Има ли се уште такви женски што се чуваат за прва брачна ноќ?

Член од
19 август 2010
Мислења
1.365
Поени од реакции
2.053
Прав маж?! :vozbud:
И што е тоа кај девицата што ја прави со "повисока цена"? Тоа што за време на сексот ќе почне да крвари? Тоа што нема искуство и наместо да ужива, ќе има некој микс од страв и возбуда?
Или во прашање е само суетата, демек еве ја бев "мажот" што ја "скина"?

П.С. За мене девиците имаат далеку помала вредност, дали тоа значи дека јас не сум "прав маж"? :)
Еве ја ќе ти донесам искусни девојки што ги ебело пола Скопје и ожени ги:cool:.Секој втор пријател што го знаеш ќе е бивш ебач на женати и таман ќе имате неисцрпна тема за разговор .Познавам многу такви openminded ликови, ама на зборови.

Член од
7 ноември 2011
Мислења
431
Поени од реакции
934
Нека оди Албанка нека абортира дете, па ќе видиш што ќе и се случи.
Затоа пак Македонките не претпочитаат хименопластика за разлика од Албанките. Инаку, дека се претерува со ширење до бесконечност на либерализмот, се согласувам.

Член од
19 август 2010
Мислења
1.365
Поени од реакции
2.053
Затоа пак Македонките не претпочитаат хименопластика за разлика од Албанките. Инаку, дека се претерува со ширење до бесконечност на либерализмот, се согласувам.
Што беше поентата на муабетот?:confused:
Албанките се шијат за да оправдаат традиција пред семејството на мажот, а инаку скоро и непостојат Албанки што имаат повеќе од 1 сексуален партнер во животот;)Има многу голема разлика.И доста веќе со таа химено-пластика досадни сте веќе.

Член од
7 ноември 2011
Мислења
431
Поени од реакции
934
Што беше поентата на муабетот?:confused:
Албанките се шијат за да оправдаат традиција пред семејството на мажот, а инаку скоро и непостојат Албанки што имаат повеќе од 1 сексуален партнер во животот;)Има многу голема разлика.И доста веќе со таа химено-пластика досадни сте веќе.
Лицемерен е чинот да одведеш некого во брак, со измама. Инаку не го користам тоа како оправдување за мојот или сексуалниот живот на било која Македонка, туѓ број на партнери ни го анулира, ни било како менува нечиј, така ?!

S

Shellshock nam67

Гостин
Ok, но има и други страни на паричката... Што ако е манипулативна кучка и со калкулирањето со невиноста има совршен параван за сите нејзини потфрлувања како идна сопруга?! Не ја бива во кревет, не ја бива за готвење и сите останати активности како домаќинка, не е внимателна мајка на твоите деца, ти ја мрази цела фамилија и друштво, ама еј, ти си гордиот сопственик на - парче пробиена мембрана... И не ти текнало дека зад цела таа драма на чедност, може и да ја крие сопствената асексуалност или фригидност, бидејќи очувана 30 год. девица звучи некако, во најмала рака, сомнително? И прв, не значи неминовно и последен, а бракот и не е семоќен во однос на очувањето на неговата светост (или што и да е тоа...)...

Така да целата среќа на врските и браковите не е мерлива само на овој начин, а тоа што и кој е прав маж и жена, е премногу субјективно.

Јас почитувам постоење еден единствен партнер, да се разбереме, ама во случај кога на девојката и‘ е прв дечко или прв со кој била интимна и стапиле во брак. Ама, таа не го уценувала со брак за да бидат интимни ни манипулирала со невиноста, едноставно биднало. Ама, вакви случаи, јас лично познавам само 2 пара и толку.

najprost primer sto e podobro nova kola od avtosalon ne cepnata
ili povolna kola od na prier 5 gazda so preku 250 000 km pominato
sekoj si pravi pazar na toa sto mu odgovara.
ima golema razlika od devica do k*va
sto mislis ova tvorata ce se grizi li so ist potencijal i posvetenost za decata od ona prvata ???
--- надополнето: 30 април 2012 во 19:03 ---
Прав маж?! :vozbud:
И што е тоа кај девицата што ја прави со "повисока цена"? Тоа што за време на сексот ќе почне да крвари? Тоа што нема искуство и наместо да ужива, ќе има некој микс од страв и возбуда?
Или во прашање е само суетата, демек еве ја бев "мажот" што ја "скина"?

