Какви луѓе ве нервираат/не поднесувате

Каков тип на луѓе не сакате:

• Дволични

Гласови: 84 28,7%
  • Со негативна енергија

Гласови: 85 29,0%
  • Преваранти

Гласови: 39 13,3%
  • Лажговци

Гласови: 46 15,7%
  • Од оние што се фураат/се прават којзнае кои се

Гласови: 80 27,3%
  • Од оние што мислат дека се знаат

Гласови: 66 22,5%
  • Татини мази/галеничиња

Гласови: 40 13,7%
  • Ќе наведам какви....

Гласови: 38 13,0%
  • Не ме нервираат никакви

Гласови: 22 7,5%

• Вкупно гласачи
    293

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Маоистички герилци кои доаѓаат на власт ненајавено и објавуваат “Година нулта“.
I grew to like them however.

Сега...зависи од моментот...:icon_lol:
Интересна раја е на пример онаа која слуша шунд во време кога на два три клика away го има целокупното светско музичко творештво на располагање.

Член од
8 септември 2011
Мислења
88
Поени од реакции
110
Сакам искрени луѓе !!! тоа е најбитно кај мене во пријателството ...не сакам да ме лажат....а дволичноста најмногу ја мразам ....

T

theTinule

Гостин
Светци во Македонијава брииј, чоек да не знае кај да најде некој шо ќе му паше на карактерот. Сите се поштени, не се вообразени, не употребуваат сарказам ил иронија у нивниот говор, сите љубезни...
O dammit! Употребив сарказам, prolly и мене ќе ме мрзите сеа.
Треба секој својот карактер да си го изанализира, па да видам дали ќе речете нешто за другите што не ги познавате толку темелно ко што се познавате самите себе.
Според вашава теорија, на луѓе што не ги поднесувате треба да се стаите самите себе и никој друг.
Ама суетите на сите ни се огромни, па сите други се полоши од нас.

ОН: Мене никој не ме нервира. Осеќам коа некој ме мрази и шири таква одбивна енергија околу него, па само си заминувам од неговото друштво. Јас сите можам да ги поднесам, ретко кој може мене.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Од секогаш ме нервирале луѓе кој секоја втора реченица ја започнуваат со ЈАС. Потоа влегов во еден исечок од деловен свет каде луѓето многу лажат. Неможам да поверувам колку лажат и дека не се срамат од тоа. Ги фаќаш живи и пак продолжуваат. Дволичните мене не ме поднесуваат, јас ги обожавам.
Онаа категорија енергетски вампир ја запознав на претходната работа, шефицата начисто ме „убиваше“. Никогаш во животот не сум била позаморена, а немав тешка работа. Кога си одев дома неможев да станам од креветот до вечерта, наутро заминував со позитивна енергија, накај дома ми идеше да убијам некој. Со колешката сфативме дека таков вампир досега немаме видено и навистина е страшно да бидеш во нивно присуство. Еднаш и никогаш повеќе со такви личности.

Sora_Dono

The 14th
Член од
22 октомври 2011
Мислења
129
Поени од реакции
35
Females.

Also males that act like females.

Seriozno, 99% od tipkite me nerviraat, samo zatoa sto imaat sindrom na previsoka sebe-vrednost.

Isto me nerviraat lugje so mislat deka se dobri u nesto, i sami sebe si davaat komplimenti za toa.

Drugar mi Anon, "Lele kolku sum dobar, vladeam ej!" - dota partija, stila 3 kila sto ne gi zasluzil

Член од
19 март 2011
Мислења
1.432
Поени од реакции
2.543
Ухх да знаете колку типови на персони ме вадат од кожа...
Да започнам со оние душевни бедотии, полни со фрустрации, кои гнилата душа можат да си ја задоволат само ако некого оцрнат или омаловажат и одма добиваат чувство на виша вредност, а свесни се дека тој што го оцрнуваат на низок и беден начин, нема да можат никогаш во животот да го стигнат, па ако сакаат на глава нека се свртат...
Исто така мрзам продадени души, кои го вртат газот кај што дува ветерот, кои немаат ниаков идеал во животот ниту принцип...Лигуши...
И најмногу ги мрзам оние кои ти се курчат на низок начин, а немаат газ да дојдат и да се соочат со тебе...Пи..ки во душа, преваранти, од денес за утре, без никаков осет за морални вредности...
Или некоја ружна како гроб, со комплекс на најнижа можна вредност ќе коментира за тебе како те видела во град и од сукњата ти висел конец или шнолата на косата не ти била убаво наместена...
Има многу уште...

