Исламот ќе стане доминантна религија за 50-тина години?

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Исламот е една заостаната религија, заостаната идеологија ... 21 век сме веќе тие работи одамна не се во мода што ги промовира Исламот ... воопшто да не ве чуди тоа што милиони Муслимани ширум светот секоја година преоѓаат или во Христијанство или пак едноставно постануваат Атеисти ... па кој сака да живее според таа заостаната идеологија/религија вотева ... кој нормален сака да оди облечен ко кловн со брада до пупак а женаму до него обвиена во црно од глава до пети ко нинџа ... па клањање пет пати на ден ... аџилаци во Мека ... 30 дена пост(месецот Рамазан), курбани(Курбан Бајрам) и триста други тралалајки ... и која жена денес сака да раѓа по цели фудбалски екипи по дома ... абе позаостаната религија/идеологија амин ... е сега да има и нешто позитивно ко на пр. забрана на некои штетни пороци ко алкохол, дрога и коцка(лично како човек сум строго против овие три порока) ... ама сума сумарум религијата е тапа 90% и затоа младите Муслиманите ширум светот масовно се Атеизираат ... и не ова не го кажувам затоа што сум Христијанин(декларативно), поточно Атеист сум не сум религиозен и сметам дека ерата на религиите е веќе завршена !
П.С. Исламот ќе трае се додека Саудиска Арабија и некои други земји од тој регион имаат нафта(читајте пари) ... кога ќе ја снема нафтата(т.е. парите) и дефинитивно Исламот ќе отиде во корпа т.е. на буниште/депонија !

Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
Тогаш која е вашата потреба да судите, казнувате и одлучувате во име на "Сонцето"?
Можеби токму ти си тоа "куче" кое "лае"! Со кое право твојот морал, идеи и начин на живот ги наметнуваш на останатите?
Se' ti e jasno tebe,Ipsissimus.
Jas ja nametnuvam isto onolku kolku sto sakas ti da go nametnes Satanizmot na forumot i posiroko. Ni pomalku ni poveke.
Pazi ubavo koja e temava. Covekot (Bratot Omer Faruk) mnogu ubavo napisa podatoci povrzani so temava.
I jasno e koj e tuka "slepiot glusec" i "kuceto" sto "lae",zavidnikot sto od zavist ke pukne pa nesto pocnuva da filozofira; kakva korist svetot bi imal ako skakulcite se razmnozat,otkako ostana bez zborovi na podatocite predhodno napisani.

Mora li na sekoja tema iako nemate sto da napisete da se vmesate ? Sto ne si kjutis ? Ne svakas kolku i kako zavista od tebe izbija ?
"Odi setaj" e naj ubavo tebe da ti se kaze. Ili "GITLA"

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Исламот да си останеше во оној традиционален облик подолго ќе истраеше, ама некои се сетија да им го пуштат црвот(Вахабизмот) и токму тој Вахабизам ќе му е*е матер на Исламот како религија ... самите оние традиционални Муслимани кога ги гледаат тие ново-компонирани секташи(Вахабистите) какви се и како живеат ги фаќа страв и добиваат голема одбивност кон сопствената религија т.е. им се повраќа и нормално ако не ја сакаш својата религија има само една алтернатива постануваш Атеиста и фураш даље ко секој нормален човек !

Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
Исламот да си останеше во оној традиционален облик подолго ќе истраеше, ама некои се сетија да им го пуштат црвот(Вахабизмот) и токму тој Вахабизам ќе му е*е матер на Исламот како религија ... самите оние традиционални Муслимани кога ги гледаат тие ново-компонирани секташи(Вахабистите) какви се и како живеат ги фаќа страв и добиваат голема одбивност кон сопствената религија т.е. им се повраќа и нормално ако не ја сакаш својата религија има само една алтернатива постануваш Атеиста и фураш даље ко секој нормален човек !
So sto imate vie problem so Vehabizmot ili Islamot ? Vie ste tie naj smotanite sto vehabiite,ako mislite deka se sekta i crv koj saka da go unisti islamot,zosto togas zaradi toj crv vie Islamot go grdite kako religija. Iako na svetsko nivo niv gi ima vo mnogu mnogu mnogu mal broj. Zarem ne zboruvate protiv sebesi ?

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.334
Исламот нема да биде доминантна религија.
Нормално муслиманите си се радуваат на секакви позитивни изјави и си наоѓаат секакви математики за да поткрепат нешто што нема врска едно со едно..
Ама ако и тоа е ок...
Бројноста ако ја прави религијата доминантна далеку стигнале сите религии.

Доминанта религија е онаа што не шири ограничување и страв... ИСЛАМОТ НЕ Е ТАКВА РЕЛИГИЈА! Создава одбивност кон божественото, посебно овие младиве муслимани и нивните зборови...
Нема да излезе ништо добро за светот вака... :(

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Se' ti e jasno tebe,Ipsissimus.
Jas ja nametnuvam isto onolku kolku sto sakas ti da go nametnes Satanizmot na forumot i posiroko. Ni pomalku ni poveke.
Pazi ubavo koja e temava. Covekot (Bratot Omer Faruk) mnogu ubavo napisa podatoci povrzani so temava.
I jasno e koj e tuka "slepiot glusec" i "kuceto" sto "lae",zavidnikot sto od zavist ke pukne pa nesto pocnuva da filozofira; kakva korist svetot bi imal ako skakulcite se razmnozat,otkako ostana bez zborovi na podatocite predhodno napisani.