П.С. За мене девиците имаат далеку помала вредност, дали тоа значи дека јас не сум "прав маж"? :)
toa znaci deka ne te biva be prijatele :)

maz seksa zena ne zena maz toa e pravilo na prirodata, sekoj koj odi protiv ova pravilo e izrod .
ce si ja naucis be oti ovie drugive od 3 i 4 vrska po red stanuvaat majstorki :)
site nie najmnogu ucime i probuvame od pravata vrska posle se drugo e rutina.
--- надополнето: 30 април 2012 во 19:04 ---
a koj ti rece deka himenoplastikata se uste se ceni kaj niv
koj znae kolku partneri i tie menuvaat ali zlatna korektivna hirurgija tuka e da zakrpi :)

Член од
7 ноември 2011
Мислења
431
Поени од реакции
934
najprost primer sto e podobro nova kola od avtosalon ne cepnata
ili povolna kola od na prier 5 gazda so preku 250 000 km pominato
sekoj si pravi pazar na toa sto mu odgovara.
ima golema razlika od devica do k*va
sto mislis ova tvorata ce se grizi li so ist potencijal i posvetenost za decata od ona prvata ???
Според аналогијава што ја направи, за момент се мислев и дали да ти реплицирам искрено...

Инаку, ни девици ни курви, се најголемиот број на девојки во наши услови...

И околу последното прашање, не, нема правило за тоа колку успешна би била како родител едната или другата, а да шпекулурам и не сакам.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.495
Секое претерување е лошо и негативно, да се претерува со Конзервативизам не чини, исто така не чини и да се претерува со Либерализам ...... златна средина !
Крај краева секој/а нека си го живее животот како што си мисли дека за себеси е најдобро, кој/а кога ќе фати партнер/ка(девојка/дечко), кој/а кога ќе влезе во брак, дали некоја ќе влезе во брак невина, скината или пак со химено-пластика, дали некоја ќе го роди или ќе го абортира своето дете, кој колку деца ќе има и.т.н. тоа се според мене лични одлуки ........ право на личен избор, основно демократско право ..................... но сепак претерувања со Конзервативизам, како и претерувања со Либерализам се негативни, потребна е некоја средина, а најдобро кој/а како си сака !
Само кај нас конкретно Македонците интересно е тоа што од една страна на ТВ се труби Конзервативизам, а од друга страна сите и машко и женско трчаат по Либерализам до бесконечност !

S

Shellshock nam67

Гостин
Според аналогијава што ја направи, за момент се мислев и дали да ти реплицирам искрено...

Инаку, ни девици ни курви, се најголемиот број на девојки во наши услови...

И околу последното прашање, не, нема правило за тоа колку успешна би била како родител едната или другата, а да шпекулурам и не сакам.
dali ce mi repliciras ili ne toa si e tovoe pravo niti te prisliuvam niti ti iznuduvam odgovor ednostano iznesuvam moj stav na najplasticen mozen nacin, ali realen.

ima i devici i kurvi i tie so povejke vrski znaci sekakvi.
a za drugovo abe slusaj ima primeri na zeni kaj za k*r ostavile familija taka da i na toa mislis
ipak ce kazam pak devica e devica prv si intimen moment koj taa go spodelila so izbranikot sepak pogolema i lubovta kon partnerot, i povrzanosta otkolku nekoja na primer koja imala povejke vrski.

Член од
19 август 2010
Мислења
1.365
Поени од реакции
2.053
Секое претерување е лошо и негативно, да се претерува со Конзервативизам не чини, исто така не чини и да се претерува со Либерализам ...... златна средина !
Крај краева секој/а нека си го живее животот како што си мисли дека за себеси е најдобро, кој/а кога ќе фати партнер/ка(девојка/дечко), кој/а кога ќе влезе во брак, дали некоја ќе влезе во брак невина, скината или пак со химено-пластика, дали некоја ќе го роди или ќе го абортира своето дете, кој колку деца ќе има и.т.н. тоа се според мене лични одлуки ........ право на личен избор, основно демократско право ..................... но сепак претерувања со Конзервативизам, како и претерувања со Либерализам се негативни, потребна е некоја средина, а најдобро кој/а како си сака !
Само кај нас конкретно Македонците интересно е тоа што од една страна на ТВ се труби Конзервативизам, а од друга страна сите и машко и женско трчаат по Либерализам до бесконечност !
Заради тоа наше лично демократско право ќе патат нашите внуци, правнуци, заради тоа наше лично демократско право ќе не тепаат по автобуси, ќе убиваат крај езера, ќе си игра курташак секој што стигне..Ова е офтопик муабет, ама личните демократски одлуки сјебаа цели генерации, а што е најстрашно идат и уште полоши;)

Се знае дека патријахална и конзервативна жена= силна нација и држава.

