Каде може да најдам - Здравје edition

C

cige

Гостин
Ме интересира како можам да го најдам Др.Методи Чепреганов.Го имаше во неделниот број на Вест па би сакал да поминам до кај него...Знае ли некој дали има некаде ординација или пак телефонски број.Доколку има некој информација ќе го замолам да ми пише тука или на пп....
Проф.др. Методи Чепреганов моментално работи во Неуромедика. За него треба да се напомене дека е еден од 22 најврвни епилептолози во светот што ја имаат напишано енциклопедијата за епилепсија, инаку интересно е за него да се каже дека има 78 години и сеуште е витален и е со полна сила и енергичност, меѓутоа внимавај соработува со некои грци па за мала работа може таму да те праќа на лекување и ќе те кошта доста скапо.

Член од
7 февруари 2011
Мислења
211
Поени од реакции
105
Ќе појдеш во Здравствен Дом или БОлницата кај вас и ќе разговараш со директорот дали може да ти дадат на користење една. Инаку побарај во болничките аптеки таму може да ти набават 24 000 една е - поефтино ти е да изнајмиш од Јавна здравствена установа или болница.
--- надополнето: 9 април 2013 во 23:27 ---
Каде можам да најдам парафин?
парафин во аптека или кај Орл специјалист - таму прашај може ќе ти наполни во шише :)
Претпоставувам ти треба за уво или за уринарен катетер :)

MajMyH

EngineereD Fr0m DarknesS proTected by Divini✞Y ☤
Член од
11 септември 2011
Мислења
2.630
Поени од реакции
2.256
Ќе појдеш во Здравствен Дом или БОлницата кај вас и ќе разговараш со директорот дали може да ти дадат на користење една. Инаку побарај во болничките аптеки таму може да ти набават 24 000 една е - поефтино ти е да изнајмиш од Јавна здравствена установа или болница.
--- надополнето: 9 април 2013 во 23:27 ---
:)
Касно веќе не е потребно :(

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
Некоја ординација, поликлиника или што и да е каде што ласерски отстрануваат шилци во стапалото? Освен РеМедика. Ми кажаа нешто за некоја кај слаткарницата Палма али не можам ништо друго да најдам за неа. За татко ми е, не можам веќе да го гледам од болка..

Gregor

Оbserver
Член од
6 февруари 2013
Мислења
1.021
Поени од реакции
1.935
Каде можам да најдам blue cap крема и шампон во Македонија? Барав во Космо нема, по аптекиве прашував нема. Само оваа колекција ми помага, а воедно нема кортикостероиди...

Gregor

Оbserver
Член од
6 февруари 2013
Мислења
1.021
Поени од реакции
1.935
Каде можам да најдам blue cap крема и шампон во Македонија? Барав во Космо нема, по аптекиве прашував нема. Само оваа колекција ми помага, а воедно нема кортикостероиди...

Очаен сум. :(

Natural-girl

Morphine
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
5.246

Сеа видов дека и JinJira има иста активна супстанца цинк пиритион.

Gregor

Оbserver
Член од
6 февруари 2013
Мислења
1.021
Поени од реакции
1.935
Сеа видов дека и JinJira има иста активна супстанца цинк пиритион.
Супер, изгледа пиритионот делува кератолитички и регенеративно оти на црвенилото и чешањето му нема крај. :(додека ја користев кремава делумно се смируваше ситуацијата. А каде може да ја најдам кремата?

Од blue cap би го земал само шампонот, кремава е многу мрсна, вањда оваа jinjira нема да е толку мрсна.

Natural-girl

Morphine
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
5.246
Супер, изгледа пиритионот делува кератолитички и регенеративно оти на црвенилото и чешањето му нема крај. :(додека ја користев кремава делумно се смируваше ситуацијата. А каде може да ја најдам кремата?

Од blue cap би го земал само шампонот, кремава е многу мрсна, вањда оваа jinjira нема да е толку мрсна.
Цинк пиритион има антимикробно дејство, затоа се препорачува за триста кожни состојби, но сигурно и тоа не треба да се употребува предолго. Кератолитичко дејство би имало во препарати на база на салицилна киселина, иначе Алое вера гел исто можеш да испробаш, и тоа го препорачуваат за се`, сигурно знаеш. Него, во Зегин влези и речи : Дајте Џинџира! :) Бар јас го најдов во зегин списанија, инаку може го има и во други места.

Член од
5 јануари 2008
Мислења
2.806
Поени од реакции
3.062
Гуглав но не се снајдов баш добро, доколку некој може конкретно да ми каже дали овие лекови ги има во Македонија Warfarin (Варфарин) и Marcumar (Маркумар), и каде, или пак во која држава најблиску ги има..како би можел да стигнам до нив? Инаку во Зегин и Замп ги нема, првпат слушаат за нив.
Благодарам однапред

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Гуглав но не се снајдов баш добро, доколку некој може конкретно да ми каже дали овие лекови ги има во Македонија Warfarin (Варфарин) и Marcumar (Маркумар), и каде, или пак во која држава најблиску ги има..како би можел да стигнам до нив? Инаку во Зегин и Замп ги нема, првпат слушаат за нив.
Благодарам однапред
Ако си од Скопје побарај во аптеките во трговскиот Бисер, едната е Виола, другата не ми текнува како се вика, веднаш спроти Виола е, и двете аптеки се одлично снабдени. Варфаринот би требало да го имаат, не знам што се прават на три и пол, тоа е лек кој релативно често се користи. На Маркумарот генеричкото име му е фенопрокумон, можеби го имаат од друг производител под друго брендирано име. Ќе се распрашам и јас по аптекиве што земав лекови, па ако има во некоја ќе ти пишам.
Во случај да го нема кај нас најдобри и најблиски опции ти се Солун и Софија, зависи до каде повеќе ти одговара да одиш.

Член од
5 јануари 2008
Мислења
2.806
Поени од реакции
3.062
Ако си од Скопје побарај во аптеките во трговскиот Бисер, едната е Виола, другата не ми текнува како се вика, веднаш спроти Виола е, и двете аптеки се одлично снабдени. Варфаринот би требало да го имаат, не знам што се прават на три и пол, тоа е лек кој релативно често се користи. На Маркумарот генеричкото име му е фенопрокумон, можеби го имаат од друг производител под друго брендирано име. Ќе се распрашам и јас по аптекиве што земав лекови, па ако има во некоја ќе ти пишам.
Во случај да го нема кај нас најдобри и најблиски опции ти се Солун и Софија, зависи до каде повеќе ти одговара да одиш.
Фала многу, баш ќе проверам.

Инаку доволно е само едното од тие две да го најдам. Како и да е би ценел доколку провериш.

Kajgana Shop

На врв Bottom