И ОФИЦИЈАЛНО - СДСМ СЕ РАСПАДНА НА ДВЕ!!!

Колкумина ќе му киднат на Бучко и отидат кај Тито

• помалку од 10 %

Гласови: 7 20,0%
  • помалку од 25 %

Гласови: 14 40,0%
  • помалку од 50 %

Гласови: 9 25,7%
  • помалку од 75 %

Гласови: 2 5,7%
  • Тито нема да има ниту еден од сегашните пратеници кај себе во партија

Гласови: 3 8,6%

• Вкупно гласачи
    35

yin yang

Who, me?
Член од
24 април 2005
Мислења
1.621
Поени од реакции
32
Ако е прашањето “Кој од пратениците на СДСМ ќе премине во партијата на Тито„ одговорот е нула, ниту еден, никој (барем до наредните избори).

И од ниедна друга партија од пратенициве никој нема да се префрли официјално во новата партија.

Ако прашате „зошто?“, затоа што на никого не му се дава фотељата, преслатка е. :)

Ни самиот Тито Петковски не се откажува од СДСМ се уште, затоа што тоа автоматски би значело разрешување од местото пратеник, а истото би важело и за Лиљана Поповска и секој пратеник.

Член од
24 февруари 2005
Мислења
242
Поени од реакции
50
yin yang напиша:
Ни самиот Тито Петковски не се откажува од СДСМ се уште, затоа што тоа автоматски би значело разрешување од местото пратеник, а истото би важело и за Лиљана Поповска и секој пратеник.
Во некои партии се одвојуваат многу пратеници, а во некој многу гласови. Сепак на избори се бројат гласови не членови.
А за оваа глупосва што си ја напишала се чудам колку си неинформирана, сдсм ли ги бираше за пратеници или народот? И како во вмро народна стана најголема пратеничка партија а во релност не е?

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
bojan81 напиша:
И како во вмро народна стана најголема пратеничка партија а во релност не е?
Мала корекција, од каде знаеш дали во реалност не е?? Поради тоа што не коалицира со 30 000 гласа на Ѕинго и уште едно 45 000 - 50 000 гласови на 9 други сателити?? Чекај, нека пројде законот за некоалицирање пред избори и секој кога ќе отиде сам, тогаш. Дотогаш ништо не се знае, особено што за НП (сама на локалните) гласаа околу 130 000 гласачи, а за ДПМНЕ 170 000-180 000 илјади, но со се 10 други сателити. Имај на ум.

Јин Јанг, може да има преминување на пратеници. СДСМ го смени законот. Аман. Кога веќе полемизираш, информирај се како што треба, а не глупости да пишуваш и после да се лутиш кога некој ќе те укори и поправи.

GUSAR-VMRO

МАКЕДОНИЈА ЗАСЕКОГАШ!
Член од
27 јануари 2005
Мислења
635
Поени од реакции
7
...ЗНАЧИ ГРУЕВСКИ ДОБРО ГИ ПРОЦЕНУВА РАБОТИТЕ!!
Затоа сега мора да дели места наоколу по општините, должник е голем, заложник на малите и килави партии, а општините не функционираат порад тоа. А бе иди мочај, не ме смеј.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Еј, пардон, по грешка ти го избришав постот. место цитирај, сум стиснал измени. Ај у Пм. Извини.

GUSAR-VMRO

МАКЕДОНИЈА ЗАСЕКОГАШ!
Член од
27 јануари 2005
Мислења
635
Поени од реакции
7
Garfield напиша:
Еј, пардон, по грешка ти го избришав постот. место цитирај, сум стиснал измени. Ај у Пм. Извини.
Бриши, бриши и вие станавте ко комунистите!! У УДБА на Фолклорна да не работиш?

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Иди бе мочај, грешка беше. Гледаш дека убаво одвоив што сакав да потенцирам и да цитирам, а вака и моето нема смисол.

напиши пак, да можам на сите да им покажам колку сте вие заникаде од то вашата БРАНКО ДПМНЕ!!

Член од
24 февруари 2005
Мислења
242
Поени од реакции
50
Garfield напиша:
Мала корекција, од каде знаеш дали во реалност не е?? Поради тоа што не коалицира со 30 000 гласа на Ѕинго и уште едно 45 000 - 50 000 гласови на 9 други сателити?? Чекај, нека пројде законот за некоалицирање пред избори и секој кога ќе отиде сам, тогаш. Дотогаш ништо не се знае, особено што за НП (сама на локалните) гласаа околу 130 000 гласачи, а за ДПМНЕ 170 000-180 000 илјади, но со се 10 други сателити. Имај на ум.
2 ли општинки градоначалнички места освои или јанлаш сум, ниеден град не доби итн. Ако тоа не е дебакал незнам што е. Пази партија која е најголема опозиција со пратеници не освои ни еден единствен град. Смешка жива. А овие бројкиве ти се свит дрим, свит дрим

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Неписменко, да се договориме вака. Ти немој мене, нема ја тебе, а!!

Инаку, колку за твоја информација, онака последна ука од мене до тебе:

Сите совети имаат онолку пратеници минус колку што имаме ние, без нас нема функционирање на советите. Capisce!
Понатаму, за еден пратеник, потребни се околу 8000 гласови.
Повторно, доволно за да не може да формира никој влада без нас.
Сега,скини ми се, немам намера да учам дечишта на политичка математика. Плус, timeѕ change и the wheels of fortune are turning. особено што полека и на пилците на гранка им е јасно кои се БРАНКО ДПМНЕ и СКМ-БЈРМ во оваа држава, а кои и мисли на државава арно.

dajdo

The OuTLaW
Член од
17 октомври 2005
Мислења
5.139
Поени од реакции
19
abe vie ozbilno ova za sdsm ccc ne mi se veruva ej

GUSAR-VMRO

МАКЕДОНИЈА ЗАСЕКОГАШ!
Член од
27 јануари 2005
Мислења
635
Поени од реакции
7
Garfield напиша:
Иди бе мочај, грешка беше. Гледаш дека убаво одвоив што сакав да потенцирам и да цитирам, а вака и моето нема смисол.

напиши пак, да можам на сите да им покажам колку сте вие заникаде од то вашата БРАНКО ДПМНЕ!!
НЕ КАКАЈ!!
Ние сме биле БРАНКО ДПМНЕ, а ти „ВМРОВЕЦУ“ у која партија си бил до 1995 година???

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Ти кажи ми, ајде? И кажи ми кој му овозможи на Бранко да стамне президент?

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
dajdo напиша:
abe vie ozbilno ova za sdsm ccc ne mi se veruva ej
А што очекуваше ти? Впрочем, вистината е секогаш коска што се глода а тешко се голта... :wink:

GUSAR-VMRO

МАКЕДОНИЈА ЗАСЕКОГАШ!
Член од
27 јануари 2005
Мислења
635
Поени од реакции
7
Garfield напиша:
Ти кажи ми, ајде? И кажи ми кој му овозможи на Бранко да стамне президент?
Aj aj, tolku biva!

Kajgana Shop

На врв Bottom