Исламот ќе стане доминантна религија за 50-тина години?

Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
Не се сеќавам адолесценти да тепале деца Албанци или старци Албанци. Ако има такви случаи, потсети ме, ќе критикувам и таму. Инаку кај вас нацијата и религијата ви се пандишпан и шлаг, едноставно ви идат едно со друго, од таму и паралелите.

Инаку која наша религија? Јас на пример не сум религиозен. Изгледа полесно се вадите на религиозната карта, а? Јас зошто не ве сакам, што ќе измислите како причина?
Golema greska. Religijata i nacijata nemaat nisto zaednicki,barem vo Islamot. Zatoa,ona sto e vo ime na nacijata ili nekoja nacija ako ima nekakov nedostatok,prepisuvajteim go nim,nemojte na Islamot. Posto,eve da recam nesum jas Albanec a me vregjate i mene. Mislam,ako ti teknuva,ako ne zdravje.

Nema da izmisluvam pricina zosto ne ne' sakas.
--- надополнето: 24 јануари 2013 во 22:10 ---
И МекКејлеб ни обеле образ у кошарка па не викаме клетите Црнци.
E pa ti teknuva li sega koj e klet i zosto ?
--- надополнето: 24 јануари 2013 во 22:13 ---
Ја ги внесувам?

Ја ли пеев Смрт за Каури, додека гореше црквата во Лабуништа?
Ја ли излегов да барам слобода за убијците?

Не. Муслиманите се најголемите ширачи на исламофобија по светов.

Дај не се брукај со Србите. Ја неам ништо со нив и не ги оправдувам. Сто пути ти реков: Во православието, за разлика од Исламот и католицизмот, црквата е национална. Значи мојот поп овде и попот у Србија немаат никаква врска, за разлика, од да речеме католичките попови. Особено ние немаме врска со нив, поради спорот. Како и да е, колку и да се праиш на удрен, ја ќе кажам дека баш тие попови у Србија, заедно со починителите во Сребреница, треба да имаат еднаков суд, како убијците на деца.

Исто и ти немаш ништо со екстремистите во КСА или некаде во Либан (но, за разлика од мене, ти ги оправдуваш)
Se izbrukavte vie kako Pravoslavni Hristijani koi im davavte duhoven moral za poubavo da im odi kolenjeto. Sepak,golema brojka bese. 8.400 luge da gi prozivas na spisok ti treba poveke od dva dena kamo li da gi masakriras,no sepak,vo toa vesti ste i uspeavte,pogotovo koga moralna poddrska ke ti dadat i vladisite i patrijarsite i popovite i vselenskite...... "siguren si" deka ne gresis vo toj cin.
Ti si tipicen primer za sirac na verska omraza.

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Posto,eve da recam nesum jas Albanec a me vregjate i mene. Mislam,ako ti teknuva,ako ne zdravje.
Ајде, тогаш да свртам на друга страна. Албанците не ти ги чепкам (иако не си Албанец велиш). Менува тоа што истите што ги спомнав ги окарактеризирам како муслимани наместо Албанци? Не верувам.

Nema da izmisluvam pricina zosto ne ne' sakas.
.
Зошто не? Те бидува.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.529
Поени од реакции
85.061
Ние сме им давале духовен морал на Србите за да им идело колењето?

Една работа ќе ти кажам и ќе те остаам да се бориш.
Никад, ама никад, немој да мешаш хероин со есид. Кој мешал тоа не се вратил. Озбилно.

Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
Ајде, тогаш да свртам на друга страна. Албанците не ти ги чепкам (иако не си Албанец велиш). Менува тоа што истите што ги спомнав ги окарактеризирам како муслимани наместо Албанци? Не верувам.

Зошто не? Те бидува.
E pa togas zosto ne se sramite od postapkite na Srbite ako mozelo site isti da bidat ?
Sto lepi,ima smisla,dokazano e.... za razlika od bladeenjata vasi.
--- надополнето: 24 јануари 2013 во 22:19 ---
Ние сме им давале духовен морал на Србите за да им идело колењето?