K

Khabs Staadnau

Гостин
Хм, општо луѓе ми сметаат. Можам да кохабитирам, понекогаш ја имам и потребата за соживот, но воглавно со одвратност гледам врз човечкиот род. Она кое сеуште не сум способен да го искалкулирам е дали е одбивност стекната низ годините или темперамент?

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
Или некоја ружна како гроб, со комплекс на најнижа можна вредност ќе коментира за тебе како те видела во град и од сукњата ти висел конец или шнолата на косата не ти била убаво наместена...
Е овие се, значи стварно најодвратни. Органски не ги можам. Накурац ми идат, тотално.

Mama.

уметник
Член од
23 јули 2011
Мислења
524
Поени од реакции
326
Ухх да знаете колку типови на персони ме вадат од кожа...
Да започнам со оние душевни бедотии, полни со фрустрации, кои гнилата душа можат да си ја задоволат само ако некого оцрнат или омаловажат и одма добиваат чувство на виша вредност, а свесни се дека тој што го оцрнуваат на низок и беден начин, нема да можат никогаш во животот да го стигнат, па ако сакаат на глава нека се свртат...
Исто така мрзам продадени души, кои го вртат газот кај што дува ветерот, кои немаат ниаков идеал во животот ниту принцип...Лигуши...
И најмногу ги мрзам оние кои ти се курчат на низок начин, а немаат газ да дојдат и да се соочат со тебе...Пи..ки во душа, преваранти, од денес за утре, без никаков осет за морални вредности...
Има многу уште...
pa ni ti ne si neshto porazlicna...kako se opishuvash sama sebe, kako licnost koja go mrazi cel svet? licnost koja nema doverba vo nikogo? licnost koja ne podnesuva nekoj da e pred nejze, zatoa shto ima potreba od hranenje na egoto?
velish mrazish luge so frustracii, a gledam deka dovolno si isfrustrirana, tvojot post go dokazuva toa...
velish deka mazish koga nekoj dobiva cuvstvo na visha vrednost koga ke ocrni nekogo, ti vo ovoj post ocrni mnogu vidovi na karakteri, sigurna sum deka toa cuvstvo na visha vrednost te ponelo da pishuvash...
i taka natamu...
ne si edinstvena shto vsushnost si gi mrazi sopstvenite maani shto gi gleda i kaj drugi licnosti, site do eden sme takvi...
pred da kazesh deka neshto mrazish, potseti se na ova shto ke ti go kazam... ne postoi odnos ili licnost na svetov shto treba da se popravi, postojat licnosti i odnosi koi mozat samo da se iscelat... taka shto prvo treba da go prifatime faktot deka se sto ne ni se dopaga kaj drugite go imame i vo sebe... koga nashata energija ke ja nasocime prvo kon isceluvanje na sebe si, po edno kosmicko pravilo i drugite ke se iscelat

Член од
26 октомври 2011
Мислења
1.605
Поени од реакции
1.167
Ме нервираат луѓе што мислат дека се знаат и кога и се прават којзнае што се неможам да ги поднесам тие луѓе едноставно неможам да ги сватам познавам многу такви али ЈБГ мора и со такви да се справуваш (n).

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.729
Поени од реакции
13.468
Како прво, не можам да се мрази, нервира/ не поднесува некоја особина генерално туку повеќе особини во еден склоп од кој е изградена една личност која добро ја познавам.
Јас би набројал неколку особини кои кај одредена личност не би сакал да ги воочам.
Лицемерност, тролоидност, непочитување на одредени правила на кои не штетат никому.
Да подобјаснам.
Лицемерност во стил као забивање на нож во грб без после одредено време поминато во улижување, пикање под кожа.
Тролоидност, или неквалитетен начин некого да понижиш. Ако не знае човек да понижува нека не го прави тоа со излитени фрази, на толку низок начин што и самиот себе си се воведува во истата ситуација.
Непочитување на одредени правила - или правење на газда во непознат терен без никаков осет дека можеби со тоа ги прекршува правилата на домаќинот. Или накратко недоквакана дрскост.

S

Stef Bachatero

Гостин
Денеска се возам во автобус и дечко и девојка се лигавеа цел пат.Се надевам дека тоа устата им се испразни од нивната лига и бактериите што двајцата ги делеа.Бљак не сум љубоморен али треба да се има мерка.