S

Shellshock nam67

Гостин
Заради тоа наше лично демократско право ќе патат нашите внуци, правнуци, заради тоа наше лично демократско право ќе не тепаат по автобуси, ќе убиваат крај езера, ќе си игра курташак секој што стигне..Ова е офтопик муабет, ама личните демократски одлуки сјебаа цели генерации, а што е најстрашно идат и уште полоши;)

Се знае дека патријахална и конзервативна жена= силна нација и држава.
e toa e da svatat ova nasive zeni da im vleze vo um :)

D

dystopian

Гостин
Прошетај по Чаир, Бутел
Дај бе ти прошетај низ населбиве, батали ги другите. Еве јас ќе те прошетам. Ќе седнеме во Амигос, ќе испиеме по едно кафе, ќе запалиме цигарче (тука не важат тие закони, глупости)... па ќе поминеме со кола низ Чаирчанка, ќе рокнеме нешто од Љабинот Тахири или Муарем Амети (за секој случај, нели) - битно ќе се изненадиш кога ќе видиш дека за чудо има доста муслиманки што излегуваат после 8. :)

Ако сакаш ќе седнеме и во Хамза, добар донер прават.

Потоа ќе отидеме на шабан парти или џумбус, треба да се распрашам кај локалниве шабани каде има добра журка, па ќе те частам јас две-три пијачки да се опуштиш и ти почни да им пушташ на оние со миничи и штикла петнаска, стил све ми боје лепо стоје, пак ќе се изненадиш кога ќе ти кажат дека се викаат Мејрем, Сабина, Лејла итн...

Албанка, малку потешко, тие слабо се мешаат со други...

Па јас познавам доста турчинки и босанки, ќе ти дадам фејсбук од некоја - и нека не те плаши тоа што во инфо и стои religious views: MUSLIMANKA! и тоа што постојано лајкнува статуси од некои исламистички групи, не е до толку религиозна, не губи надеж. Мислам, се ќе ти стане јасно кога над статусот "I love Allah <3" стои профајл слика каде дотичната е облечена во минич и длабоко деколте, со напрчена уста.

Deal? :D

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Еве ја ќе ти донесам искусни девојки што ги ебело пола Скопје и ожени ги:cool:.Секој втор пријател што го знаеш ќе е бивш ебач на женати и таман ќе имате неисцрпна тема за разговор .Познавам многу такви openminded ликови, ама на зборови.
Одењето во крајности за да се оправда некој стереотип не е нова појава. Да имаш девојка која не е девица според тебе по дифолт испадна дека тоа мора да значи дека пола скопје ја ебело нели?:tapp:
Било која крајност е погрешна, но таа поента некој несака а некој неможе да ја свати.

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Nema mazh vo svetot shto koga bi mu se davalo da izbira pomegju devica i "skinata" da ja izbere skinatata. Ova ako sakash bidi afrikanec, makedonec, albanec, italijanec, bilo shto.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
toa znaci deka ne te biva be prijatele :)

maz seksa zena ne zena maz toa e pravilo na prirodata, sekoj koj odi protiv ova pravilo e izrod .
ce si ja naucis be oti ovie drugive od 3 i 4 vrska po red stanuvaat majstorki :)
site nie najmnogu ucime i probuvame od pravata vrska posle se drugo e rutina.
Уф! Како ме разочара сега немаш поим! :)
Не сум знаел дека сексот е рутина а не задоволство?!:confused:

Член од
19 август 2010
Мислења
1.365
Поени од реакции
2.053
Одењето во крајности за да се оправда некој стереотип не е нова појава. Да имаш девојка која не е девица според тебе по дифолт испадна дека тоа мора да значи дека пола скопје ја ебело нели?:tapp:
Било која крајност е погрешна, но таа поента некој несака а некој неможе да ја свати.
Насловот на темата е „Дали има сеуште има жени што се чуваат за прва брачна ноќ“ и јас одговорив дека има многу најчесто меѓу муслиманките, а некој се обидува да ме убедува во спротивно.Тоа е мојата теза, а лепење етикети на девици дека се прости и никое машко нема да сака да биде со нив само затоа што се неискусни ми се глупости невидени.Знаеш ебењето е една од најтешките филозофии и на една девица ќе и треба едно 20 години да научи да се ебе со својот партнер:tapp:

Kajgana Shop

На врв Bottom