Исламот ќе стане доминантна религија за 50-тина години?

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Tuka naj potrebno e prvo covek da se stane. Sto deka ti si ateist koga so sekoja poraka sakas da navredis a ne da go spodelis navistina na kulturen nacin znaenjeto. Sto deka nekoj e tuka hristijanin koga ne znae covecki da se ponasa. Sto deka sum jas musliman koga vozvrakjam i pagjam i jas na niski provokacii pa i jas vregjam..... Covekot sto e po vera za toa ima mesto kade ke odgovara. No covecnosta potrebna e za site tuka a taa fali i toa kako,samo razgledajte po porakite.

Redovno go sledam toj sajt i nivniot forum,jas si sum ubeden vo svoeto veruvanje i voopsto ne mi preci sto site tamu od urednik do 80% se ateisti da gi citam i da izvlecam dosta pouka od nivnite temi.
Se kritikuva i islamot i muslimanite ama se vnimatelni i kulturni. Tuka od eden do posleden mozat da se slikaat za nivnata rabota.
Е така те сакам... Поздрав до тебе ЧОВЕКУ.
Јас Милион пати имам кажано, лошиот човек ни сто курани ни сто библии нема да го направат добар. Но кој да разбере......
--- надополнето: 7 јануари 2013 во 00:55 ---
Католичкиот цица 2 недели веќе.

:pos:
Е да бееее.... католичкиот како не. БраЧа В’лгари и од Hell Ass што и кај нив цица веќе 2 недели, католици ли се?

W

Werther

Гостин
Е да бееее.... католичкиот како не. БраЧа В’лгари и од Hell Ass што и кај нив цица веќе 2 недели, католици ли се?
Батали ги ти нив,тие си го сменија календарот,продадени души.

:)

Ај уште малце и католичкиот ќе прооди.

:pos:

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.035
Поени од реакции
83.467
И кај двете има дел што го користат јулијанскиот календар, не се сите по грегоријански.

kralot

Вистина!!
Член од
9 април 2008
Мислења
466
Поени од реакции
72
Нека доминира... пак годините ќе се сметаат по раѓањето на Исус.
До пред 100 год и во македонија се броеја по преселбата на Мухамме С.А.В.С. од Мекка во Медина, а гледам оние што 500 беа тка се враќаат некако, да не се вратиме на тоа броење на годините??
--- надополнето: 21 јануари 2013 во 16:18 ---
Како може да стане доминантна религија коа 60% од нејзините приврзаници се саморазнесуват на дневна база ? :coffee:
тоа е само неверничка пропаганда против Исламот!!

Член од
9 октомври 2012
Мислења
763
Поени од реакции
1.018
До пред 100 год и во македонија се броеја по преселбата на Мухамме С.А.В.С. од Мекка во Медина, а гледам оние што 500 беа тка се враќаат некако, да не се вратиме на тоа броење на годините??
--- надополнето: 21 јануари 2013 во 16:18 ---

тоа е само неверничка пропаганда против Исламот!!
во цел свет се бројат според исус кај и да одиш денеска и во саудиска арабија е 2013 година и секогаш така ке биде

kralot

Вистина!!
Член од
9 април 2008
Мислења
466
Поени од реакции
72
во цел свет се бројат според исус кај и да одиш денеска и во саудиска арабија е 2013 година и секогаш така ке биде
No do pred 100 godini dodeka bese Osmanliskoto carstvo poinako se broese!!

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.035
Поени од реакции
83.467
Зато викам не се знае по 50 год што ќе биде, можеби и ова ќе мине.
Хм, "ова" трае веќе 2000 години. Не ми личи дека ќе мине.
Барем се додека Господ Бог Исус Христос не дојде повторно да суди.

kralot

Вистина!!
Член од
9 април 2008
Мислења
466
Поени од реакции
72
Хм, "ова" трае веќе 2000 години. Не ми личи дека ќе мине.
Барем се додека Господ Бог Исус Христос не дојде повторно да суди.

Да тогаш ќе ја каже вистината и ќе ја смени оваа грешка!!

јас веќе кажав дека не е 2000 год, бидејќи до пред 100 год, 500 год, во македонија се броело поинаку!

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.035
Поени од реакции
83.467
Да тогаш ќе ја каже вистината и ќе ја смени оваа грешка!!

јас веќе кажав дека не е 2000 год, бидејќи до пред 100 год, 500 год, во македонија се броело поинаку!
Точно.Тоа е периодот кога беше под муслиманска окупација. Но народот си броел нормално, тоа само власта туѓинска си донела туѓинска вера, начини на живот и слично.

kralot

Вистина!!
Член од
9 април 2008
Мислења
466
Поени од реакции
72
Точно.Тоа е периодот кога беше под муслиманска окупација. Но народот си броел нормално, тоа само власта туѓинска си донела туѓинска вера, начини на живот и слично.
Значи јас сум туѓинец во Македонија, така??

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.035
Поени од реакции
83.467
Значи јас сум туѓинец во Македонија, така??
Не.
Ако си ти туѓинец, тогаш сум и јас.
И Христијанството било пред нешто помалку од 2000 години туѓинска вера.

Kajgana Shop

На врв Bottom