Mora li na sekoja tema iako nemate sto da napisete da se vmesate ? Sto ne si kjutis ? Ne svakas kolku i kako zavista od tebe izbija ?
"Odi setaj" e naj ubavo tebe da ti se kaze. Ili "GITLA"
Ти како муслиман подржуваш егзекуции на повеќе групи на луѓе кои според вас не се вредни да живеат! Ти би оправдал егзекуција не човек кој ниту го знаеш ниту го познаваш само затоа што имал секс а не е во брак, или затоа што бил гатач! Зошто? Затоа што твојата "света книга" ти наложила така!
Повели покажи еден единствен мој пост каде сум се залагал за било што слично!
Затоа те прашав - што има ти и твоите соверници да етикетирате и да судите кој бил куче или лилјак?!
И што е најбитно, ако "очите на лилјакот" не го гледале сонцето, зошто е подобро да "пукнат"? Сонцето е индиферентно кон било чии очи. Вие се дрзнувате вашата жед за судење да ја припишете како божја! Што е кукавичлук!

Кој останал без зборови?! Јас или ти што се палиш на бројност?
Гајле ми е мене колку ве има! Се додека сте со тој ум ќе служите и без да знаете на оние кој најмногу ги мразите!

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
So sto imate vie problem so Vehabizmot ili Islamot ? Vie ste tie naj smotanite sto vehabiite,ako mislite deka se sekta i crv koj saka da go unisti islamot,zosto togas zaradi toj crv vie Islamot go grdite kako religija. Iako na svetsko nivo niv gi ima vo mnogu mnogu mnogu mal broj. Zarem ne zboruvate protiv sebesi ?
Па самите традиционални Муслимани кога ќе ги видат оние облечени ко кловнови со бради до пупак а до нив жена обвиена во црно од глава до пети ко нинџа едноставно им се повраќа на луѓето ... е баш таа секта(да точно е дека се во мал процент но сепак ги има) ќе и е*е матер на вашата религија во целост ... па и самите традиционални и нормални Муслимани кога ќе ги видат тие секташи како одат и како живеат добиваат одбивност кон сопствената религија !
Еве и јас на пр. како Христијанин(декларативно) кога ќе го видам на ТВ оној владиката Штефи како тропа глупости и зборува за морал и сл. а од друга страна си тера мулти-милионски бизниси да и јас добивам одбивност кон религијата на која што ’’припаѓам‘‘ ... ама има лек, има алтернатива, постануваш Атеиста и си фураш даље ко секој нормален човек ... инаку исти сме сите луѓе од крв и месо, е сега на некои троа мозокот им е нешто поиспран и то ... :)

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
(едитирано од модератор)

Доделени се 10 негативни поени. Па повели и друг пат.

Член од
21 декември 2012
Мислења
924
Поени од реакции
452
Исламот нема да биде доминантна религија.
Нормално муслиманите си се радуваат на секакви позитивни изјави и си наоѓаат секакви математики за да поткрепат нешто што нема врска едно со едно..
Ама ако и тоа е ок...
Бројноста ако ја прави религијата доминантна далеку стигнале сите религии.

Доминанта религија е онаа што не шири ограничување и страв... ИСЛАМОТ НЕ Е ТАКВА РЕЛИГИЈА! Создава одбивност кон божественото, посебно овие младиве муслимани и нивните зборови...
Нема да излезе ништо добро за светот вака... :(
Јел,О.Т.О. му е мајката! :D Таму е се според онаа народната: "Удри бригу на весељу!"

Морам да признаам дека пусти ви се желбите, или како што постариве кај мене викаат: " На аир нека ви е сонот!";)

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Јел,О.Т.О. му е мајката! :D Таму е се според онаа народната: "Удри бригу на весељу!"

Морам да признаам дека пусти ви се желбите, или како што постариве кај мене викаат: " На аир нека ви е сонот!";)
Абе види сеа.....јас колку што гледам цивилизираниот - демократски или западен свет, вредностите не ги црпи баш ниту од куранот, ниту од библијата.
Направи една компарација помеѓу Liber Oz и аконите во демократските земји, па оцени сам кој живее во сон. ;)

Член од
9 април 2013
Мислења
270
Поени од реакции
51
Абе види сеа.....јас колку што гледам цивилизираниот - демократски или западен свет, вредностите не ги црпи баш ниту од куранот, ниту од библијата.
Направи една компарација помеѓу Liber Oz и законите на државата во која живееш, па оцени сам кој живее во сон. ;)
sto ti znaci tvojot avatar?

M

Muranyi

Гостин
Dokolku ne go kudat sonceto slepite liljaci zaradi toa sto ne ja poznavaat negovata beskrajna vrednost,negovata Toplina i Svetlina,pa neka puknat. Kakva korist svetot bi imal od takvi slepci ? Vsusnost takvite svetot go zapalija i pricinata e tokmu nivnoto slepilo,ne znaat deka palat ogan na sred soba polna so pamuk.
Ти си ја осознал вредноста на Сонцето,но дали ја имаш осознаено вредноста на Темнината?Сонцето не би можело да сјае доколку не постои Темнината;)
Ти можеби гледаш,но сеуште си слеп.

Kajgana Shop

На врв Bottom