Член од
19 март 2011
Мислења
1.432
Поени од реакции
2.543
Уште една категорија заборавив да наведам во мојон пост погоре...
Еве сликовито ќе ја опишам случката...
Еден мој подалечен роднина, со трето одделение завршено и манири на "завидно" ниво, ми доаѓа дома и ми објаснува некои ствари и тоа со јаки децибели на гласот...Јас сум завршила факултет и конкретно таа тема што он ја збореше, спаѓа во моја бранша...И што е најтрагично , не можев до збор да дојдам од него, за тема која е моја професија и тоа во моја куќа...Неколку пати така му преќутев, повозрасен е и плус роднина....
Али кулминација достигна, кога беше предизборната кампања се сеќавам, годинава, крај на мај негде...Седи кај мене во дневна, го земал далечинското од ТВ-от, си пуштил утакмица, извадил спортска ливчиња и си гледа...И не знам како спомнавме за изборите...Сите што ме познаваат знаат дека сум политички ориентирана, не е битно левица или десница, али ориентирана сум - мој идеал си е тоа и не постои сила што ќе ме разубеди...И овој земал ми кажува кој ќе победи на изборите, дава прогнози негови и почнува со висок тон на гласот да ја вреѓа партијата што јас ја сакам, а неговата била добра партија (затоа што со трето одделение го вработија во државно претпријатије)...Барем нека каже - јас сум за овие и овие затоа што ме вработија, ми помогнаа итн...Тој земал се дере во моја куќа, како мрднат...
Му реков уште еднаш ако го спомене само името на тие ропаци и тоа во моја куќа, нека се прости уште еднаш што ќе ми стапне дома...И се накурчи нормално и од тогаш не влегува внатре и со мене на здраво е само...
Значи не ги делам луѓето на образовани и необразовани или плаво обоени или портокалово политички обоени, али не може некој да се дере како чобан во моја куќа и да изиграва дека има идеали некој, а всушност тоа е само личен интерес и она за факултетот, исто како на некој што завршил правосуден испит, јас да му објаснувам за уставот на РМ и да ударам по маса дека подобро ги знам законите од него...

:mad:

Sora_Dono

The 14th
Член од
22 октомври 2011
Мислења
129
Поени од реакции
35
Уште една категорија заборавив да наведам во мојон пост погоре...
Еве сликовито ќе ја опишам случката...
Еден мој подалечен роднина, со трето одделение завршено и манири на "завидно" ниво, ми доаѓа дома и ми објаснува некои ствари и тоа со јаки децибели на гласот...Јас сум завршила факултет и конкретно таа тема што он ја збореше, спаѓа во моја бранша...И што е најтрагично , не можев до збор да дојдам од него, за тема која е моја професија и тоа во моја куќа...Неколку пати така му преќутев, повозрасен е и плус роднина....
Али кулминација достигна, кога беше предизборната кампања се сеќавам, годинава, крај на мај негде...Седи кај мене во дневна, го земал далечинското од ТВ-от, си пуштил утакмица, извадил спортска ливчиња и си гледа...И не знам како спомнавме за изборите...Сите што ме познаваат знаат дека сум политички ориентирана, не е битно левица или десница, али ориентирана сум - мој идеал си е тоа и не постои сила што ќе ме разубеди...И овој земал ми кажува кој ќе победи на изборите, дава прогнози негови и почнува со висок тон на гласот да ја вреѓа партијата што јас ја сакам, а неговата била добра партија (затоа што со трето одделение го вработија во државно претпријатије)...Барем нека каже - јас сум за овие и овие затоа што ме вработија, ми помогнаа итн...Тој земал се дере во моја куќа, како мрднат...
Му реков уште еднаш ако го спомене само името на тие ропаци и тоа во моја куќа, нека се прости уште еднаш што ќе ми стапне дома...И се накурчи нормално и од тогаш не влегува внатре и со мене на здраво е само...
Значи не ги делам луѓето на образовани и необразовани или плаво обоени или портокалово политички обоени, али не може некој да се дере како чобан во моја куќа и да изиграва дека има идеали некој, а всушност тоа е само личен интерес и она за факултетот, исто како на некој што завршил правосуден испит, јас да му објаснувам за уставот на РМ и да ударам по маса дека подобро ги знам законите од него...

:mad:
I hate to admit it, but i agree.

Jezda delot so partiite ti e fail, poso da se orientiras politicki znaci deka si del od stadoto, sekoj covek, bez razlika za kogo glasal, od momentot na doagjanje na vlast na taa X partija treba da bide kriticki nastroen kon nea. Samo taka moze da se postigne nesto.

P.S.

Grujo e najbolje cisto radi toa sto nemoze da kaze l.

Kajgana Shop

На врв Bottom