Една работа ќе ти кажам и ќе те остаам да се бориш.
Никад, ама никад, немој да мешаш хероин со есид. Кој мешал тоа не се вратил. Озбилно.
Ova jas ti go predlagam odavna,bidejki gledam pocna da se gubis i od zal deka nema da se vratis.
Pa ajde rekov,da vidam i jas kako odi so provociranje i gledaj... navistina odi podobro i podobro svakate na vakov jazik.
Zarem ne ste vie i tie pravoslavci ? Zarem Srpskata pravoslavna crkva poinakva biblija ima koja im davase duhovna i moralna poddrska ?

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Si znaes.... samo ne e onaka kako sto mislis i kako sto ti predmalku ni objasni ;)
ЈАс пак сметам дека е токму така, како што јас објаснив.

И сам велиш дека во песните се пее клетите шип тари, и смрт за истите, што автоматски ја исклучува религијата.
Арно ама ти си ги поистовети горенаведените со муслимани, па реши да застанеш во нивна одбрана во дискусијава.

Од друга страна пак вие пеете смрт за КАури, што значи се што е немуслиманско нели?

Вие мешате религија.

Знам дека џабе се објаснувам, не сме на иста фреквенција, ама ај.

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
E pa togas zosto ne se sramite od postapkite na Srbite ako mozelo site isti da bidat ?
Sto lepi,ima smisla,dokazano e.... za razlika od bladeenjata vasi.
Јас ти посочувам за примери овде, не од друго место. Чим ја уфрли Србија, дај јас Америка да ја уфрлам. Можеш подалеку?

Исти сте кога мудро си молчите кога срањата се случуваат, место да направите нешто во врска со тоа. Ако не за нас, за проклетата репутација на вашата религија. Ама изгледа и за тоа не ве брига толку, само тука кукумјавчите како сте погрешно отсликувани, на нас, место да им серете на тие што во името на вашата религија ја даваат таа "грешна" слика.

Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
ЈАс пак сметам дека е токму така, како што јас објаснив.

И сам велиш дека во песните се пее клетите шип тари, и смрт за истите, што автоматски ја исклучува религијата.
Арно ама ти си ги поистовети горенаведените со муслимани, па реши да застанеш во нивна одбрана во дискусијава.

Од друга страна пак вие пеете смрт за КАури, што значи се што е немуслиманско нели?

Вие мешате религија.

Знам дека џабе се објаснувам, не сме на иста фреквенција, ама ај.
Nisto ne e dzabe,Donald,nisto.
Huligani se huligani i nisto ne gi poprava.
Dali igravte vie so Ship-tarite koga vikavte "umrite ship-tari" ?
Veruval ti sega ili ne,na stadion bev i so natprevarot makedonija hrvatska i makedonija srbija i normalno navivav za makedonija,ama tolku grdo zvuci. Kakva vrska imaa ship-tarite tuka,osven sto redea golovi za makedonskata reprezentacija ?
Srbite vadat grcko zname da provociraat vie viekate "umrite ship-tari" Kakva e taa omraza ? Barem neka bide vo vistinsko vreme i na vistinsko mesto.
Ama verovatno ste videle zort pa ne znaete poveke ni koga ni kade vikate.
Moze li da go vidam toa koga vikale na protestite "umrite kauri" ?
Go ima li nekade toj video klip ?
--- надополнето: 24 јануари 2013 во 22:30 ---
Јас ти посочувам за примери овде, не од друго место. Чим ја уфрли Србија, дај јас Америка да ја уфрлам. Можеш подалеку?

Исти сте кога мудро си молчите кога срањата се случуваат, место да направите нешто во врска со тоа. Ако не за нас, за проклетата репутација на вашата религија. Ама изгледа и за тоа не ве брига толку, само тука кукумјавчите како сте погрешно отсликувани, на нас, место да им серете на тие што во името на вашата религија ја даваат таа "грешна" слика.
Ufrlaj be drugarce,jas od toa ufrlanje ja ufrliv i srbija.

