Инвестирање во недвижнини !?

Член од
16 септември 2007
Мислења
1.486
Поени од реакции
338
^HITMAN^ aj vidi na pazar 3 kolku se izdavaat ducanite
tolku i jas mislam deka ce zemes 150 eura za mesec dena mada treba da racunas kogo ce primis da ne ti go demoliraat stanot da ti platat davacki za stuja, parno,voda...kvarovi sto ce se pojavat ce treba da se saniraat zosto ne veruvam deka ce kupis nov stan i zavisi kade e stanot dali e atraktivna lokacija toa znaes Partizanska, Centar mislam deka e najdobro mada ne sum od Sk

H

^HITMAN^

Гостин
^HITMAN^ aj vidi na pazar 3 kolku se izdavaat ducanite
tolku i jas mislam deka ce zemes 150 eura za mesec dena mada treba da racunas kogo ce primis da ne ti go demoliraat stanot da ti platat davacki za stuja, parno,voda...kvarovi sto ce se pojavat ce treba da se saniraat zosto ne veruvam deka ce kupis nov stan i zavisi kade e stanot dali e atraktivna lokacija toa znaes Partizanska, Centar mislam deka e najdobro mada ne sum od Sk
Нема да демолирата ништо а и да демолираат, јас сум потпишувал договори со газдите заверени на нотар кои се правосилни со попис на инвентарот во станот и со сите марифети. Ти ми збориш за на црно со затајување на данок да работам. Не така.:nenene: Данокот е минимален и не вреди да се ризикува некој да ти побегне, да ти го искрши станот или да не ти плати сметки.

Член од
14 мај 2009
Мислења
1.581
Поени од реакции
1.853
Ne mi e jasno za kakov biznis tuka se pravi muabet? Investiranje vo nedviznina!
Da vlozis vo stan koj cini 50.000 + Evra za da zemas kirija od 200 Evra.... ne ja gleadm logikata! Pa so najidiotska kamata (so dev. klauzula) od bankite bi dobival 250.- Eu/mesecno (6% na godisno nivo)

H

^HITMAN^

Гостин
Ne mi e jasno za kakov biznis tuka se pravi muabet? Investiranje vo nedviznina!
Da vlozis vo stan koj cini 50.000 + Evra za da zemas kirija od 200 Evra.... ne ja gleadm logikata! Pa so najidiotska kamata (so dev. klauzula) od bankite bi dobival 250.- Eu/mesecno (6% na godisno nivo)
И да е каматата 250 евра, месечно не е проблем да се одвојуваат по 50 евра кога откако ќе го отплатиш кредитот станот ќе биде твој така? Се збори за на долг рок, а и плус доколку сената на недвижнините се покачи нагло би можел да го продадеш станот и да го отплатиш кредитот предвреме и за тебе би останале доста пари. Работата е до ризикот кој треба да се превземе.

Член од
14 мај 2009
Мислења
1.581
Поени од реакции
1.853
Vidi vaka promenliva e kamatata vo banka ne velam ne, ama veke so godini stoi vo 1% (plus minus) Znaci do pred mesec dva vo nekoi banki davaa 7% kamata za depoziti vo Evra, dodeka sega se namali na 6.5 i 6%.... ne veruvam deka poveke ke pagja bidejki site ili poveketo ke si gi povlecat depozitite Nikoj nema da gi ostavi parite na cuvanje za nekoi pisljivi 2%, a toa moze da bide kraj za bankite koi BTW 80-90% obrten kapital koristat od depozitite. Sega mi se cini deka ima cca 1.5 milijardi Evra kako stedni vlogovi vo bankite.
Inaku potpolno se slozuvam so HITMAN.... za investiranjeto vo nedviznini. Za niskite prinosi sto gi nosi i isto taka za rizzicite so koi moze da se sooci naemodavecot: Demoliranje na stanot dukanot inventarot, rizik da nemoze da se najde pravovremeno kiradzija (gubenje na vreme - gubenje na pari), soocuvanje so rizik za kazna od uprava za prihodi za neprijaven stanar (znaeme deka nikoj ne prijavuva stanari i ne plaka danok), danok na rentata prihod... ili kako se vika? Vonredni trosoci: vlegol nekoj kiradzija pred 5-6 meseci, sega treba drug da dojde - treba da iskrecis! Doma ne krecime na 6 meseci neli!?..... i tn i tn!
I natamu tvrdam: Ne mi e jasna logikata da se investira vo stan 50-tina m2 koj cini cca 50.000.- Evra i negovo opremuvanje koe cini 10-15.000 Evra.... za da se zeme renta od 200 Evra....
Ne rekov deka e pametna investicija vlozuvanje pari vo banka.... i tamu ima rizici, no za vlogovite do 20.000 garantira drzavata. Rekov iako e najidiotsko da gi vlozis za kamata, sepak ke ti nosi pogolem prinos od rentata. Za vlog od 50.000 Evra bi zemal 250.- a za 60.000.-Evra 300.- mesecna kamata! Proverete UNI Banka, Euro Standard banka (od 6-7%) za depoz. vo Evra.

Kajgana Shop

На врв Bottom