Интернет-кафеа со голема брзина

Go2bed

Vasilij Zajcev
Член од
2 март 2005
Мислења
972
Поени од реакции
13
Jane напиша:
Искрено за 112 мбпс и мене не ми се веруваше зошто оннет има 400mbps капацитет за да ја опслужи цела македонија, а више од четвртина да му дава на ентернет не ми се верува.

мислам дека пишав колку има Ентернет.

Член од
3 април 2006
Мислења
4
Поени од реакции
0
112mbps кошта околу 50 - 80 илјади евра месечно.А он нет има 35mbps + 10 mbps, a 2x155 мbps e можноста на мрежата и тоа 155 во еден правец што е релативно малку.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.208
Поени од реакции
34.448
Да, 6 Mbit/s има. Топ.

Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.217
Поени од реакции
941
Топка напиша:
Дали ти ако си сопственик на Интернет Кафе би му дозволил на некој за ефтини пари да си симне цел куп песни и плус да си ги изреже на ЦД? Јас НЕ! :star:
Jas rezam na CD-a od veke godina i pol i toa vo Astoria. Prviot pat koga prasav, sopstvenikot mi rece deka toa cini 20 denari i mi zema samo prviot pat, posle toa voopsto ne mi zemase pari a go maltretirav kutriot covek (nemase rezaci na site kompjuteri, pa trebase on preku edna programa da gi prefrli pesnite od moeto PC na negovoto pa od tamu da gi rezi). Posle edno vreme ne go maltretirav veke, si rezev sam. Osven toa, mislam deka ima edno internet-kaffe kaj sto moze da se simnuva za eftini pari kaj Mobimak vo Centar ama koga vidov, cenite i ne bea tolku eftini :nesvest:

B

BushMan

Гостин
Топка напиша:
Дали ти ако си сопственик на Интернет Кафе би му дозволил на некој за ефтини пари да си симне цел куп песни и плус да си ги изреже на ЦД? Јас НЕ! :star:
Зошто за ефтини пари.Ќе си плати за интернет па потоа нека прави што сака.

KaiTekk

R&B boy
Член од
17 март 2006
Мислења
1.045
Поени од реакции
22
да само во ентернет блокираат торенти и p2p и тоа е многу гадно.

Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.217
Поени од реакции
941
A dali moze nekoj sto ima poznat u Enternet da prasa kolku cini snimanjeto i dali da zemam moe CD ili pa na nivno...? Posto mene mi e sram, baska podaleku mi e malce.

Член од
6 јули 2005
Мислења
2.932
Поени од реакции
9
Тоше напиша:
A dali moze nekoj sto ima poznat u Enternet da prasa kolku cini snimanjeto i dali da zemam moe CD ili pa na nivno...? Posto mene mi e sram, baska podaleku mi e malce.
Доколку имаш флеш земи си го тоа, а може да си ставиш и едно празно цеде у џеб ништо не те кошта. :) Него никој не кажа колку кошта еден саат интернет таму?

KoNtEjNeR

sapun
Член од
19 декември 2005
Мислења
2.306
Поени од реакции
44
pa vo enternet ostanav dosta dolgo... i siminjav pesni... preku den mozes da siminjas so okolu 60/s a sabajle nakaj 3 koga nema luge ide i do 100 :) pa sea ti vidi.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Вака сеа мало појаснување за Ентернет...глеам Контејнер пишал дека најголема брзина е 100 кб у секунда.
Јас бев кога немаше жива душа освен јас и два другари.Почнав да симињам од една страна и идеше негде со 100...после се пребацив на друга (квалитетна) и од таа страна даунлоад идеше со 250 кб/с...па сеа ти види.
Значи исто зависи и квалитетот (брзината ) на страните

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
taka ti e toska vo nasava drzava se nesto zaebava tuku da si pojdese doma kaj nekoj drugar da si simnese bez nervozi

Dr_ViRuS

DarkSide with green light
Член од
9 јануари 2006
Мислења
1.076
Поени од реакции
28
Definitivno Mania studuneski grad sofija ne samo brz net tuku brz kom + LCD + dobra usloga+ dobri fotelji (zaspal sum dva tripati) + dobri hostesti + site igri se orginal e tava ke izleze reklama ne pisam poveke +++++ pukanki tava e zivot i son na sekoj kompjutercija ps. i plus imat slika od tebe :) :) :) i znaat kolku si zavisnik

Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.217
Поени од реакции
941
Веќе 3-4 пати бев во Ентернет и во глобала сум задоволен!

Kajgana Shop

На врв Bottom