A kolku im sereme na tie sto ja davaat taa GRESNA slika,toa normalno na kajgana nemozes da go vidis.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Nisto ne e dzabe,Donald,nisto.
Huligani se huligani i nisto ne gi poprava.
Dali igravte vie so Ship-tarite koga vikavte "umrite ship-tari" ?
Veruval ti sega ili ne,na stadion bev i so natprevarot makedonija hrvatska i makedonija srbija i normalno navivav za makedonija,ama tolku grdo zvuci. Kakva vrska imaa ship-tarite tuka,osven sto redea golovi za makedonskata reprezentacija ?
Srbite vadat grcko zname da provociraat vie viekate "umrite ship-tari" Kakva e taa omraza ? Barem neka bide vo vistinsko vreme i na vistinsko mesto.
Ama verovatno ste videle zort pa ne znaete poveke ni koga ni kade vikate.
Moze li da go vidam toa koga vikale na protestite "umrite kauri" ?
Go ima li nekade toj video klip ?
Јас убаво велам дека не сакаш да разбереш.

Токму фактот со грчкото знаме и провокација, а нашите навивачи и понатака продолжуваат да велат кјлетите шип-тари, не ли ти кажува каде Македонецот го лоцира својот непријател?

Член од
13 февруари 2012
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.226
Ја ги внесувам?

Ја ли пеев Смрт за Каури, додека гореше црквата во Лабуништа?
Ја ли излегов да барам слобода за убијците?

Не. Муслиманите се најголемите ширачи на исламофобија по светов.

Дај не се брукај со Србите. Ја неам ништо со нив и не ги оправдувам. Сто пути ти реков: Во православието, за разлика од Исламот и католицизмот, црквата е национална. Значи мојот поп овде и попот у Србија немаат никаква врска, за разлика, од да речеме католичките попови. Особено ние немаме врска со нив, поради спорот. Како и да е, колку и да се праиш на удрен, ја ќе кажам дека баш тие попови у Србија, заедно со починителите во Сребреница, треба да имаат еднаков суд, како убијците на деца.

Исто и ти немаш ништо со екстремистите во КСА или некаде во Либан (но, за разлика од мене, ти ги оправдуваш)
--- надополнето: 24 јануари 2013 во 22:33 ---
Golema greska. Religijata i nacijata nemaat nisto zaednicki,barem vo Islamot. Zatoa,ona sto e vo ime na nacijata ili nekoja nacija ako ima nekakov nedostatok,prepisuvajteim go nim,nemojte na Islamot. Posto,eve da recam nesum jas Albanec a me vregjate i mene. Mislam,ako ti teknuva,ako ne zdravje.

.
pa neli vo islamot nema nasica
neli ste site vie braka i sestri
ednas edno drug pat drugo
aj odlucitese ima ili nema nacii

Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
Јас убаво велам дека не сакаш да разбереш.

Токму фактот со грчкото знаме и провокација, а нашите навивачи и понатака продолжуваат да велат кјлетите шип-тари, не ли ти кажува каде Македонецот го лоцира својот непријател?
Te razbiram be dete drago,kon ship-tarite a ne kon Muslimanite.
Taka li bese ?

Ti ke me lociras li mene ?

Член од
13 февруари 2012
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.226
Vie fudbal koga igrate vikate "smrt za Albancite" kamoli da ste izrevoltirani i da ve navreduva nekoj. Koga sportuvate gnev pokazuvate prema albancite i istite tie zborivi gi upotrebuvate. Iako ne igrate nitu so Albanija nitu so Albancite za da vikate "umrite Albanci" ili "neka razberat kletite Albanci".

Ne zaboravaj okolu sebe zavrti se. ;)
toj ti vika za branenjeto na monstumite ti odma pocnuvas do VIE OVA VIE ONA
ABRE KAZI GI BRANIS ILI NE ne filozofiraj

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Te razbiram be dete drago,kon ship-tarite a ne kon Muslimanite.
Taka li bese ?

Ti ke me lociras li mene ?
Твоето лоцирање оди согалсно шеријатот.

Односно, ако не си со нас, тогаш си против нас.

КАде си ти?

Kajgana Shop

На врв Bottom