Исламот ќе стане доминантна религија за 50-тина години?

Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
--- надополнето: 24 јануари 2013 во 22:33 ---

pa neli vo islamot nema nasica
neli ste site vie braka i sestri
ednas edno drug pat drugo
aj odlucitese ima ili nema nacii
Fraer,ako ti gresile Albancite zboruvaj za Albancite. Ako ti zgresile talibancite zboruvaj za talibancite,ako se toa turcite za turcite zboruvaj.... nemoj za Muslimanite i za Islamot.
Vo toj slucaj i Srbite se pravoslavni hristijani pa i vie ste isti.
Samo zaradi toa srbite i grozotiite nivni gi umesav vo temata.
Me boli mene djonot za nekoj ako ubil nekogo sto ke go osudat i ke skapuva.... ama gajle mi e koga jadat po mediumi govna i toa im go prepisuvaat na Islamot i kako site Muslimani za toa da se vinovni.

Член од
13 февруари 2012
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.226
ЈАс пак сметам дека е токму така, како што јас објаснив.

И сам велиш дека во песните се пее клетите шип тари, и смрт за истите, што автоматски ја исклучува религијата.
Арно ама ти си ги поистовети горенаведените со муслимани, па реши да застанеш во нивна одбрана во дискусијава.

Од друга страна пак вие пеете смрт за КАури, што значи се што е немуслиманско нели?

Вие мешате религија.

Знам дека џабе се објаснувам, не сме на иста фреквенција, ама ај.
tocno tuka nikoj ne spomnuva religija tuku nacija
neznam sto se fura tolku

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.863
Поени од реакции
4.815
Fraer,ako ti gresile Albancite zboruvaj za Albancite. Ako ti zgresile talibancite zboruvaj za talibancite,ako se toa turcite za turcite zboruvaj.... nemoj za Muslimanite i za Islamot.
Vo toj slucaj i Srbite se pravoslavni hristijani pa i vie ste isti.
Samo zaradi toa srbite i grozotiite nivni gi umesav vo temata.
Me boli mene djonot za nekoj ako ubil nekogo sto ke go osudat i ke skapuva.... ama gajle mi e koga jadat po mediumi govna i toa im go prepisuvaat na Islamot i kako site Muslimani za toa da se vinovni.
Posto na drugata tema za Islam ne mi odgovori ..eve ti go postot i misalm deka ubavo ke se sklopi i vo ovaa tema

Ahamm...cek da gi izvadam rozevite naocari ..sekunda....Eve vaka najdi mi 3 ogrganizacii kako ovie od vasta miroljubiva vera i ke pocneme da diskutirame...bolidiranoto naglas da go citas.....

al-Qaeda (pron.: /æl'ka?d?/ al-ky-d?; Arabic: ???????? al-qa?idah, Arabic: [ælq????d?], translation: "The Base" and alternatively spelled al-Qaida and sometimes al-Qa'ida) is a global militant Islamist organization founded by Osama bin Laden at some point between August 1988[15] and late 1989,[16] with its origins being traceable to the Soviet War in Afghanistan.[17] It operates as a network comprising both a multinational, stateless army[18] and a radical Sunni Muslim movement calling for global Jihad and a strict interpretation of sharia law. It has been designated as a terrorist organization by the United Nations Security Council, NATO, the European Union, the United Kingdom, the United States, and various other countries (see below). Al-Qaeda has carried out several attacks on non-Muslims,[19][20] and other targets it considers kafir.[21]
Al-Qaeda has attacked civilian and military targets in various countries. For example, it carried out the September 11 attacks, 1998 U.S. embassy bombings and the 2002 Bali bombings. The U.S. government responded to the September 11 attacks by launching the War on Terror. With the loss of key leaders, culminating in the death of Osama bin Laden, al-Qaeda's operations have devolved from actions that were controlled from the top-down, to actions by franchise associated groups, to actions of lone wolf operators.
------------
People Committed to the Propagation of the Prophet's Teachings and Jihad[4] (Arabic: ????? ??? ????? ?????? ??????? Jama'atu Ahlis Sunnah Ladda'awatih wal-Jihad), better known by its Hausa name Boko Haram (Hausa: lit. "Western education is sinful"),[5] is a jihadist militant organisation based in the northeast of Nigeria.[6] It is an Islamist movement which strongly opposes man-made laws and modern science. Founded by Mohammed Yusuf in 2001,[7] the organisation seeks to establish sharia law in the country.[8][9] The group is also known for attacking Christians and bombing churches.[10][11]
The movement is divided into three factions. In 2011, Boko Haram was responsible for at least 450 killings in Nigeria.[8] It was also reported that they had been responsible for over 620 deaths over the first 6 months of 2012.[12] Since its founding in 2001, the jihadists have been responsible for between 3,000 to 10,000 deaths.[13][14]
------------------------
Hezbollah[4] (Arabic: ??? ????? ?izbu-llah, literally "Party of Allah" or "Party of God") is a Shi'a Islamic militant group and political party based in Lebanon.[5][6][7] It receives financial and political support from Iran and Syria, and its paramilitary wing is regarded as a resistance movement throughout much of the Arab andMuslim worlds.[5] The United States, the Netherlands,[8][9][10][11] Bahrain,[12][13] Egypt,[14] the United Kingdom, Australia, Canada and Israel classify Hezbollah as a terrorist organization, in whole or in part.[15][16]

Eve ti link so lista od site tie vasi miroljubivi organizacii (preku 100ina)

http://en.wikipedia.org/wiki/Category:Jihadist_organizations

I nemoj sea da mi tripash so stihovi i prikazni od kameno doba kako bilo....Ovoa se sluciva sega vo momentov 21 vek...Te svakam deka ne ste site isti ..no se dodeka gi podrzuvate(da da gi podrzuvate zasto uste postojat i nivniot broj se zgolemuva za zal) ovie vasi miroljubivi organizaci imizdot za islamot ke bide "miroljubiv" isto kako i niv....Zatoa prijatele go gledame islamot so takvi oci....Golem kolketiv ste..

PS:Nemoj so stihovi pak ...molim ti se....

Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
tocno tuka nikoj ne spomnuva religija tuku nacija
neznam sto se fura tolku
Ova vi opravduva ? Dozvoleno vi e da ubivate "ship-tari" ? Dozvoleno e da vikate "kleti ship-tari" ?
Sakas da kazes,opravdano bi bilo od vasa strana dokolku vikaa i tie "umrete makedonci" ?
--- надополнето: 24 јануари 2013 во 22:40 ---
Posto na drugata tema za Islam ne mi odgovori ..eve ti go postot i misalm deka ubavo ke se sklopi i vo ovaa tema
Prevedi go.

Член од
13 февруари 2012
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.226
Ova vi opravduva ? Dozvoleno vi e da ubivate "ship-tari" ? Dozvoleno e da vikate "kleti ship-tari" ?
Sakas da kazes,opravdano bi bilo od vasa strana dokolku vikaa i tie "umrete makedonci" ?

Prevedi go.
za koe ubistvo na siprati zboris bre ?
se citas li ti malku ili prstite ti se pobrzi od mozokot

