Испукани усни

Член од
27 мај 2012
Мислења
186
Поени од реакции
112
Здраво машко сум и навистина ми смета испуканата уста... Понекогаш корупки ми се прават. Многу ме нервира. Честопати ми е сува. Има ли лек?
Иста судбина имаме :D. Сум пробал со Rosal од мед и млеко ама не гледав некои резултати. Вчера отидов во Зегин и земав од Nivea for men - active care. Стварно скапо ќе ја платиш ама има ептен видливи резултати. Вчера и денес устава како нова ми е :rolleyes:.

Брзии

Бело сунце, Бело небо, иди даље бог те јебо!
Член од
15 јануари 2012
Мислења
1.026
Поени од реакции
481
Иста судбина имаме :D. Сум пробал со Rosal од мед и млеко ама не гледав некои резултати. Вчера отидов во Зегин и земав од Nivea for men - active care. Стварно скапо ќе ја платиш ама има ептен видливи резултати. Вчера и денес устава како нова ми е :rolleyes:.
Незнам како не ти помогнал росалот... Јас земав Росал Natural - 86 денари - Сино паковање... Има вкус на ванила. Стварно ми помогна .. :)

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.911
Поени од реакции
11.265
Нешто највеќе што ми помогнало за истиов проблем е гроздова маст од 15 до 30 денари, ја има и по аптеки и по продавници некои, а сум кпувал и Розал по 90 денари и уште повеќе ми ги сушеше усните.

~Bunny

Magic wand...
Член од
13 септември 2010
Мислења
902
Поени од реакции
1.266
Намачкај ја устата со мед :) Делува многу брзо

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
Ми пукале усните и порано во зима, ама во последно време почна да ме загрижува. Времето се оправи, а и не шетам многу последниве денови. Долната усна веќе 15ина дена ми е катастрофа, скоро целата ми се суши и лупи.

Прочитав тоа што сте го пишале и ми останува уште да пробам со мед и да го земам тој балсамот од Нивеа.
Гроздовата маст - слабо, едно лабело шо го земав од аптека - ништо (дури и контра продуктивно), невенот исто тенко. Пробав и со хидроциклин (иако не е за таа намена), - 24 часа ефект, после пак по старо.

Ако имате некој совет плус, пишете ве молам ..

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Ми пукале усните и порано во зима, ама во последно време почна да ме загрижува. Времето се оправи, а и не шетам многу последниве денови. Долната усна веќе 15ина дена ми е катастрофа, скоро целата ми се суши и лупи.

Прочитав тоа што сте го пишале и ми останува уште да пробам со мед и да го земам тој балсамот од Нивеа.
Гроздовата маст - слабо, едно лабело шо го земав од аптека - ништо (дури и контра продуктивно), невенот исто тенко. Пробав и со хидроциклин (иако не е за таа намена), - 24 часа ефект, после пак по старо.

Ако имате некој совет плус, пишете ве молам ..
Побарај лабело од Eucerin за чувствителни усни или било кое без боја и парфеми, тие најчесто се за „интензивна“ нега на усните.

Kajgana Shop

На врв Bottom