Каков е интернетот на Телекабел, Теленет...

Статус
Затворена за нови мислења.

Ece

*Sunshine*
Член од
7 јули 2006
Мислења
2.567
Поени од реакции
47
Jas sum na Telekabel i super mi e! Za Telenet neznam.

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
vardarce напиша:
Кога на некого ќе му дадеш прст ќе ја сака целата рака затоа поарно е да сте ограничени отколку да цицате до максимум затоа што покасно кога ќе се наполни капацитетот ќе се буните дека е лош интернетот на Телекабел. Тоа е македонски синдром, а мислам дека и светски ако се научиш на добро секогаш ќе бараш добро. Што се 81 Mbps на интернет линк за кабловски оператор што покрива реон од 100.000 жители? Телекабел сигурно го откупиле линкот со надеж дека ќе имаат повеќе корисници и нормално е да остават луфта за нив, а не цел да го дадат на моменталните корисници што ги имаат. Они си дефинирале некој пакет кој после одредена количина на симнати податоци ќе му се намали брзината и неможе сега ако имаат слободен капацитет да им дадат од тоа и да не им ја намалат брзината, сепак си се држат до правилата поставени од нив односно до производот што го продаваат.
Не заебавај, истиот пакет го гледам колку.. 2, 3 години? Од ОнНет, па до Телекабел, буквално ист пакет, за иста цена. Изгледа напредок и подобрување им се непознати зборови.
Можат да ја намалат цената на овој пакет, и да воведат нов - 1 мегабит, зашто да не? Нека биде 1024, па намалување на 512, за 2.000 денари месечно, а другиот за 1.000 месечно, на пример.

Можат и да не намалуваат. Ништо не губат, буквално ништо, зашто тие десетици мегабити им остануваат неискористени се` додека не ги наполнат со нови корисници. Е ама, треба да чекаме уште 2 години за тоа да се случи, уште 2 години со истиов пакет. И после што? Пак ништо, пак ќе тераме со 512к (=
Скини забрана сега, врати ја после година дена, кога ќе почне да се полни линкот. Ама да се врати намалувањето на упола, а не ко МтНет, од 384к на 64к. Или, ако веќе ги покриваат трошоците за тој линк + прават добар профит од веќе постоечките корисници, остај го линкот на мира (не го полни со нови луѓе), туку купи нов. "Корисници кои те пцујат до седмо колено и назад заради нестабилен интернет" нема да постои како категорија.
Сите среќни на крајот.

Е ама и кај нив се јавува македонскиот синдром (барем еден дел од него) - пробај да го зголемиш профитот колку што можеш повеќе, на сметка на другите.

Член од
12 март 2007
Мислења
140
Поени од реакции
1
TELENET VRSKA NEMAT NA DVA-TRIPATI MI SE IDESE DA GO SKRSAM KOMPJUTEROT A ZA TELEKABEL IMAMCUENO DEKA SE DOBRI:coffee: :angry2: :pos2:

Billa Bong

I love Basketball
Член од
14 август 2006
Мислења
6.590
Поени од реакции
11
Ја сум на Кабел Сат и до сеа машала супер е to e to

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.723
Поени од реакции
13.451
Telekabel se dobri, nekogas (mnogu retko) im puka vrskata

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
Во последниве месец-два Телекабел полека но сигурно ја презема титулата на ОнНет за "Најголемо разочарување како интернет провајдер".. за толку време бројот на корисници најмалку им се удвои, а капацитетот/линковите си останаа исти. Конекцијата од коска стана катастрофа, а лимитот од непостоечки - 30GB, 50GB.. не се знае, секој месец различно.

"Но, тоа не е се!"
Од пред некој ден не работи ни форумот на кој се жалеа еден куп корисници oд услугите на ТК :)

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
се приметува падот во квалитет на Телекабел, нон стоп паѓа интернетов, конекцијата затупува...се надевам преземаат нешто

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
Бидејќи веќе го нема нивниот форум за таму да им мрчам (го тргнаа поради, нАли, сите пофалби што ги добиваа), еве тука: 7% загуба на пакети (19/239), 322ms латенција. Мераци :)

Bidikov

Server guru
Член од
25 јануари 2005
Мислења
2.680
Поени од реакции
693
Decki osven problemot so internetot dali i vie primetivte i problemi so televizijata, zaso kaj mene 2 dena ima cudni pojavi kako sneg, linii i sl.

Inace toa sto poveke me plasi deka problemite so internet-oto moze da se povrzani so problemite so kabelskata mreza, nali radi los signal :(

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
Bidikov напиша:
Decki osven problemot so internetot dali i vie primetivte i problemi so televizijata, zaso kaj mene 2 dena ima cudni pojavi kako sneg, linii i sl.

Inace toa sto poveke me plasi deka problemite so internet-oto moze da se povrzani so problemite so kabelskata mreza, nali radi los signal :(
За среќа кај мене такво нешто нема - ОК си се каналите.. што не може да се каже за интернетот. Се чудам што приказна сега ќе пуштат - дека Зора пак им ги сечат каблите? :)

Член од
17 февруари 2007
Мислења
296
Поени од реакции
0
Дали Телекабел ја имаат покачено брзината? Незнам што се случува ама кај мене даунлоад оди со 150-200КБ/сек. Дали ова ќе остане вака или е само 1-во априлска шега, ќе видиме.

Edit:

Z

ZeroStyle

Гостин
frenki напиша:
Дали Телекабел ја имаат покачено брзината? Незнам што се случува ама кај мене даунлоад оди со 150-200КБ/сек. Дали ова ќе остане вака или е само 1-во априлска шега, ќе видиме.

Edit:

i jas sum korisnik na telekabel. Vo poslesno vreme konekcijava ne e kakosto treba ali da se nadvame deka ke se podobri! inaku deneska ne mi e kojznae sto internetov, koga ke razmislam podobro ne go biva za k*r!! :P

Член од
17 февруари 2007
Мислења
296
Поени од реакции
0
Нова hell брзина од Телекабел. Само да остане вака до крајот на месецот...

Член од
2 април 2007
Мислења
394
Поени од реакции
13
I kaj mene fura odlicno, da ne znae nekoj dali ova e momentalno ili e upgrade na ponudata?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom