CafeDelMar
Luminance
- Член од
- 29 октомври 2007
- Мислења
- 6.507
- Поени од реакции
- 14.693
баш исто тешко но имаш слично во веро, рамстор, тинекс па мислам дури и во кам маркетКај може да набавам вакво и дали некој видел тука кај нас??
Веро во ГТЦ мислам баш истото го видов.Кај може да набавам вакво и дали некој видел тука кај нас??
Vo neptum vo city mall okolu 8000 denari .Me interesira dali vredi za tie pari? Prodavacot veli so 1lazica zejtin se przele kompirite.Neznam dali e vistina.Nekoj ako ja koristel neka spodeli iskustva.Air Fryer kaj ima vo Skopje?![]()
Во Тинекс има Lays, ама само од сол. Јас во Грција јадев од коктел и стварно е предобар чипсот, ама за жал кај нас ги нема другите вкусови.Dali nekade imate videno vo mk vakov cips, go jadev vo turcija me cudi ramstor da go nemaat, mi e preku glava od srpski cipsovi sa paprikom i pizzom
Каде може да најдам Чедар кашкавал ама не од оној на Мегле? Сакам да пробам да направам начо сос (за кој треба чедар) кој иако може а не ми се прави со обичен кашкавал.
Изгледа на крај ќе испаднам дека сум торлак и дека треба да ги прашам они кај шо сечат кашкавал![]()
Фала тиВо Веро Џамбо има неколку вида
Јес да е од пред месец прашањево ама еве да си кажам мое мислење. сите овие како и да ги нарекуваат, керамик титан митан... сите се со тефлонска површина. тефлонот може да е бел црн... тава со керамичка заштита не сум сретнал, најблиску до ова е емајлирана тава, имаше во градски ѕид до просветно дело железни тави со емајлирано дно, тешки еден тон ама таа трае со генерации. јас користам или железни/гусани или ростфрај, а имам и еден вок од карбон челик кој лесно рѓосува ама ако се пази малку е супер. подалеку од делимано и слични глупости, тоа се истите тефлонски тави кои се продаваат веќе 30-40 години само ја менуваат бојата на тефлонот за да изгледа како нешто ново. таква тава трае 1-2 години после почнува да се лупи тефлонот од гребење, миење и почнува да влегува во храната. имаш братство охрид ростфрај, металец и слични фирми, проверено и ефтино.Сакам да купам уште две тави, имам вок од Тефал со термо спот технологија и уште една со титаниумско дно, но гледав во Лук Оил имаат попуст на тавиве од Тефал. Прашањето ми е дали е подобро да земам со тефлонско дно или со керамичко, бидјеќи:
http://www.tefalshop.com.tr/Tava-Tencere/Tava-Tencereler/Talent-Grill-Tava-26x26-cm/p/2100067540 оваа во Лукоил е 1150 денари на попуст, а во сетек гледав со керамичко дно http://setec.mk/Small-domestic-appliances/Cooking-pans-and-pots/SAPIR-SP-4316-DC2466636 900 денари и http://setec.mk/Small-domestic-appliances/Cooking-pans-and-pots/Gorenje-CW-26-GCP68758 1550 ден.
Знам дека кај тефлонските мора да внимавам со што го мешам јадењето бидејќи се гребе лесно тефлонот и откако ќе почне да се гребе само ќе се трујам себеси со оглед на тоа што е прилично штетен, а керамички не сум имал досега (плус од овие Сапир не сум имал ништо како продукт, гледам кинески се така да не сум сигурен и околу квалитетот).
Со мала напомена, ќе биде користена строго за готвење со гас.
Купив од Тефал една со тефлонско дно, гледав демек керамички во Тинекс, а и Делимано ги разгледував, грил тавата изгледа ќе отпадне, планирам да земам плотна и да ја врзам со боцата плинска, попрактична за месо печење ми личи.Јес да е од пред месец прашањево ама еве да си кажам мое мислење. сите овие како и да ги нарекуваат, керамик титан митан... сите се со тефлонска површина. тефлонот може да е бел црн... тава со керамичка заштита не сум сретнал, најблиску до ова е емајлирана тава, имаше во градски ѕид до просветно дело железни тави со емајлирано дно, тешки еден тон ама таа трае со генерации. јас користам или железни/гусани или ростфрај, а имам и еден вок од карбон челик кој лесно рѓосува ама ако се пази малку е супер. подалеку од делимано и слични глупости, тоа се истите тефлонски тави кои се продаваат веќе 30-40 години само ја менуваат бојата на тефлонот за да изгледа како нешто ново. таква тава трае 1-2 години после почнува да се лупи тефлонот од гребење, миење и почнува да влегува во храната. имаш братство охрид ростфрај, металец и слични фирми, проверено и ефтино.