Исхрана - првиот клучен фактор за постигнувањето на атлетско тело

Член од
8 февруари 2009
Мислења
911
Поени од реакции
173
Какви се тие..?
--- надополнето: 2 септември 2012 во 18:51 ---
бтњ-како би склопиле 4000 калории,само од исхрана ?

во нив не ги рачунам протеинот...
1000 јаглехидрати ? што ќе ти се толку ?

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
Ако не би се броеле калориите од зеленчукот тогаш зошто имаат калориска вредност?
Вегетаријанците тогаш сите би испоумреле да беше така..

Факт е дека калориите од зеленчукот дел се трошат при процесот на варење,но тоа незначи дека ако марулата има 50 калории телото ќе ги истроши сите тие на варење..Тогаш кога јадеме ориз ако веќе така гледаме 100 грама е цело тенџере доста време ќе му треба на телото да го свари.. сите ќе бевме слаби..

Под зеленчук не е само марула,зелка.. Тука спаѓаат и многу други работи како леќа,грав итн.. Тие имаат по 350 калории па ако се претера со нив се знае како телото ќе ја складира храната..

Многу луѓе не бројат калории од зеленчук затоашто има многу малку ,а не затоашто тие калории не важат.. Еден огромен сад зелка незнам дали има 20,30 калории .. 1 главица зелка ако може да изеде некој во едно јадење нека ми каже.. целата дали има 100,150 калории..

Погоре прочитав диета со марула?
хахахха чоек марулата уште помалку калории има од зелката.. јас незнам дали постои некој човек што може да јаде по 20,30 кг марула на ден..

Член од
8 февруари 2009
Мислења
911
Поени од реакции
173
Ако не би се броеле калориите од зеленчукот тогаш зошто имаат калориска вредност?
Вегетаријанците тогаш сите би испоумреле да беше така..

Факт е дека калориите од зеленчукот дел се трошат при процесот на варење,но тоа незначи дека ако марулата има 50 калории телото ќе ги истроши сите тие на варење..Тогаш кога јадеме ориз ако веќе така гледаме 100 грама е цело тенџере доста време ќе му треба на телото да го свари.. сите ќе бевме слаби..

Под зеленчук не е само марула,зелка.. Тука спаѓаат и многу други работи како леќа,грав итн.. Тие имаат по 350 калории па ако се претера со нив се знае како телото ќе ја складира храната..

Многу луѓе не бројат калории од зеленчук затоашто има многу малку ,а не затоашто тие калории не важат.. Еден огромен сад зелка незнам дали има 20,30 калории .. 1 главица зелка ако може да изеде некој во едно јадење нека ми каже.. целата дали има 100,150 калории..

Погоре прочитав диета со марула?
хахахха чоек марулата уште помалку калории има од зелката.. јас незнам дали постои некој човек што може да јаде по 20,30 кг марула на ден..
А кој вика дека не се бројат калориите од зеленчукот, нели читаш дека за диеталните влакна пишува
--- надополнето: 2 септември 2012 во 21:40 ---
Од каде дека барам 1000 ЈХ...?

прашав 4000 калории како да склопам,во 5-6 оброци...
ориз,овес,компир ? пресметај си не е тоа тешко

Член од
27 август 2012
Мислења
1.024
Поени од реакции
2.539
Јас јадам скоро па само салати и зеленчук овошје,леб скоро ич....и сакам да бидам идеална со 5 кила помалку, да ослабам значи 5кг. А месец-два ништо не сум ослабела ни килце само се затегнав ......диета + пешачење по 10 км на ден и никако да ослабам и стомачни 100 ...многу сум мрзелива и неможам никој спорт освен шеткање со друштво или сама едно 2 до 3 сати на ден ми се фаќа вкупно од цел ден ...
Што ќе да е проблемот?..Инаку не јадам месо скоро и воопшто....

