Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

Член од
17 јули 2013
Мислења
8
Поени од реакции
0
Инсталираj го и софтверот од RALINK шо ти е на CD-то, во подесувањата таму ќе наместиш да е од канал1 до канал 14

e kaj sto se ovi crtickive od najmalo pa nagore stp idat tuka kaj mene e preskrtano ne e zeleno nego so crven x e preskrtano

--- надополнето: 17 јули 2013 во 18:42 ---
i koga ke go uklucan adapterot u usb desno u kos mi javuva disconnected

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.304
Поени од реакции
1.775

Кај шо ти имам обележано со црвена стрелка, то како запчаник шо личит, клик на него и ќе ти отворит ново пенџерче и во него да одбериш CH1-14 и почекај малце, ќе ти ја покажит мрежата.

И уш едно прашање, драјверите за пемперето ги инсталира?

Член од
17 јули 2013
Мислења
8
Поени од реакции
0
koi drajveri samo toa sto e ralink drugi nez da ne treba i drugi

Член од
17 јули 2013
Мислења
8
Поени од реакции
0
kaj mene go nema toja prvoto znakce tocka i nad nego dve polukruzni crti
--- надополнето: 17 јули 2013 во 19:03 ---
Vaka vo cedeto ima poveke papki jas ja instalirav ovaa Ralink2070 3070 3072 5370 5372,vnatre ima Linox Mac i windows jas ja otvoriv windows i ima setupp i toa samo go instalurav,treba li uste nesto

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.304
Поени од реакции
1.775
kaj mene go nema toja prvoto znakce tocka i nad nego dve polukruzni crti
--- надополнето: 17 јули 2013 во 19:03 ---
Vaka vo cedeto ima poveke papki jas ja instalirav ovaa Ralink2070 3070 3072 5370 5372,vnatre ima Linox Mac i windows jas ja otvoriv windows i ima setupp i toa samo go instalurav,treba li uste nesto

Вака?

А дали смена во опциите како шо ти реков?

Член од
17 јули 2013
Мислења
8
Поени од реакции
0
kaj mene vo cd to nema windows driver tuka samo windows i vnatre ima samo setup a ne toa rt2070&rt3X7X....i pomalo e vo vo kb e 28,389 a ova na slikickava e 30.049 da ne mi fali nekoj driver

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.304
Поени од реакции
1.775
kaj mene vo cd to nema windows driver tuka samo windows i vnatre ima samo setup a ne toa rt2070&rt3X7X....i pomalo e vo vo kb e 28,389 a ova na slikickava e 30.049 da ne mi fali nekoj driver

Не би требало, туку дали го смена то во опциите, да е канал од 1 до 14

Член од
17 јули 2013
Мислења
8
Поени од реакции
0
go smeniv toa staviv od 1 do 14 ali ti kazuvam onoa kaj signaot e preskrtano

Член од
17 јули 2013
Мислења
8
Поени од реакции
0
ok ke probuvam ako slucajno nesto ti tekne kazuvaj i falla mnogu
--- надополнето: 17 јули 2013 во 20:07 ---
a koga idam u control panel da go izbrisam mi javuva deka e instalirano toa ralink RT2870 LAN card toa li treba da e ili

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.304
Поени од реакции
1.775
ok ke probuvam ako slucajno nesto ti tekne kazuvaj i falla mnogu
--- надополнето: 17 јули 2013 во 20:07 ---
a koga idam u control panel da go izbrisam mi javuva deka e instalirano toa ralink RT2870 LAN card toa li treba da e ili

Tој е драјверот, пробај со друга USB порта тогаш, пробај и преинсталирај го од почеток пак

Bavarecot

Доле Влада !!!
Член од
4 март 2008
Мислења
2.813
Поени од реакции
358
Mozda nema vrska so internet, ne znaev kade pa ajde tuka...
Kako da staam makedonska podrska u lap topov, imam i makedonski fontovi staveno ali dole u toolbarot nemam da menjam so Alt+Shift, da ne treba da instaliram Microsoft Office posto mi e nov lap topov ili?

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Mozda nema vrska so internet, ne znaev kade pa ajde tuka...
Kako da staam makedonska podrska u lap topov, imam i makedonski fontovi staveno ali dole u toolbarot nemam da menjam so Alt+Shift, da ne treba da instaliram Microsoft Office posto mi e nov lap topov ili?
start - control panel - region and languages (како и да беше точно не знам не сум на пц) и кај languages ако го имаш македонски ќе се активира веднаш и ќе мењаш со алт и шифт

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Овој проблем по некое чудо се јавува од сабајле на прво вклучување на компјутер, односно после 15 до 20 мин.

Додека работам на Гугл Хром, ми се појавува ERR_CONECTION_RESET.
И тоа е така буквално на секоја страна или подобро кажано делува како да немам интернет.
Во ист момент Авастот ми се исклучува и никако неможам да го вратам во нормала.
Едноставно делува како воопшто да не функционира на било кое кликање од опциите како на пр. Start или Enable и др.

Се додека не го рестартирам компјутерот проблемот не се решава.

По рестартирање на компјутерот овој проблем (барем досега) не се појавува.Се појавува друг.
На одредени страни се појавува Aw snap дури на почетната страна коа кликам Home.
Во овој случај Авастот си работи нормално.

Од она што најдов на нет за решение досега направено ...

Инсталирано и скенирано со Anti Malware bytes
Со сликовита нубска инструкција успеав да сменам Hosts.text фајл од решенијата на Микрософт.

Преинсталација не доаѓа во предвид или барем не засега, ова ми е компјутерот на работа.

ПС. Ilumious .......колку да привлечам внимание....:)

Kajgana Shop

На врв Bottom