Интернет радио и телевизија (стримови, прашања, генерална дискусија...)

Член од
13 јануари 2016
Мислења
170
Поени од реакции
323
nisi dobio listu nego log da nema šanse da išta nađeš dok ne podesiš alat.Ovako si ga posvađao s windowsima.Netframework 4.5 i noviji ti treba.
Moras da imas pravu adresu ....evo mala pomoc pa pogledajte sad skeniro samo jednu adresu a ima dosta toga....nisam pokrio adresu da ne bi ste rekli ne pomaze niko al morate sami naci isto.....mozete promeniti i port ja sam stavio 5000 a moze i dr port
moze i ovako a moze i sa dr programima mozda ce biti neko objasnjenje al zasad nemam vremena za to...malo procitajte ima sve samo treba biti uporan.
Pozdrav
ssks.JPG

Член од
18 декември 2012
Мислења
754
Поени од реакции
651
Posto je najveca potraznja za "domacim" listama, najjednostavnije ih je skenirati na uip i na mac !
(neka me demantuje neko, ako nisam u pravu)
Skeniranje je objasnjeno uzduz i popreko !
Jos da mozete provaliti osnovu, (za mac skeniranje) da nije 00:1A:79:, nego neka druga, eto vama radosti !
(a kako, to niko ne pita) ;)

Последно уредено:
Член од
19 декември 2008
Мислења
2.111
Поени од реакции
2.274
Posto je najveca potraznja za "domacim" listama, najjednostavnije ih je skenirati na uip i na mac !
Jos da mozete provaliti osnovu, (za mac skeniranje) da nije 00:1A:79:, nego neka druga, eto vama radosti !
види ПП

Член од
5 мај 2016
Мислења
601
Поени од реакции
2.002
Член од
9 јуни 2016
Мислења
210
Поени од реакции
159
Objasni malo kompa!

bobanku

Macedonia timeless
Член од
16 септември 2012
Мислења
2.087
Поени од реакции
2.048
Дали некој знае што е проблемот со Playlist Finder. Кога сакам да внесам .m3u листа го добивам ова
Kako prvo ke te opravat tie sto ti repliciraat se gleda
znaci vaka ne mora da e m3u mozes i so obicen text dokument ako vneses ip adresa vo vakov format 217.168.112.0 ili so nekoi nesoodvetni dodatoci dobivas ovaa
1.jpg

Ako vneses vaka http://217.168.112.0 ili vaka http://217.168.112.0:4022/udp/239.4.4.66:1235 cobivas ovaa

2.jpg

Taka da ti si znaes

Член од
22 август 2009
Мислења
214
Поени од реакции
19
Најдов два отворени сталкер портали на интернет (онака пребарувајќи на google :D), едниот е празен, другиот има руски канали со URL од типот
Код:
rtp://224.2.2.1:1234
Како може да се извлече цела листа со канали, или да се открие адресата/серверот од која се стримуваат овие канали?

Член од
29 јануари 2016
Мислења
187
Поени од реакции
122
Iako se ne cini tako na prvi pogled, ima dosta korisnog u Burmanovim postovima (pored ostalog :D ; da, da, istina je :D :D)

Kajgana Shop

На врв Bottom