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Јас јадам скоро па само салати и зеленчук овошје,леб скоро ич....и сакам да бидам идеална со 5 кила помалку, да ослабам значи 5кг. А месец-два ништо не сум ослабела ни килце само се затегнав ......диета + пешачење по 10 км на ден и никако да ослабам и стомачни 100 ...многу сум мрзелива и неможам никој спорт освен шеткање со друштво или сама едно 2 до 3 сати на ден ми се фаќа вкупно од цел ден ...
мора да јадеш и нешто друго,башка ако јадеш многу лубеница,банани,смокви,ради тоа не слабееш..

ко вујна ми,на диета била,јаде по 5 кг смокви на ден а една смоква има 100 калории...а она 0 активност...

Член од
8 февруари 2009
Мислења
911
Поени од реакции
173
И јас вчера почнав со теретана па ако може некој да ми каже што да јадам што да вежбам и ако може некој да ги крева теговите место мене :/
Ако не јадеш ништо не значи дека ќе изгубиш масти, нема да имаш енергија за ништо, ако не си активна нема да изгубиш масти

Член од
27 август 2012
Мислења
1.024
Поени од реакции
2.539
мора да јадеш и нешто друго,башка ако јадеш многу лубеница,банани,смокви,ради тоа не слабееш..

ко вујна ми,на диета била,јаде по 5 кг смокви на ден а една смоква има 100 калории...а она 0 активност...
аха па да ја претерувам со зеленчук и овошје пошто тоа ми е главна исхрана...па да количината е да кажеме една диња (помала) и 3 банани денес и лимун портокал....и салата 2 пати на ден најчесто грчка:) и пијам 3 литри вода и кафиња плус;) али тоа е многу пешачење од 8 до 10 км на ден ...јас би требала дневно да губам килограми со тој напор? ја така мислам..

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
Ти си проблемот :D . Без разлика што според тебе јадеш малку, факт е дека трошиш уште помалку и затоа не слабееш. Ти фали зголемена физичка активност или уште поригорозна диета ама првото ти е подобра варијанта ;).

Ова под услов да имаш сало а не да си умислила па да стопиш мускул ;).

Член од
27 август 2012
Мислења
1.024
Поени од реакции
2.539
И јас вчера почнав со теретана па ако може некој да ми каже што да јадам што да вежбам и ако може некој да ги крева теговите место мене :/
Ако не јадеш ништо не значи дека ќе изгубиш масти, нема да имаш енергија за ништо, ако не си активна нема да изгубиш масти
сум активна 10 км пешки на ден шеткање не ми гине....али проблем е што јас не сум дебела ни полничка таман сум али сакам да бидам фит ептен 5 кила да ослабам али не ми иде:( незнам више...што како
--- надополнето: 2 септември 2012 во 22:00 ---
Ти си проблемот :D . Без разлика што според тебе јадеш малку факт е дека трошиш уште помалку и затоа не слабееш. Ти фали зголемена физичка активност или уште поригорозна диета ама првото ти е подобра варијанта ;).

Ова под услов да имаш сало а не да си умислила па да стопиш мускул ;).
ок ...ке видам да не јадам ништо па да паднам у несвест у град;):D се шалам али што помалку од ова сеа да јадам не свакам....небитно ќе пробам аеробик па ќе видам ..од шеткањето нема ефект...а прочитав на нет некоја програма 10000 чекори на ден програма за слабеење па мислев ке успеам....ја правам и повеќе од 10000 .можда 12000

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
ок ...ке видам да не јадам ништо па да паднам у несвест у град;):D се шалам али што помалку од ова сеа да јадам не свакам....небитно ќе пробам аеробик па ќе видам ..од шеткањето нема ефект...а прочитав на нет некоја програма 10000 чекори на ден програма за слабеење па мислев ке успеам....ја правам и повеќе од 10000 .можда 12000
Па не е поентата да не јадеш туку да бидеш физички активна, не е само изгледот туку треба и здрава да си а не да се изгладнуваш (ете според тебе ќе имаш супер фигура) а нема да можеш еден склек да направиш или после 30 секунди трчање ќе се онесвестиш од напор :D.

