанси.
Jane напиша:
1650Pro PCI-E е подобра од 1650Pro AGP и тоа е факт.
Дај ми доказ, со кој ќе го подржиш овој „факт“!
Jane напиша:
Компјутерот ти е стварно ЅВЕР
Единствен дел од твојот пост со кој се согласувам :icon_bigg