Исчезнати лица

Член од
1 јули 2012
Мислења
2.438
Поени од реакции
7.150
Па имаше дека имале доста повици со палчо еден кон друг а палчо вика дека не го знае, како и да е случајно не го сомничат, еве како некои работи што полека се отплеткуваат така и за ова ке се знаат за што всушност го сметаат за соучесник
Ако добро се сеќавам, на сведочењата на тие од МВР, и изнесувањето докази, кажаа дека немаат докази за било каква комуникација меѓу таткото и Палчо. Во досегашните сведочења во суд, од почеток до крај, за таткото се кажа само зошто им бил сумњив на инспекторите, нели освен што овие рекле дека он му кажал на Палчо, затоа што тргнал накај Палас и Качанички пат, пораката која ја пратил во групата во школо, која ја избришал и они не ја знаат содржината, а некои родители рекле дека гласи "кажете колку треба?", тоа што ја нашле колата пред полицијата да ја најде. Друго, од сведочењата на тој кумот и мајка му, дознавме дека татково воопшто не побарал помош од нив, не биле во контакт преку 15 години, туку дека они сами му се јавиле и му понудиле помош. На крај се испостави дека они се клучни за воопшто да се најдат колите и да им се влезе во траг на монструмиве. И ова денес, дека го тепале овој за да каже дека слушнал дека таткото имал контакт со Палчо, а денес демантира дека имале било каков контакт, бар он колку што знае.

Мене по денешново сведочење еден друг детал ми падна во очи. А тоа е дека Палчо ја сликал Вања, демек да прати слики на родителите и да бара пари. Нешто што не се десило, ниту пратил слики, ниту се побарани пари. Е сеа ми паѓа овој дел сомнителен. Ако ја слика, големи се шансите сликите на некој да ги пратил, па да добил наредба да ја убие. Затоа што на предходните судења беше кажано дека пред да ја убие, правел муабет со некој на телефон. Така да може да станува збори и за нарачано убиство, затоа што детето е одма убиено. Тоа повеќе ми има логика, него ли официјалниот мотив за сега.

Член од
5 март 2018
Мислења
17.518
Поени од реакции
20.037
Ако добро се сеќавам, на сведочењата на тие од МВР, и изнесувањето докази, кажаа дека немаат докази за било каква комуникација меѓу таткото и Палчо. Во досегашните сведочења во суд, од почеток до крај, за таткото се кажа само зошто им бил сумњив на инспекторите, нели освен што овие рекле дека он му кажал на Палчо, затоа што тргнал накај Палас и Качанички пат, пораката која ја пратил во групата во школо, која ја избришал и они не ја знаат содржината, а некои родители рекле дека гласи "кажете колку треба?", тоа што ја нашле колата пред полицијата да ја најде. Друго, од сведочењата на тој кумот и мајка му, дознавме дека татково воопшто не побарал помош од нив, не биле во контакт преку 15 години, туку дека они сами му се јавиле и му понудиле помош. На крај се испостави дека они се клучни за воопшто да се најдат колите и да им се влезе во траг на монструмиве. И ова денес, дека го тепале овој за да каже дека слушнал дека таткото имал контакт со Палчо, а денес демантира дека имале било каков контакт, бар он колку што знае.

Мене по денешново сведочење еден друг детал ми падна во очи. А тоа е дека Палчо ја сликал Вања, демек да прати слики на родителите и да бара пари. Нешто што не се десило, ниту пратил слики, ниту се побарани пари. Е сеа ми паѓа овој дел сомнителен. Ако ја слика, големи се шансите сликите на некој да ги пратил, па да добил наредба да ја убие. Затоа што на предходните судења беше кажано дека пред да ја убие, правел муабет со некој на телефон. Така да може да станува збори и за нарачано убиство, затоа што детето е одма убиено. Тоа повеќе ми има логика, него ли официјалниот мотив за сега.
Можи да било нарачано убиство поради други причини и сликите да ги праќал на нарачателот, на овие шутраците им продал приказна дека ќе киднапираат за откуп за да прифатат.

Член од
7 февруари 2021
Мислења
303
Поени од реакции
866
Кога исчезна Панче имаше нешто синот објавено дека некој го сликал на пешачки и му праќал или сум грешка? Ова мислам беше уште пред Вања да исчезне или одпосле ама случаите не беа поврзани.

Coca Cola

Пашламарка
Член од
4 јануари 2009
Мислења
1.010
Поени од реакции
1.689
Kako uspea be voj velibor vo pritvor da ja isfarba kosava? Terorist od najvisok stepen?

posle losi uslovi imale. more na kolec da gi nabodat site

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.962
Поени од реакции
38.095
Т-Биџонс ќе се појави секако. Да ја носи сурлата на Зурлата.
Како да се бориш против Т-Биџонс?
Не се бориш, мочаш и правиш краток спој.

...ајде прибери си го речникот,

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.962
Поени од реакции
38.095
Стварно бе кај пропаднаа сите тие што тврдеа дека Палчо е невин? Ги нема веќе со месеци на темава.
...стварно, јас не прочитав никаде некој да каже т.е. да напише „Палчо е невин“, ако мислиш тоа дека се пишувало дека „нема цврсти докази“ и се одоговлечува нешто што самите институции рекле само да го екстрадиратт од Турција „готово“, тогаш ОК, едно да се суди според видливи докази, друго да се суди со „можеби„, „изгледа“,

...и сега ако ова се прочита горе наведениот наслов на линкот, ќе речеме ејјј стварно зошто? опааа веднаш осуда од некои членови тука, аааааааа вие мислите и пишувате дека Палчо е невин :(

„....Да знаев дека е девојче, немаше да учествувам. Прво го грабнавме Панче. Се каев што направив ваква глупост. .... Во зградата, кога личноста излезе, не забележавме дека е дете. Ја врзавме и ја ставивме во вреќа. „

И? нормално е ова што не забележал(е)дека е дете? дрогирани ли биле или што?

