Invisible Force
Is with me
- Член од
- 29 јули 2021
- Мислења
- 5.282
- Поени од реакции
- 10.016
Интуитивна претпоставка? Кој за што е виновен поединечно од сите обвинети?Да се разбереме и ја мислам дека Палчо е виновен
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Интуитивна претпоставка? Кој за што е виновен поединечно од сите обвинети?Да се разбереме и ја мислам дека Палчо е виновен
Јас објаснив милион пати погоре: постоењето на тело е основен материјален доказ за да се осуди некој за убиство па макар и да е само на база на сведочења од очевидци. Ако нема тело и милион души да речат дека си убил некој, за убиство не можат да те осудат. Затоа во процесот за Самоил Костадиновски тие двајцата беа обвинети и осудени само за киднапирање - телото не е пронајдено. Значи телото е основен материјален доказ.Објасни? Како телата се доказ кој го извршил убиството?
Непобитните докази не мора да се други материјални докази. Треба да има корпус деликти (во случаите со убиство - тело, што значи дека делото за кое се товари обвинетиот е извршено) и други докази. Другите докази може да бидат:Телото е само доказ дека има убиство. Телото само по себе не може да биде доказ за да се осуди некој.
Треба непобитни докази.
Оружје и днк траги на самото оружје. Ние можеме кој сакаме да обвинуваме, ама во официјална истрага не смее така. Не можеш да осудиш некого само од туѓи изјави. Можеби (хипотетички) они го местат.
По кој закон? Цитирај го.Остај ВИ, по закон друго е.
Јас лично не знам една осуда за убиство без тело, како што пишува у скриншотот. Затоа и има истраги што се влечат 40-50 години и се без разрешница, се водат како исчезнати и слично. Ептен евентуално да имаат физички доказ дека го убива и уништува телото, па и да не го најдат да знаат дека тој е сторителот.По кој закон? Цитирај го.
Тоа е веројатно за во некои други правни системи. Кај нас мислам дека мора да има тело за воопшто да биде квалификувано делото како убиство.Јас лично не знам една осуда за убиство без тело, како што пишува у скриншотот. Затоа и има истраги што се влечат 40-50 години и се без разрешница, се водат како исчезнати и слично. Ептен евентуално да имаат физички доказ дека го убива и уништува телото, па и да не го најдат да знаат дека тој е сторителот.