Мрзата можеш да ја победиш ама треба да сакаш а сега сеуште бараш начин без труд а таков не постои ;).

Пробај со ролери и точак на кеј, 100 пати поефикасно од пешачењето.

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
сум активна 10 км пешки на ден шеткање не ми гине....али проблем е што јас не сум дебела ни полничка таман сум али сакам да бидам фит ептен 5 кила да ослабам али не ми иде:( незнам више...што како
--- надополнето: 2 септември 2012 во 22:00 ---

за фит,треба склекови,стомачни,тегови,трчање...пешачење и гладување,тоест зеленчук вода и овошје не помагаат.Тоест,тоа се споредна работа,првично е тоа што го пишав.

дечкото ти кажа прво за активност,ама ти се фати за храната :)

за фит,ти требаат и протеини.Што протеини ти внесуваш,со овошјето и зеленчукот ?

1000 чекори,но какви ? не е само да пешачиш...и ја можам да трчам 100км,ама тргни-застани-седни...разгледај убаво,сигурно пишува брзо одење,таака се топат калории.

како и да е,стави нешто месо во исхраната,почни со активност како аеробик,или теретана.Ќе дојдат резултатите,верувај само.

Дај му простор на времето:)

Член од
27 август 2012
Мислења
1.024
Поени од реакции
2.539
за фит,треба склекови,стомачни,тегови,трчање...пешачење и гладување,тоест зеленчук вода и овошје не помагаат.Тоест,тоа се споредна работа,првично е тоа што го пишав.

дечкото ти кажа прво за активност,ама ти се фати за храната :)

за фит,ти требаат и протеини.Што протеини ти внесуваш,со овошјето и зеленчукот ?

1000 чекори,но какви ? не е само да пешачиш...и ја можам да трчам 100км,ама тргни-застани-седни...разгледај убаво,сигурно пишува брзо одење,таака се топат калории.

како и да е,стави нешто месо во исхраната,почни со активност како аеробик,или теретана.Ќе дојдат резултатите,верувај само.

Дај му простор на времето:)
Па да ја гледам на полесен начин да ослабам;) А најлесно е да исфрлам од исхрана :P
Не се 1000 него 10 000 чекори ..тоа е во превод ако еден чекор е 0,76цм во просек онда е 9 км али јас идам повеќе 12 000 чекори што би дошло околу 10 км .....тоа е неколку сати одење отприлика зависи од темпото али 3 сати дневно све на све цел ден ..епа да со паузи е..:D
Тоа ми одговара ..не сакам напор некој антиспортиста сум:) ....али небитно ке пробам аеробик или стаза фитнес за трчање...
фала:)

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Па да ја гледам на полесен начин да ослабам;) А најлесно е да исфрлам од исхрана :P
Не се 1000 него 10 000 чекори ..тоа е во превод ако еден чекор е 0,76цм во просек онда е 9 км али јас идам повеќе 12 000 чекори што би дошло околу 10 км .....тоа е неколку сати одење отприлика зависи од темпото али 3 сати дневно све на све цел ден ..епа да со паузи е..:D
Тоа ми одговара ..не сакам напор некој антиспортиста сум:) ....али небитно ке пробам аеробик или стаза фитнес за трчање...
фала:)
Лесен начин има само за дебелеење,за правење тело нема ;)

ќе исфрлиш,но колку ќе си здрава ?

не се лажи со чекорите,телото знае што е активност,а што е споредна активност...а тебе ти треба активност.

без напор,нема ништо

Член од
27 август 2012
Мислења
1.024
Поени од реакции
2.539
Лесен начин има само за дебелеење,за правење тело нема ;)

ќе исфрлиш,но колку ќе си здрава ?

не се лажи со чекорите,телото знае што е активност,а што е споредна активност...а тебе ти треба активност.

без напор,нема ништо
Добро, важи, фала;) ке пробам со напор фитнес на стаза трчање и ке видиме ефекти:)

Kajgana Shop

На врв Bottom