Какви придобивки би имале доколку не не' пикнат во НАТО и ЕУ?

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Придобивки :Колку толку ќе си ги зачуваме интелигентните луѓе во државава зш кога ќе ни се отворат границите сите ќе испобегаат надвор а тука ќе си остане само простата раја.
Границата меѓу врвната интелегенција и лудоста е многу помала одколку што ти мислиш.:smir:

*LittLe heart*

*најубави очи-ЗЕЛЕНИ*
Член од
14 јануари 2008
Мислења
751
Поени од реакции
289
Границата меѓу врвната интелегенција и лудоста е многу помала одколку што ти мислиш.:smir:
Никој не спомна врвна интелегенција туку луѓе кои се способни и кои вредат за оваа држава за таква интелегенција мислев.Не си ме разбрал:smir:

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.506
Поени од реакции
8.088
Никој не спомна врвна интелегенција туку луѓе кои се способни и кои вредат за оваа држава за таква интелегенција мислев.Не си ме разбрал:smir:
Добар дел од нив се веќе надвор од земјава. Само земи читај редовно ТЕА Модерна, во секој број имаат интервјуа на барем 1-2, понекогаш и 3 успешни луѓе кои се родиле во Македонија, ама ја искористиле можноста и сега придонесуваат за некоја друга земја.

Tutkar

Богомил
Член од
6 декември 2005
Мислења
1.967
Поени од реакции
34
Имале придобивки немале, не не' примија во нато продолжуваме понатака и со господ напред.

Член од
12 февруари 2008
Мислења
323
Поени од реакции
4
нисто не губиме но нисто и нема да добиеме

Член од
14 февруари 2008
Мислења
31
Поени од реакции
0
Придобивки :Колку толку ќе си ги зачуваме интелигентните луѓе во државава зш кога ќе ни се отворат границите сите ќе испобегаат надвор а тука ќе си остане само простата раја.
Da !!! Steta !!a tie pametni luge vo ovaa drzava sedat bez rabota a "budalite vladeat" pa koga nekoj ne moze sam ke se potpre na drugiot "davenikot za slamka se faka"

theMac3donian

Мак3донецот
Член од
5 февруари 2007
Мислења
3.690
Поени од реакции
259
Дали го имате гледано ова:

http://youtube.com/watch?v=bM2Ql3wOGcU

Навистина гром од ведро небо (не баш) али малку обратна перспектива на ЕУ. Не сакам да ви го затемнам умот со анти-компас пропаганда, но ви предлагам на сите кој не подпаѓате на влијанија лесно да го погледнете клипот.

theMac3donian

Мак3донецот
Член од
5 февруари 2007
Мислења
3.690
Поени од реакции
259
Проблемот што ме наведе на тоа горното е дека ЕУ ги изврти Хрватска, Србија, Црна Гора, Албанија и Македонија при што сме изолирани од исток (не дека исток го сакам). Такво вртење и заземање на територии се прави во играта Ризик или пак на времето кога играв „Роме Тотал Вар“ за полесно да ги заземам изолираните провинции... незнам чудно е, сепак сум за ЕУ али... Хммм сами одлучете.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Проблемот што ме наведе на тоа горното е дека ЕУ ги изврти Хрватска, Србија, Црна Гора, Албанија и Македонија при што сме изолирани од исток (не дека исток го сакам). Такво вртење и заземање на територии се прави во играта Ризик или пак на времето кога играв „Роме Тотал Вар“ за полесно да ги заземам изолираните провинции... незнам чудно е, сепак сум за ЕУ али... Хммм сами одлучете.
Па и природно е да си за ЕУ,како и секој граѓанин на Европа,но фактите говорат нешто сосема спротивно од она што би требало да се случува во реалноста.Впрочем воопшто не треба да биде чудно доколку се знае малку Јинг-Јанг начинот на универзумот(знаете она со бела и црна половина па во секоја од тие половини има по една точка со спротивна боја).Јас мислам дека случајот со Македонија ќе го потврди ова со малку пограндиозни димензии одколку што е сфатливо за голем број сонародници и читатели на форумов.:toe:

theMac3donian

Мак3донецот
Член од
5 февруари 2007
Мислења
3.690
Поени од реакции
259
ту би ор нот ту би

Па и природно е да си за ЕУ,како и секој граѓанин на Европа,но фактите говорат нешто сосема спротивно од она што би требало да се случува во реалноста.Впрочем воопшто не треба да биде чудно доколку се знае малку Јинг-Јанг начинот на универзумот(знаете она со бела и црна половина па во секоја од тие половини има по една точка со спротивна боја).Јас мислам дека случајот со Македонија ќе го потврди ова со малку пограндиозни димензии одколку што е сфатливо за голем број сонародници и читатели на форумов.:toe:

Проблемот јас со Македонија и ЕУ го гледам само во едно. Додека во 19 век сите си ги хранеа мегаломанските националистички идеи, ние бевме под зандани. Додека тие си го исполниа своето и сега секој знае која е Грција, Италија, Франција, Шпанија... можат да си дозволат да се претопат во „ЕВРОПА“(како што тие ја нарекуваат, инаку Европа е континент а Европска Унија е правилно за заедницата). Ние бидејки уште се бориме за графа во светскиот попис малце станува проблем. Тоа е суштиското, ние мора да сознаеме кој сме (не дека незнамеме ама да им докажеме де) па за да без проблем бидеме претопени во „ЕВРОПА“ ... знам апсурдно е... но целава ситуација е бетер...

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Проблемот јас со Македонија и ЕУ го гледам само во едно. Додека во 19 век сите си ги хранеа мегаломанските националистички идеи, ние бевме под зандани. Додека тие си го исполниа своето и сега секој знае која е Грција, Италија, Франција, Шпанија... можат да си дозволат да се претопат во „ЕВРОПА“(како што тие ја нарекуваат, инаку Европа е континент а Европска Унија е правилно за заедницата). Ние бидејки уште се бориме за графа во светскиот попис малце станува проблем. Тоа е суштиското, ние мора да сознаеме кој сме (не дека незнамеме ама да им докажеме де) па за да без проблем бидеме претопени во „ЕВРОПА“ ... знам апсурдно е... но целава ситуација е бетер...
Па сети се дека нема идеално бело или идеално црно,рамнотежата ја определуваат спротивно обоените точки и во едното и во другото.Во случајов Македонија останува спротивно обоена точка се додека не ги исполни сите стандарди за да биде претопена во домицилната боја.:toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom