Италијанско првенство

Кој е најдобар италијански клуб?

• Вкупно гласачи
    746
Статус
Затворена за нови мислења.

Чекич

Мајкл Оливер судиски боготац
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.998
Поени од реакции
6.305
Калчополи, ново поглавје..Лучано Моџи според Тутоспорт стапува во офанзива, по советување на неговите адвокати..Моџи планира да викни 483 сведоци од секоја бранша во Италија, која можно би е да имала било каква поврзаност со Калчополи..Највидни ликови во викнатите се: Сегашниот премиер и Претседател на Милан Силвио Берлускони, Сопственикот на Интер, Масимо Морати и уште 10 тина членови на Италијански телеком,новинари, Марчело Липи, Пјерлуиџи Колина, сите судии во Сериа А тогаш, Франко Карано, Џани Петручи, Џанкарло Абете, а на ги имате сите 483 сведоци тука.. Се ми се чини на ептен долга процедура, има новинари, спортски директори, директори...
ама овој изгледа стварно сака да иде во затвор , шарлатан не знам од каде лице да зборува , нека ги викне и рекетираните играчи на кој им се заканувал со уништување на кариерата и судиите кои ги заклучувал во соблекувална ако јуве не победи со безвезен пенал направен во офсајд во 90 минута ....

Vartolu

The Infamous Mobb
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.448
Поени од реакции
6.239
ама овој изгледа стварно сака да иде во затвор , шарлатан не знам од каде лице да зборува , нека ги викне и рекетираните играчи на кој им се заканувал со уништување на кариерата и судиите кои ги заклучувал во соблекувална ако јуве не победи со безвезен пенал направен во офсајд во 90 минута ....
И тие ќе бидат повикани, веројатно од обвинителството...
Легитимно право на секој обвинет за сторено кривично дело или прекршок, е тој да се брани..Начинот на кој што ќе настапи на одбраната, и начинот на кој ќе се води истата, ги одредува самиот тој..Тој е должен да ги посочи сите сведоци поврзани со случајот, и кои би имале какви биле информации кои се однесуваат на случајот, а во понатамошната постапка ќе се утврди дали има основ за сомнение за вмешаност во кривичното дело т.е.дали некој друг замешал прсти, и сите работи што ќе искрснат во тој случај..

Нема место за паника кај оние што имаат чист образ, и оние кои не се замешани, а за другите ќе реши иднината и Господ...

Факт е дека Моџи местеше, ама факт е дека не беше само тој што местеше:toe:Кажав и пак ќе кажам, мое мислење е дека сите не гледаа немо како првачиња додека злобниот чичко местеше....

Па нека излези правдата на виделина...Секој што имал барем и мал удел во местењата и во сите валкани работи треба да одговара, независно кој е, што е, и што функција врши...

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.053
Поени од реакции
1.178
Е па малку му наштети на Италијанскиот фудвал до сега, па ајде уште една тура... Со ова само повторно ќе се валка името на Италијанските тимови и калчото... Ќе биде долга постапка, повеќе ќе се зборува за тоа одошто за фудбалот.

Треба да се оди кон доведување на што поголем квалитет на Сериа А со доведување на нови фудбалски звезди, нови спонзори... А со вака се оди во обратна насока.

Член од
20 ноември 2008
Мислења
486
Поени од реакции
39
Колку е беден овој Моџи сака друштво да си прави со некој во затвор,ама коа е тенекије глупо ќе си кисне сам...ама ќе напраи и од таму намештајка да избега од затвор лесно и едноставно за него нели?

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.515
Поени од реакции
48.188
И тие ќе бидат повикани, веројатно од обвинителството...
Легитимно право на секој обвинет за сторено кривично дело или прекршок, е тој да се брани..Начинот на кој што ќе настапи на одбраната, и начинот на кој ќе се води истата, ги одредува самиот тој..Тој е должен да ги посочи сите сведоци поврзани со случајот, и кои би имале какви биле информации кои се однесуваат на случајот, а во понатамошната постапка ќе се утврди дали има основ за сомнение за вмешаност во кривичното дело т.е.дали некој друг замешал прсти, и сите работи што ќе искрснат во тој случај..