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.863
Поени од реакции
4.815

Prevedi go.
Ал Каеда (pron. / æl'ka г / ал-KY-г, арапски:?????? [??? ælq d]: Ал-qa Ајдахо, Арапски превод: "основа" и алтернативно напишани на Ал Каеда, а понекогаш и Ал Каеда) е глобална милитантната исламистичка организација основана од страна на Осама бин Ладен во некоја точка помеѓу август 1988 [15] и кон крајот на 1989 година, [16] со неговото потекло се следат на советската војна во Авганистан. [17] Таа работи како мрежа се состои од двете мултинационални, без државјанство армија [18] и радикалните сунити движење Повикувајќи на глобалниот џихад и строга интерпретација на шеријатскиот закон. Таа е прогласена за терористичка организација од страна на Обединетите нации Советот за безбедност, НАТО, Европската унија, Обединетото Кралство, САД, и разни други земји (види подолу). Ал Каеда има изведено неколку напади врз не-муслиманите, [19] [20] и други цели смета kafir. [21]
Ал Каеда ја нападнале цивилни и воени цели во разни земји. На пример, го извршила септември 11, 1998 американската амбасада бомбашки напади и во 2002 година Бали. Владата на САД одговорија на нападите од 11 септември од започнувањето на војната против тероризмот. Со губење на клучните лидери, кулминирајќи во смртта на Осама бин Ладен, операции на Ал Каеда се пренесени од акции кои биле контролирани од врвот надолу, што дејствија од страна франшиза поврзани групи, акциите на оваа осамен волк оператори.
------------
Луѓето посветена на ширење на учењето на пророкот и џихад [4] (арапски:????????????? Jama'atu Ahlis Sunnah Лад " awatih Вол-џихад), подобро познат по неговата Хауса името Боко Харам (Хауса:.. осветлен "Западен образование грешни е"), [5] е џихад милитантна организација со седиште во североисточниот дел на Нигерија [6] Тоа е исламистичко движење што силно се противи на вештачки закони и модерната наука. Основана од страна на Мохамед Јусуф во 2001 година, [7] организацијата се обидува да воспостави шеријатски закон во земјата. [8] [9] Групата е исто така познат за напад на христијаните и бомбардирањето цркви. [10] [11]
Движењето е поделена на три фракции. Во 2011 година, Боко Харам е одговорна за најмалку 450 убиства во Нигерија. [8] Исто така, беше соопштено дека тие биле одговорни за над 620 смртни случаи во текот на првите 6 месеци од 2012 година. [12] Од своето основање во 2001 година, џихадистите одговорен за се меѓу 3,000-10,000 смрт. [13] [14]
------------------------
Хезболах [4] (арапски:????? Дупчат-llah, буквално "Партија на Алах" или "Партијата на Господ") е шиитски исламската милитантна група и политичка партија со седиште во Либан [5. ] [6] [7] Таа ги прима финансиска и политичка поддршка од Иран и Сирија, и неговите паравоени крило се смета за движењето на отпорот низ поголемиот дел од арапскиот andMuslim светови. [5] САД, Холандија, [8] [ 9] [10] [11] Бахреин [12] [13] Египет, [14] Обединетото Кралство, Австралија, Канада и Израел се класифицираат Хезболах за терористичка организација, во целост или во дел. [15] [16]

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614

Prevedi go.
Е да некои не викаат пароли, туку убиваат.

Има разлика.

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.863
Поени од реакции
4.815
Mislam deka se najdovme.

Pa ete,da receme dvajcata vo Gostivar ili Tetovo od strana na policaecot.
Ne mesaj sve i svasta......toa ubistvo ne e na verska osnova.....se gubis pak...
Cekam odgovor na prevedeniot post....i pak nemoj so stihovi ili tezi od kameno doba...diskutirame za realno vreme...

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Mislam deka se najdovme.

После ваков перверзен муабет од твоја страна, криво ми е што МАкедонците не излегоа да бараат ослободување на полицаецот и прогласување негово з а херој.
--- надополнето: 24 јануари 2013 во 22:46 ---
Milo mi e sto se najdovme ;)
Ne ste ni vie pokarani,povekepati toa ste go napravile "vo samoodbrana" ;)
Не се најдовме.

Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
Ал Каеда (pron. / æl'ka г / ал-KY-г, арапски:?????? [??? ælq d]: Ал-qa Ајдахо, Арапски превод: "основа" и алтернативно напишани на Ал Каеда, а понекогаш и Ал Каеда) е глобална милитантната исламистичка организација основана од страна на Осама бин Ладен во некоја точка помеѓу август 1988 [15] и кон крајот на 1989 година, [16] со неговото потекло се следат на советската војна во Авганистан. [17] Таа работи како мрежа се состои од двете мултинационални, без државјанство армија [18] и радикалните сунити движење Повикувајќи на глобалниот џихад и строга интерпретација на шеријатскиот закон. Таа е прогласена за терористичка организација од страна на Обединетите нации Советот за безбедност, НАТО, Европската унија, Обединетото Кралство, САД, и разни други земји (види подолу). Ал Каеда има изведено неколку напади врз не-муслиманите, [19] [20] и други цели смета kafir. [21]
Ал Каеда ја нападнале цивилни и воени цели во разни земји. На пример, го извршила септември 11, 1998 американската амбасада бомбашки напади и во 2002 година Бали. Владата на САД одговорија на нападите од 11 септември од започнувањето на војната против тероризмот. Со губење на клучните лидери, кулминирајќи во смртта на Осама бин Ладен, операции на Ал Каеда се пренесени од акции кои биле контролирани од врвот надолу, што дејствија од страна франшиза поврзани групи, акциите на оваа осамен волк оператори.
------------
Луѓето посветена на ширење на учењето на пророкот и џихад [4] (арапски:????????????? Jama'atu Ahlis Sunnah Лад " awatih Вол-џихад), подобро познат по неговата Хауса името Боко Харам (Хауса:.. осветлен "Западен образование грешни е"), [5] е џихад милитантна организација со седиште во североисточниот дел на Нигерија [6] Тоа е исламистичко движење што силно се противи на вештачки закони и модерната наука. Основана од страна на Мохамед Јусуф во 2001 година, [7] организацијата се обидува да воспостави шеријатски закон во земјата. [8] [9] Групата е исто така познат за напад на христијаните и бомбардирањето цркви. [10] [11]
Движењето е поделена на три фракции. Во 2011 година, Боко Харам е одговорна за најмалку 450 убиства во Нигерија. [8] Исто така, беше соопштено дека тие биле одговорни за над 620 смртни случаи во текот на првите 6 месеци од 2012 година. [12] Од своето основање во 2001 година, џихадистите одговорен за се меѓу 3,000-10,000 смрт. [13] [14]
------------------------
Хезболах [4] (арапски:????? Дупчат-llah, буквално "Партија на Алах" или "Партијата на Господ") е шиитски исламската милитантна група и политичка партија со седиште во Либан [5. ] [6] [7] Таа ги прима финансиска и политичка поддршка од Иран и Сирија, и неговите паравоени крило се смета за движењето на отпорот низ поголемиот дел од арапскиот andMuslim светови. [5] САД, Холандија, [8] [ 9] [10] [11] Бахреин [12] [13] Египет, [14] Обединетото Кралство, Австралија, Канада и Израел се класифицираат Хезболах за терористичка организација, во целост или во дел. [15] [16]
Al-Kaeda e izgradena od Amerika. Pogledni edno video na Youtube na Hilari Klinton ke ti kaze taa.
Da mesas siitski organizacii e isto kako Katolicka Amerika da ti ja izmesam sega so sranjata niz cel svet sto gi ima praveno.
Tolkava e razlikata pomegju mene i eden siit.

