Не е до учењето.Линијата меѓу најпаметните и лудите е многу тенка и лесно се кине и готово преоѓаш во луди.Само прашајте се во себе ,, колку луѓе има во лудница што еден човек има два или повеќе факултети`` ? Затоа не учете многу, живеј го животот !
YessssНе е до учењето.
Со интелигенцијата се раѓаме.
Инаку да, преинтелигентните луѓе често страдаат од разни психолошки нарушувања.
Затоа не се радувајте ако на рандом IQ тест ви испадне 150 коефициент
За обичниот човек, да види девојка со розева коса, е ,,лудо,,.Сестра ми е психолог и ми има кажувано какви работи има по менталните болници.
Значи, немојте да мешате proper луди луѓе со некој што има блага меланхолија и депресија!
не, не мешаме .Само ако некој ви се приближи некогаш и ви зборува неповрзано што ке помислите ? Овој е готовСестра ми е психолог и ми има кажувано какви работи има по менталните болници.
Значи, немојте да мешате proper луди луѓе со некој што има блага меланхолија и депресија!
Или е пијан, или е дрогиран.....не, не мешаме .Само ако некој ви се приближи некогаш и ви зборува неповрзано што ке помислите ? Овој е готов
А умот на која надморска височина е тоа може ли да ни објасниш?Има линија, и тоа налик на скокот на електрон од една енергетска позиција во друга....моментално. Има само еден критериум за стварното лудило, а тој е во која состојба си.
Има три можности, и тоа кога станува збор за вашата позиција во однос на умот. Под, на исто ниво и над умот.
А кога станува збор за вредностите кажани од друг, од типот на морал и слично тоа ти е гола вода. Нема врска ако правиш нешто за награда.....тоа е најголемата утка што постои.
Во таа смисла има дефиниции во однос на системите на вредности....во глобала се исти. Преземени од Ригел најверојатно ........овој свет се распаѓа, потребно е издигање на човекот над умот инаку лошо му се пишува.
--- надополнето: 3 ноември 2012 во 07:05 ---
Да не заборавиме, има техники и алатки за постигање на истото. Медитација, уметност музика и слично
Не да се распаѓа туку веќе е пред самиот крај на распаѓањето... доколку ова во светот е прифатено како нешто нормално ондак отиден е светот во пекол... Само се надевам дека онаа изрека дека за нешто ново да се случи мора старото да се демолира е точна... се надевам за најдоброто али го очекувам најлошото...Има линија, и тоа налик на скокот на електрон од една енергетска позиција во друга....моментално. Има само еден критериум за стварното лудило, а тој е во која состојба си.
Има три можности, и тоа кога станува збор за вашата позиција во однос на умот. Под, на исто ниво и над умот.
А кога станува збор за вредностите кажани од друг, од типот на морал и слично тоа ти е гола вода. Нема врска ако правиш нешто за награда.....тоа е најголемата утка што постои.
Во таа смисла има дефиниции во однос на системите на вредности....во глобала се исти. Преземени од Ригел најверојатно ........овој свет се распаѓа, потребно е издигање на човекот над умот инаку лошо му се пишува.
--- надополнето: 3 ноември 2012 во 07:05 ---
Да не заборавиме, има техники и алатки за постигање на истото. Медитација, уметност музика и слично
Прибидејќи Ајнштајн ги има најубавите размилсувања на темава, потсетувам на уште една:Луд е оној кој не се вклопува во лудилото на колективот. Така рекол Ајнштајн и тоа е целосна вистина.
Тогаш си сосема нормален, барем од психолошки аспект.Најлогичната линија е (според мене), се додека не ги повредуваш другите околу тебе, или не се самоповредуваш до степен со кој има опасност за живото на другите и самио, си колку толку нормален.
Општеството и социјалната средина ги диктира правилата на игра, односи, релации, ментално здравје, и општоприфатените настраности.Тогаш си сосема нормален, барем од психолошки аспект.
Сега, ако живееш во средина каде што е нормално да се пукаат меѓу себе луѓето, ако не носиш оружје, автоматски си не-нормален
Се плашам дека си доволно луд за да не разбереш.А умот на која надморска височина е тоа може ли да ни објасниш?