Нема место за паника кај оние што имаат чист образ, и оние кои не се замешани, а за другите ќе реши иднината и Господ...

Факт е дека Моџи местеше, ама факт е дека не беше само тој што местеше:toe:Кажав и пак ќе кажам, мое мислење е дека сите не гледаа немо како првачиња додека злобниот чичко местеше....

Па нека излези правдата на виделина...Секој што имал барем и мал удел во местењата и во сите валкани работи треба да одговара, независно кој е, што е, и што функција врши...
Факт е дека Моџи местеше али и факт е дека се копа сеуште по неговото минато, факт е дека на еден од претставниците на Рома на судењето во Рим му се обратил со зборовите :'' Подобро ке биде да молчиш, незнаеш со кого си имаш работа '', така да ако, нека ја продолжи оваа игра, не ради Морати, ке се заебе ако се дрзне кон Галијани и Берлускони, башка што во текстот погоре пишува дека ке бидат повикани како сведоци т.е ке ги користи како одбрана, а не дека ке започне ново судење кое ке резултира со нов Калчополи и истите не се повикани од обвинителството, истите се повикани од адвокатите на Моџи .

Jaс знам дека Моџи ке прави се за да си го обели својот образ, тоа е играта на многу мафијаши, али лобито против него е каде каде посилно, со ова самиот уште повеќе ке фрли кал на Јуве а и на самиот себеси ( слично како и пред 3 години ), пак ке си ја отвори пандорината кутија . :toe:

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.515
Поени од реакции
48.188
И што бидна сеа, во затвор е на година ипол или како?
Он беше прогласен за виновен, но доби само условна казна затвор од година ипол . Сега намерата му е да си го обели сопствениот обрза а и Јуве, во стил, да докаже дека немало систен за местење на натпревари, закани кон судии и нивни асистенти, иако докази постоеа за истото, баш ме интересира што ке истреска овој пат против далеку посилното лоби кое со факти го уби пред 3 години .

Џенаро Гатузо

Pippo per Sempre
Член од
3 јануари 2008
Мислења
2.797
Поени од реакции
38
Абе избегавме со Моџи ептен:tv:
Да прашам ја да не знае некој кој утакмици се играат во сабота кој две утакмици се?

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.515
Поени од реакции
48.188
Абе избегавме со Моџи ептен:tv:
Да прашам ја да не знае некој кој утакмици се играат во сабота кој две утакмици се?
Телма овие ке ги дава :
Сабота : 20:30 Милан - Фиорентина
Недела : 15:00 Aталанта - Интер и во вечерниот термин Лацио - Јуве

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.764
Поени од реакции
9.881
Он беше прогласен за виновен, но доби само условна казна затвор од година ипол . Сега намерата му е да си го обели сопствениот обрза а и Јуве, во стил, да докаже дека немало систен за местење на натпревари, закани кон судии и нивни асистенти, иако докази постоеа за истото, баш ме интересира што ке истреска овој пат против далеку посилното лоби кое со факти го уби пред 3 години .
Па ваљда има шо да каже, бидејќи доколку нема, знаеме дека уште повеќе ќе си го исцрни својот образ а и образот на Јуве, како што кажа погоре... Сигурно помислил на ова... не е глуп.

Член од
11 јули 2008
Мислења
4.825
Поени од реакции
4.004
Абе у задње време треска глупости и збори неповрзани работи. Го читам и се чудам, озбилен е човеков или колку да не го заборават...

Vartolu

The Infamous Mobb
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.448
Поени од реакции
6.239
Е па малку му наштети на Италијанскиот фудвал до сега, па ајде уште една тура... Со ова само повторно ќе се валка името на Италијанските тимови и калчото... Ќе биде долга постапка, повеќе ќе се зборува за тоа одошто за фудбалот.

Треба да се оди кон доведување на што поголем квалитет на Сериа А со доведување на нови фудбалски звезди, нови спонзори... А со вака се оди во обратна насока.
И јас се сложувам со болдот.

За другото..Никогаш не сум рекол дека Моџи не местел, сто-пати сум кажал, дека тој беше Капо Ди Тути Капи во Сериа А, тоа е факт кој стопати сум го признал...