Член од
30 мај 2019
Мислења
2.207
Поени од реакции
4.071
Ми се поврати читајќи ги исказиве. Мислиш вакви ликови само во Америка има. Штета што нема смртна казна за вакви како Палчо. :sick:

...стварно, јас не прочитав никаде некој да каже т.е. да напише „Палчо е невин“, ако мислиш тоа дека се пишувало дека „нема цврсти докази“ и се одоговлечува нешто што самите институции рекле само да го екстрадиратт од Турција „готово“, тогаш ОК, едно да се суди според видливи докази, друго да се суди со „можеби„, „изгледа“,
Ти си олицетворение на политичката елита. Немаат срам, а немаш ни ти! Како бе не ти е срам!?? Иди сокриј се негде. Куп глупости изнапиша претходно и ги бранеше со тие глупи твои тези (посебно Палчо психопатот), па сега ги вртиш работите. Не знам како не ти ставиле бан некој, квази-сејзнако, вечити експерт во сите теми. Како те трпат дома не ми е јасно...

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
5.036
Поени од реакции
12.742
Одвратно, одвратен случај, не можам ни да замислам низ што поминувало сирото девојче, ниту па низ што поминуваат сега најблиските читајќи ги овие искази.
Ептен збунувачки случај, ме интересира кој е мотивот позади смртта на 14 годишно девојче. Ова или ќе испадне стварно мастеркрајм или слеп води слепог.
Искрено не им верувам многу на исказите на Манев, мислам дека се исфилувани малце за да падне јавноста на емоции. Секој гледа да спаси жива глава колку може.
Ама не ми е јасно, овој Манев и тој слугата, ајде двајцата како трупчиња се. Тој третиот, нели беше каратист? Абе гледаш дете дека си киднапирал, гледаш овој Палчо колку е нестабилен, зарем не може да реагира во моментот, да се спротистави? Како може разумот да не ти проработи во такви моменти?
Ич не ги жалам, и тој ќотек што го добиле е малце, нема казна што е доволна за ова дело.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.962
Поени од реакции
38.095
Ми се поврати читајќи ги исказиве. Мислиш вакви ликови само во Америка има. Штета што нема смртна казна за вакви како Палчо. :sick:
Ти си олицетворение на политичката елита. Немаат срам, а немаш ни ти! Како бе не ти е срам!?? Иди сокриј се негде. Куп глупости изнапиша претходно и ги бранеше со тие глупи твои тези (посебно Палчо психопатот), па сега ги вртиш работите. Не знам како не ти ставиле бан некој, квази-сејзнако, вечити експерт во сите теми. Како те трпат дома не ми е јасно...
...ајде бе бате, ти кој „не си“ од политичка елита (мислиш не те читам) кога веќе осудуваш, покажи каде „бранев“ ? толку од правни судски процедури, без докази и тоа цврсти не може бре да судиш со „можеби“, „изгледа“ нели ти е јасно што значи „право“ ? ние пишуваме мислење тука за судски процес на прво исчезнато, па убиено лице, не пишуваме каков карактер сум јас или како е по моја дома, па уште бан да добијам? а тебе цвеќе да ти се даде за прекрасните реченици за моите дома...невидена работа!

Ivan898

they see you, but you don't see them!
Член од
3 јуни 2020
Мислења
421
Поени од реакции
793
Да им успееше планот, или да беше прекриено сето ова, веројатно ќерката на Пановски и на Гранит ќе ги грабнеа.

Член од
7 февруари 2021
Мислења
303
Поени од реакции
866
Држи вода тоа дeка барале откуп.. Можда Вања го познала Палчо па морал да ја убие.

Член од
15 јануари 2020
Мислења
872
Поени од реакции
2.769
...ајде бе бате, ти кој „не си“ од политичка елита (мислиш не те читам) кога веќе осудуваш, покажи каде „бранев“ ? толку од правни судски процедури, без докази и тоа цврсти не може бре да судиш со „можеби“, „изгледа“ нели ти е јасно што значи „право“ ? ние пишуваме мислење тука за судски процес на прво исчезнато, па убиено лице, не пишуваме каков карактер сум јас или како е по моја дома, па уште бан да добијам? а тебе цвеќе да ти се даде за прекрасните реченици за моите дома...невидена работа!
Сега и експерт по право стана.
Покрај медицина, надри медицина, фотографија, филм, политика, политички слики, влада, тенис, фудбал, мода, кошарка, блам држава, криминологија, гео политика и последно АИ.
Се нешто во Економија мислам ти фали во албумот.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.962
Поени од реакции
38.095
Сега и експерт по право стана.
Покрај медицина, надри медицина, фотографија, филм, политика, политички слики, влада, тенис, фудбал, мода, кошарка, блам држава, криминологија, гео политика и последно АИ.
Се нешто во Економија мислам ти фали во албумот.
...држи се за темата!

Kajgana Shop

На врв Bottom