Каква тастатура користите?

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.523
Поени од реакции
24.321
delux од најглупите и најевтините. комплет со се машината ја зедов.
само таа си знае низ се што има поминато и ке врви, дури не се наврти некоја друга.

Lu5

Som la gent Blaugrana!
Член од
30 ноември 2011
Мислења
4.228
Поени од реакции
7.318
полна со трошки.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.650
Поени од реакции
35.517
Исто, веќе петта година тера :)
Имаш среќа.

На повеќето по најмногу една година почнуваат да им откажуваат контактите. Пред година дена ја меркав за ноќна тастатура (да не сметам, РСто ми е до спалната). На форуми многу луѓе се жалеа на Микро$офтовите тастатури од последниве години... посебно на оваа серија.

Инаку велат убава тастатура за парите, меки контакти и убаво куцање?

Член од
2 јули 2010
Мислења
348
Поени од реакции
81
Исто, веќе петта година тера :)
Аааа подобар си, кај мене 4та е :)

@Vanlok јас во 2008ма кога ја купив беше 990ден. и за тие пари до сега сум презадоволен. Секое копче е во одлична работна состојба, не се излушкани буквите, не тропа многу итн. :)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Имаш среќа.

На повеќето по најмногу една година почнуваат да им откажуваат контактите. Пред година дена ја меркав за ноќна тастатура (да не сметам, РСто ми е до спалната). На форуми многу луѓе се жалеа на Микро$офтовите тастатури од последниве години... посебно на оваа серија.

Инаку велат убава тастатура за парите, меки контакти и убаво куцање?
Што знам, можеби глобалната слика е таква но мене тастатурава ми е супер. Воопшто не штрака и копчињата се плитки. Јас ја купив уште кога беше 1500, 2007 негде октомври, ноември и уште немам зажалено. Се залетав по една друга ама продавачот ми рече оваа од Мајкрософт била подобра од неа и не згрешив што го послушав :) Еве петта година веќе и ниедно копче не е откажано, сите си функионираат ок.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.650
Поени од реакции
35.517
Кул, мило ми e дека вашите се погодиле.

На странскиве форуми сите ги фалеа тие тастатури за филингот при куцање ама плачеа од проблеми со откажување на копчиња после само 6-12 месеци. Инаку баш ми фаќаше око тој модел.

За ноќна тастатура одбрав Logitech k300, не е лоша, тивка и со плиток од, ама по пола година притискањето стана некако... лепливо. Не е испрљана, ја отворив и проверив... но гумата под тастерите е некако омекната.

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623

Оваа само без тие црвените на W,A,S,D туку најнормално како на 99% од тастатурите :)

Kajgana Shop

На врв Bottom