Јас не обвинив никој, нема ниту да обвинам за местење додека не се докаже тоа.. Место за паника нема ако како навивач на Интер си сигурен дека твојот тим никогаш не местел, и дека Морати не бил влезен во шема во каква што беше влезен Моџи...

Јас сакам правдина, веројатно и ти тоа го сакаш.. Јас сум, сите кои местеа да си платат, за сите за кои ќе се докаже дека местеле да си платат независно дали се од Јуве, Интер, Милан, Кротоне, ниту малку не ме интересира, зошто Италијанскиот фудбал само така би бил на она место на кое заслужува, на Врвот. Мое мислење е дека не беше само Моџи тој што мести, туку има уште...

Не сакам да биде едниот си замина другиот се намести..Сакам тоа да се тргне од Италијанскиот фудбал...

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.515
Поени од реакции
48.188
Па ваљда има шо да каже, бидејќи доколку нема, знаеме дека уште повеќе ќе си го исцрни својот образ а и образот на Јуве, како што кажа погоре... Сигурно помислил на ова... не е глуп.
Проблемот е што имаше што да каже и пред 3 години, не беше тогаш доволно глуп да ќути и да добие казна а и Јуве да заврши во втората лига иако им се закануваше далеку поригорозна казна, ама . . .
Затоа реков, само ке фрли кал на Јуве а и на самиот себеси, нешто слично како пред 3 години, тогаш ја видовме сите моќта на Моџи, ке ја видиме истата и сега, со сличен епилог .

п.с. Да разјаснам некои работи, тоа што Моџи сега го прави е, цитирам :
The case will simply aim to determine whether there was a system in place that allowed Juventus to have an advantage in matches, through the corruption of the officials and their assistants.
Oва е изјава на Берлускони, кратко и јасно, сака да си го обели образот, проблемот е што фактите постоеа и постојат, за истото Јуве паднаа во Серија Б .

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.764
Поени од реакции
9.881
Проблемот е што имаше што да каже и пред 3 години, не беше тогаш доволно глуп да ќути и да добие казна а и Јуве да заврши во втората лига иако им се закануваше далеку поригорозна казна, ама . . .
Затоа реков, само ке фрли кал на Јуве а и на самиот себеси, нешто слично како пред 3 години, тогаш ја видовме сите моќта на Моџи, ке ја видиме истата и сега, со сличен епилог .

п.с. Да разјаснам некои работи, тоа што Моџи сега го прави е, цитирам :
Oва е изјава на Берлускони, кратко и јасно, сака да си го обели образот, проблемот е што фактите постоеа и постојат, за истото Јуве паднаа во Серија Б .
Тоа ми е и мене зборот, се надевам ќе каже нешо асално, кое би било од корист за него, за Јуве и за задоволување на правдата пред се... Не знам што оро води човеков, се надевам знае како да го доигра...

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.053
Поени од реакции
1.178
И јас се сложувам со болдот.

За другото..Никогаш не сум рекол дека Моџи не местел, сто-пати сум кажал, дека тој беше Капо Ди Тути Капи во Сериа А, тоа е факт кој стопати сум го признал...

Јас не обвинив никој, нема ниту да обвинам за местење додека не се докаже тоа.. Место за паника нема ако како навивач на Интер си сигурен дека твојот тим никогаш не местел, и дека Морати не бил влезен во шема во каква што беше влезен Моџи...

Јас сакам правдина, веројатно и ти тоа го сакаш.. Јас сум, сите кои местеа да си платат, за сите за кои ќе се докаже дека местеле да си платат независно дали се од Јуве, Интер, Милан, Кротоне, ниту малку не ме интересира, зошто Италијанскиот фудбал само така би бил на она место на кое заслужува, на Врвот. Мое мислење е дека не беше само Моџи тој што мести, туку има уште...

Не сакам да биде едниот си замина другиот се намести..Сакам тоа да се тргне од Италијанскиот фудбал...
Е па ете се докажа еднаш. Тие што местеа си добија казни, но нема да навлегувам во тоа дали беа престроги или преблаги.

Значи како што рече, не можиш да речиш дека некој мести додека не се докажи. Значи Интер не местел, а Јуве и Моџи местеа што е и докажано...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom