Кабелскиот интернет од CADIS

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
OBDN напиша:
Kaj mene ne pokazuva nishto sem 100.0 mbps

A od ozdola vikat
Sent: 1,436,863.
Received: 1,658,374 Whatever that means :) bitno ti mi prelecesh ispred oci ko supersonicen, uvek, i vo zivo i na net :pos:
boodala edna :pos: :pos: :pos: :pos:

Член од
6 јули 2005
Мислења
2.932
Поени од реакции
9
Ах сеа да бев модератор коа ќе ви ги избришев постовиве :)))).

OBDN

Ходајучи Вујаклија
Член од
25 јули 2005
Мислења
1.456
Поени од реакции
32
vardarce напиша:
Ах сеа да бев модератор коа ќе ви ги избришев постовиве :)))).
Guess what? Ne si! :pos:
I zoshto da gi izbrisat; zboruvame za brzina na internet. I Macedalien use ne mi objasnil dali ja slecem i polecem brgu ili sporo, posto ne se razbiram u brojki, a vo zivot mene se brzo mi se cini - pa i Mace ko e do mene, iako on ima reputacija za spor....

OBDN

Ходајучи Вујаклија
Член од
25 јули 2005
Мислења
1.456
Поени од реакции
32
Aaaaaa

Kude OBDN download: 1.34mbps
upload: 1.41mbps

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
Aaaaaaaaaaa виде? :wink: Него ја се чудам како може второто да биде поголемо од првото :raz: оти во принцип е обратно...

OBDN

Ходајучи Вујаклија
Член од
25 јули 2005
Мислења
1.456
Поени од реакции
32
Macedalien напиша:
Aaaaaaaaaaa виде? :wink: Него ја се чудам како може второто да биде поголемо од првото :raz: оти во принцип е обратно...
Zas se cudis? Ko da ne me znaes :pos:

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.208
Поени од реакции
34.448
vardarce напиша:
Значи сопственик на Cadis е Роби или?
Не, колку што знам сопственикот на Телекабел се вика Роби.

А не би се верува да е сопственик и на Кадис и на Телекабел, ниту пак по некоја коинциденција двајцата сопственици да имаат исто име.

Bottom line - Интернетот на Кадис sux.

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
Интернетот на Кадис, барем колку што ми е кажано, а и колку што имам и сам проверено, оди преку некоја косовска фирма (регистрирана од Албанци), а газдата на Кадис КТВ бил Македонец.
За интернетот не би можел да кажам ништо, освен дека понудените пакети се еееептен малку слични на тие од Телекабел/ОнНет..

Член од
6 јули 2005
Мислења
2.932
Поени од реакции
9
moTaro напиша:
Јас бев несреќен корисник на Кадис кога живеев во центар.

Сега сум во аеродром, и сум среќен корисник на Телекабел :)
Кажи ми Cadis го покриваат Карпош 1? И кажи што како нудат (пакети и цени) и што имаат толку проблеми.

OBDN

Ходајучи Вујаклија
Член од
25 јули 2005
Мислења
1.456
Поени од реакции
32
Acid напиша:
Не, колку што знам сопственикот на Телекабел се вика Роби.

А не би се верува да е сопственик и на Кадис и на Телекабел, ниту пак по некоја коинциденција двајцата сопственици да имаат исто име.

Bottom line - Интернетот на Кадис sux.
Chemist pogore nekade napisa "Toj stipski prevarant neznae shto e kablovska Tv a ne internet" ili neshto slicno. Kablovska TV vo Stip e edna, Robi Kablovskata televizija koja ja rasiri niz Makedonija, mislam deka del od Skopje pokriva isto taka. Nadimakot mu e Robi a Robi mu se vika i TV-to. A dal ima dvajca - mozno e. A Cadis internetot e cable ili?

moTaro

Буљаш
Член од
17 ноември 2005
Мислења
1.476
Поени од реакции
11
vardarce напиша:
Кажи ми Cadis го покриваат Карпош 1? И кажи што како нудат (пакети и цени) и што имаат толку проблеми.
Незнам друже, ја више 2 години сум у аердром.
А овака от памет, мислам дека карпошите ги покрива ЗОРА ако не се лажам. Не сум сигурен.

Кадис сега за сега немаат никакви пакети, само некое Фиктивно пријавување, кое не предвидувам да донесе некаков резултат.

Почекај го фамозното WiFi што толку многу го рекламираат знаеш кој, да не спомнувам имиња да не рекламирам без Пари :)

Рекоа дека до нова година, цело Скопје ќе било покриено. Ај и тоа да видиме.
Пуштиа WiFi у една две населби и на BBC искочиа. А што ќе се деси да пуштат низ цело скопје. Најверојатно ќе ја пратат веста на сондата што 2014 треба наса да ја пушти да наоѓа нов планетарен систем.

Член од
6 јули 2005
Мислења
2.932
Поени од реакции
9
moTaro напиша:
Незнам друже, ја више 2 години сум у аердром.
А овака от памет, мислам дека карпошите ги покрива ЗОРА ако не се лажам. Не сум сигурен.

Кадис сега за сега немаат никакви пакети, само некое Фиктивно пријавување, кое не предвидувам да донесе некаков резултат.

Почекај го фамозното WiFi што толку многу го рекламираат знаеш кој, да не спомнувам имиња да не рекламирам без Пари :)

Рекоа дека до нова година, цело Скопје ќе било покриено. Ај и тоа да видиме.
Пуштиа WiFi у една две населби и на BBC искочиа. А што ќе се деси да пуштат низ цело скопје. Најверојатно ќе ја пратат веста на сондата што 2014 треба наса да ја пушти да наоѓа нов планетарен систем.
Не е проблемот за Wi-Fi јас прашувам така дали има кабловски оператор во Карпош што нуди некој ефтин пакет ограничен на 1 ГБ за да се искористи чисто за upload. Инаку Роби е сопственик и на Телекабел и на Теленет, а мислам дека имаат и во Битола ама не сум сигурен. Инаку случајно некој да не знае некој кој е сопственик на струмичкиот кабловски оператор?

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
Robi, Telekabel, Telenet, Mobi (Битола).. тие ги знам (=
За Карпош, Зора покрива, само не знам преку кој даваат интернет.

@ OBDN:
Да, кабелски е тој од Кадис (=

moTaro

Буљаш
Член од
17 ноември 2005
Мислења
1.476
Поени од реакции
11
P.Overdrive напиша:
Robi, Telekabel, Telenet, Mobi (Битола).. тие ги знам (=
За Карпош, Зора покрива, само не знам преку кој даваат интернет.

@ OBDN:
Да, кабелски е тој од Кадис (=
Мол !

Kajgana Shop

На врв Bottom