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.863
Поени од реакции
4.815
Cekaj cekaj ti zborish Hristijani...ne zborish ortodoxni ili catolici.....znaci i shiiti i suniti = Muslim.....texot ne si ni go procital do kraj....zabeguvas pak....sakas da bideme realni....ete ti ....

Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
Ne mesaj sve i svasta......toa ubistvo ne e na verska osnova.....se gubis pak...
Cekam odgovor na prevedeniot post....i pak nemoj so stihovi ili tezi od kameno doba...diskutirame za realno vreme...
Da bee.... pa i policaecot imal privezok so krst na nego.
Doma imal ikoni po zidovite,imal i biblija sigurno.
Nisto pomalku od dokazite za verska povrzanost so ovie.
--- надополнето: 24 јануари 2013 во 22:51 ---
Cekaj cekaj ti zborish Hristijani...ne zborish ortodoxni ili catolici.....znaci i shiiti i suniti = Muslim.....texot ne si ni go procital do kraj....zabeguvas pak....sakas da bideme realni....ete ti ....
Go imas.

Член од
13 февруари 2012
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.226
Mislam deka se najdovme.

соул еве да те прашам нешто ама те молам искрено да ми одговориш бар еднаш биди искрен
значи ти работиш градежништво и си се оженил имаш девојче кое е мало
и имаш кретени комшии што цело време те замараат за паркингот и пошто тие се партиски многу јаки им се може и те замарат еден ден без ни мала провокација и поцнува тепачка а едниот тргнува накај колата и преставува опасност за твоето девојче
ти што би направил?
еве јас да ти кажам ОТОК СТЕ ПЛЕМЕ ЕДНО СО ТОА ШТО СЕ СЛУШИ ВО ГОСТИВАР мене МЕНЕ некој да ми го сторешто тоа што му го сторија на полицаецот и јас истото ке го направев ако не и бетер
и немој ти мене овде да ми мешаш одбрана на дете со убиство на деца без причина ете за тоа се пеат тие песни за клетите албанци
и темава е за религија а ти ми мешаш нација
ете за тоа не ве сакаме
уствари не само што не ве сакаме па добар дел и ве мрзиме
а ти во наредниве постови што ке ги пишуваш можеш и 100 год да се правдаш ама нема да ми се смени мислењето и не само мене
и пак ке ти кажам едно е самоодбрана - не е со умисла
а друго е убиство со умисла со цел сеење на страв кај каурското население
ете гледаш како размислуваш
од една страна ги делеиш албанците како нација (нации општо) а од друга пак религиски ги врзуваш
уште еднаш докажа дека сте врзани и за тоа се брукате во пакет
АЈТ

Kajgana Shop

На врв Bottom