Имате ли корист од МТЗ, Ликовно и Музичко?

Имате ли корист од овие предмети?

• Да имам супер се научив многу на тие предмети

Гласови: 21 36,2%
  • Не немам корист - жива тапа ме тераат на кидање

Гласови: 37 63,8%

• Вкупно гласачи
    58
Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
Со оглед на фактот дека нашите ученичиња уште од основно се занимаваат со политика, јас лично би го дуплирал волуменот на часови по тие предмети и би ги направил задолжителни па дури и потешки во однос на оценувањето. Само така ќе превладее позитивен дух и луѓето нема да стареат на триесет и пет години, помалку ќе пушат, повеќе ќе се толерираат, нема да им биде важно кој е албанец, црнец, белец и жолтец, а и уметноста, наместо политиката, ќе почнат да ја ценат.

Толку.

PuMbA

BUCENCE
Член од
22 февруари 2006
Мислења
1.064
Поени од реакции
2
Леле колку се тоа според мене глупости и вистина ме тераат да кидам ама ме тераат да не ме видат и во 1 год не ме видоа на час професорите хаххаха

Jakov

Тато
Член од
24 јули 2005
Мислења
2.360
Поени од реакции
58
Е многу убаво...пофали се.

kLiNkA

Ponosna Hrvatica
Член од
4 јануари 2006
Мислења
2.116
Поени од реакции
5
smetam deka ovie predmeti se nekako mnogu glupi i bespotrebni za u4enje (zavisi vo koi skolo), mada za u gimnazija smetam deka nema nikakva potreba od nivno u4enje, mislam dosta ni bilo vo osnovnoto.... ina4e ovie predmeti ne se ocenuvaat kaj nas so ocenki, nego samo "opisno"... (pa vise koa ne ocenuvaat taka, mozat i da ni gi ukinat ovie predmeti....samo za dzabe trosime vreme)

еци^^^

Walking the line of nature's palm
Член од
9 декември 2005
Мислења
2.945
Поени од реакции
58
od fizicko ne,nikako!Se dodeka ne se napravat uslovi vo nasite ucilista za izveduvanje na ovie casovi, se dotogas ke se zalat ucenicite deka gi mrazat casovite po fizicko!

Megutoa, sekako deka od casovite po muzicko i likovno imame korist. Ovie dve godini vovsredno nauciv mnogu za umetnosta, blagodarenie na ovie predmeti, sega barem ke znam kako da se odnesuvam vo drustvo na umetnici, bez da tropam nekoi glupavi komentari ili prasanja, ke znam koga da rakopleskam koga sum vo opera ili na balet..edostavno, ima nekoi pametni luge sto odamna sfatile deka vakvite casovi i se potrebni na sekoja licnost, za da stekne opsta kultura na nestata!

MadA@FakA

Black&White
Член од
4 август 2006
Мислења
1.049
Поени од реакции
105
(i....samo za dzabe trosime vreme)

so toa se soglasuvam...kolku pati sme ostanuvale i 7-mi cas na ovie casovi,toa e samo gubenje verme

436053

Consigliere
Член од
19 декември 2005
Мислења
860
Поени од реакции
68
Jас лично сум имал голема корист и од ликовно и од ОТП и од музичко (за во основно праам муабет),за во средно само од музичко имав корист,а ОНО ми предаваше ЗОКИ (кој завршил у Карев го знае) и тоа беше многу корисно пошто се мочавме од смеење и му праевме финти,за ликовно не праам муабет,пошто не знам,никогаш не сум бил.

neo-geo

The Empire Strikes First!
Член од
17 август 2005
Мислења
500
Поени од реакции
2
436053 напиша:
Jас лично сум имал голема корист и од ликовно и од ОТП и од музичко (за во основно праам муабет),за во средно само од музичко имав корист,а ОНО ми предаваше ЗОКИ (кој завршил у Карев го знае) и тоа беше многу корисно пошто се мочавме од смеење и му праевме финти,за ликовно не праам муабет,пошто не знам,никогаш не сум бил.
зоки ми предаваше у трета у карев ОНО, башка и комшија во иста зграда, за жал почина кутриот
инаку оно интересен предмет, кој го интересираше научи нешто

436053

Consigliere
Член од
19 декември 2005
Мислења
860
Поени од реакции
68
не тој зоки(бог да го прости),еден друг,ГАРГАМЕЛ-ГАРГИ :))

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.403
Поени од реакции
5.957
Не. Никаква корист немав од предметиве освен физичко кога чат-пат ќе заигравме некоја добра партија баскет.
За среќа повеќе нема да ги изучувам МТЗ и ликовно, физичкото си останува ама ај... се трпи тоа некако.
Да имаше подобри услови за вежбање ќе беше супер. :)

Член од
8 мај 2006
Мислења
358
Поени од реакции
11
Abe neka ima likovno i muzicko no da se bara mnogu od ucenicite i da ne so ocenuva. moze samo so pominal i ne pominal. kolku da imat malku od malku vrska od muzika i likovno. da ne bidat tapa za tie umetnosti. Ne moze sekoj da pee kako Pavaroti ili da crta kako Salvador Dali. Dokolku nekoj pokaze talent vo ovie dve umetnosti nastavnikot neka si zeme za dolznost da go nasocuva deteto i da go razviva negoviet talentot. A za onie koi se epten tapa za crtanje i peenje neka se ocenuvaat samo negoviot trud. ako se trudat ke pominat, a ako ne se zainteresirani i go ignoriraat predmetot neka se zadrzat na dopolnitelni casovi kade ke im bide objasneta vaznosta na ovie dve umetnosti vo nasiot zivot. A fizicko mora da ima oti mora decata malku da se razdvizat i zainteresiraat za sportot, a ne samo da sedat pred kompjuter i da igrat Counter.

Член од
20 декември 2005
Мислења
179
Поени од реакции
1
Da ne e fizicko moze nema da naucime kako da trcame po avtobusot,po likovno ne ucat kako nasite predci crtale dolgometrazni filmovi na sidovite vo pesterite a muzicko eh..pa da ne e muzickoto kako li drukse ke im vrsime tortura na roditelite ako ne naucime da se dereme so povisok ton?:):):)

Член од
16 февруари 2006
Мислења
2.830
Поени од реакции
21
Коа ги учев корисни беа зашо можев да си подпрочитам и поднаучам за следните предмети кај шо испрашуваат професорине или тест ако се праи.......така да научив нешо на тие часови ама не беше ЗА тие предмети :):):)

Ann.

Queen of Nature
Член од
27 април 2006
Мислења
504
Поени од реакции
50
Па некоја голема корист и нема од овие предмети.Сепак тоа основното за општа култура го учевме во основно,сега во средно нема потреба од ликовно и музичко.Јас сакав ликовно зошто проф.ни беше забеган и ни даваше графити и карикатури да цртаме и баш јако беше на тие часови.А физичко баш добро е зошто треба малце да се изнатрчаш после 7 часа седење.:D

Jakov

Тато
Член од
24 јули 2005
Мислења
2.360
Поени од реакции
58
436053 напиша:
Pokojni Zoki bese legenda. Ja go imam drzeno na nisan so vozdusna puska pozadi sala u Karev. Otide so cel pamet da ni pokazuva nesto na metite a nie nisanevme u nego i trcase vikajki da ne pukame.:pos2: :pos2: :pos2:
SUper bese tipot, baska bese instruktor za vozenje u Crven signal.

Kajgana Shop

На врв Bottom