- Член од
- 1 август 2007
- Мислења
- 89
- Поени од реакции
- 5
Ако може малце подетално што зачат овие
Неоклопена плетена парица и оклопена плетена парица :nesvest:
FTP (Оклопен, не е подложен на електромагнетни надворешни влијаниа. Најчесто се користи за надворешна употреба)Ако може малце подетално што зачат овие
Зависи колку портен, од 600 денари нагоре.Да не знае некој колку пари се движи свич со брзина 10/100/1000 ?
Зависи од местото. Ако има ѕидови, максимум сигналот може да помине низ 4-5 ѕида (под услов ~90 степени да го сече аголот на ѕидот и ѕидот да не е аримиран). А на отворено околу 100-200 метра.Гледам на форумов има доста дечки што се разбираат па уште едно прашање ако може Ова е рутер и според сликава антенава ми изгледа негде 2-3 Db .Па до колку метри би можело да фаќа со оваа антена што ја има самиот рутер ? Гледам доста е евтин (2600 денари) па сакам да го земам.
Види сега, 54 мега бити имаш при совршен сигнал. Секој пад на сигналот значи и пад на брзината на конекцијата. Ако ти го фаќаш него Low ке имаш мислам 11 мега бити брзина на пренос. Само Excellent и Good дваат 54 mbps. Најдобро е да го земете два-три дена на тест период, ако не ја бива идете на кабел.Аха....ок. Кажи ми твое мислење за рутеров со оглед на тоа дека е од ниска класа.На мене со двајцава другари што сме во комшии највеќе ние за гејминг и за шерување фајлови.Па мислевме акцес поинт да земеме ама ке зимаме рутер за понатаму и интернет ако ставаме.Со оглед дека wireless е 54 Mbps мислам дека добро би иделе игрите?
Совет? Ако си за рутер подобро земи си Linksys. Ем ќе те служи подолго, фаќа на поголема далечина, за брзина не сум сигурен ама мислам дека е многу повеќе 54 мбит. Малку е поскап, 3800 ден, а во СК можеш да го најдеш за поевтино.Гледам на форумов има доста дечки што се разбираат па уште едно прашање ако може Ова е рутер и според сликава антенава ми изгледа негде 2-3 Db .Па до колку метри би можело да фаќа со оваа антена што ја има самиот рутер ? Гледам доста е евтин (2600 денари) па сакам да го земам.
Може, а отворени се уште неколку други комбинации (не знам пример зошто 2 свича имате, и 1 ќе ви заврши работа... ама вие си знаете најдобро).Здраво .Сакаме со другари од маало да се поврземе во лан и да делиме интернет.Па сакам да прашам дали би можеле на сите компјутери да имаме интернет ако вака ни се поврзани.
http://aycu37.webshots.com/image/25076/2000858098610948570_rs.jpg
На секои 100 метра ќе ви терба репитерМораме и втор свич бидејки компјутер 4 и 5 се многу далеку од рутерот.Ке треба кабел над 100 метри ако сакаме дирекно во рутер да ги поврземе.А незнам дали со кабел над сто метри би работела добро мрежата.
btw фала за одговорот
Wireless G 802.11 овозможува максимален проток од 54mbps, а марката на рутерот може да игра улога само за квалитетот на сигналот и опциите кои ги нуди.^rEtArDiRaN^ напиша:Совет? Ако си за рутер подобро земи си Linksys. Ем ќе те служи подолго, фаќа на поголема далечина, за брзина не сум сигурен ама мислам дека е многу повеќе 54 мбит. Малку е поскап, 3800 ден, а во СК можеш да го најдеш за поевтино.
Ако ти е најмногу за игри и размена на фајлови премини на кабел како што ти кажа Декстерче. Ем поевтино, ем побрзо.
репитер??? Појасни ми малце што е тоа..На секои 100 метра ќе ви терба репитер