Хептаграм XI
Ἱερὸς Γάμος
- Член од
- 13 февруари 2010
- Мислења
- 12.319
- Поени од реакции
- 12.334
Прашувам бидејќи не те разбрав добро, премногу кратко и премногу општо ......прашуваш а знаеш
...мажот = смееше да знае пишување и читање, да биде "Божји чиновник", да биде политичар
...жената = allrounder во смисол на куќата и децата и толку
...историската улога на жената стои,и допрва ќе стои,во новите и идните страници на историјата
Мене ме иритира тоа „сеуште“ во однос на тоа што може (реално што смее), а што не (реално што не смее) жената во однос на мажот кога се работи за религиите и внатрешниот пат на човекот..
Бидејќи не постои повеќе „сеуште“ кое се влечка насила од минатото и жената постојано да е ставена во позадина во однос на мажот, за исти нешта, реално жената денес сама одлучува дали ќе биде „како што било“ или ќе се менува нештото во однос на мажот со кој решила да го живее животот на Земјата... или мажите со кои ќе биде опкружена...
Тоа што не познава некој жени кои немаат проблем да бидат рамо до рамо со мажот во однос на учењата не е доказ дека „сеуште“ жената е зад мажот...
Не е. И тие што мислат дека се и дека не може било што да прават во однос на божественото, да служат како свештенички, ќе ги научиме дека можат
![Насмевка :) :)](/styles/default/xenforo/smilies/smile.png)
Ако не сакаат да научат - нивна работа, битно е да знаат дека ја имаат таа опција и ниту еден бог нема да им се налути да бидат тоа што им е волја...
П.С. Ми се допаѓаат глаголите погоре што се во минато свршено време!
![Насмевка :) :)](/styles/default/xenforo/smilies/smile.png)