Илуминати

Jugop

The Hobbit
Член од
27 декември 2012
Мислења
295
Поени од реакции
43
Валидноста за тоа кој и што знае ја прават изнесените аргументи, а во таа област ти со твоите неверојатни две мислења си во прилично незавидна ситуација. Нападот не е секогаш најдобра одбрана, многу почесто како во твојов случај е само очајна.
Повели демантирај ме и докажи колку знаеш за Илуминатите.

Се што е тајно е лошо за народот, затоа што се прави за свои приватни цели.
А јас не зборував за илуминатите туку за сектите како на пример сектата во која си ти и хептаграм Х

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
За илуминатите незнам скоро ништо. Ама за тајните друштва што постојат уште знам сигурно повеќе од тебе. Знам како функционираат, еве на пример дрогата која се продава на балканот секогаш се пренесува од Турција, а највеќе ја увезува Агим Чеку, кој го користи Рамуш Харадинај како марионета.
Бреее! Опасен си бил ти нема што.Сигурно десет клипчиња на youtube си изгледал, штом вака брзопотезно ја разоткри мафијата на балканот.
--- надополнето: 28 декември 2012 во 01:48 ---
Се што е тајно е лошо за народот, затоа што се прави за свои приватни цели.
А јас не зборував за илуминатите туку за сектите како на пример сектата во која си ти и хептаграм Х
И државата има тајни, и библиотеките имаат тајни, и ги користат за свои цели. И тие ли се "лоши за народот"?
А за тоа дали јас и Хептаграм сме во секта, би било добро првин да почнеш да правиш разлика помеѓу Ред и секта. Тогаш можеби и ќе може да се дискутира со тебе.

Jugop

The Hobbit
Член од
27 декември 2012
Мислења
295
Поени од реакции
43
нема некоја разлика помеѓу вас, јаховини сведоци, сатанисти итн.

Сите сте на погрешен пат, зошто постоите највеќе 100-200 години (не зборувам за вас, туку за сите секти, со исклучоци на некои) и нема никакви материјални ни пишани извори, освен од некои издрогирани кретени што незнаат што пишуваат кога се под дејство на дрога, па влагаат во филмови. Земи го за пример Алистер Крули, кретен воедно и педофил, сатанист, убиец, наркоман, лажго итн.
--- надополнето: 28 декември 2012 во 01:54 ---
Бреее! Опасен си бил ти нема што.Сигурно десет клипчиња на youtube си изгледал, штом вака брзопотезно ја разоткри мафијата на балканот.

И државата има тајни, и библиотеките имаат тајни, и ги користат за свои цели. И тие ли се "лоши за народот"?
А за тоа дали јас и Хептаграм сме во секта, би било добро првин да почнеш да правиш разлика помеѓу Ред и секта. Тогаш можеби и ќе може да се дискутира со тебе.

Тоа не е мафија, туку марионети на тајните друштва, а информациите не се од youtube него од документи кои не се толку достапни за јавноста.

И тие ли се лоши за народот? Прави што ти е воља - Убивај, дрогирај се, врши прељуба, и ова ле е дел од вашата порака.

А ако не си во секта кажи во кого веруваш во Исус, Алах, Буда, Јахве, во кого?

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
нема некоја разлика помеѓу вас, јаховини сведоци, сатанисти итн.

Сите сте на погрешен пат, зошто постоите највеќе 100-200 години (не зборувам за вас, туку за сите секти, со исклучоци на некои) и нема никакви материјални ни пишани извори, освен од некои издрогирани кретени што незнаат што пишуваат кога се под дејство на дрога, па влагаат во филмови. Земи го за пример Алистер Крули, кретен воедно и педофил, сатанист, убиец, наркоман, лажго итн.
Ограниченоста е одлика и дел од сите зла. Историјата е сведок за тоа исто како и луѓето како тебе.
Луѓе кој своите ставови ги темелат на предрасуди и омраза. Луѓе кој плукаат по нешто кое ниту го познаваат ниту го разбираат.
Ако ти си репер за "правиот пат", немаш поим колку сум среќен што според тебе сум на "погрешниот".

Jugop

The Hobbit
Член од
27 декември 2012
Мислења
295
Поени од реакции
43
Историјата е сведок за тоа исто како и луѓето како тебе.
".
Точно е дека историјата е сведок, како турците не држеа 500 години под ропство, а денес ни се пријатели. Како може да се заборави историјата.
--- надополнето: 28 декември 2012 во 02:03 ---
исто така неможе да се заборави денешното време, кое ќе биде историја, а нашите деца ќе ги претворат во роботи кои ќе веруваат во се што ќе видат на ТВ и лесно ќе потпаѓаат во секти како вас,

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Тоа не е мафија, туку марионети на тајните друштва, а информациите не се од youtube него од документи кои не се толку достапни за јавноста.

И тие ли се лоши за народот? Прави што ти е воља - Убивај, дрогирај се, врши прељуба, и ова ле е дел од вашата порака.
Прв болд - Информациите не биле од youtube туку од документи кој не се достапни на јавноста...а ти како дел од јавноста знаеш за нив?!
Втор болд - Прави што ти е Волја незначи прави што сакаш, милион пати е тоа објаснето, еве уште еднаш:
Со оглед на тоа дека Волјата е дел од битието или како што реков негов динамички аспект, се подразбира дека човекот ја има уште од самиот почеток. За да биде појасно, не зборувам за желби, нагони и страсти кој се појавуваат како последица на егото, туку мислам на онаа предодреденост која кај некого се манифестира како талент, дарба и слично.
Како компарација, желбите се менливи и минливи, тие се производ на потребите на егото и секогаш се поврзани со некоја цел, додека Волјата е цел сама за себе. На пример сликарот кога слика, тоа го прави затоа што самиот акт на сликање го исполнува, на нему не му е потребна цел, Волјата да слика е целта.
Уште еден аргумент е и неконстантноста на желбите. Желбите што ги имаме на 5, на 25 и на 55 години не се исти, за разлика од предодреденоста на еден сликар, композитор, пеач....кој уште од најмала возраст интуитивно знае што е неговата Волја.
А ако не си во секта кажи во кого веруваш во Исус, Алах, Буда, Јахве, во кого?
Јас не сум во "секта"! Јас сум иницијант во О.Т.О! Има разлика помеѓу "секта" и Ред.
И јас не верувам! Јас користам методи да осознаам. Верувањето им го оставам на оние како тебе, кој се "знаат".

Jugop

The Hobbit
Член од
27 декември 2012
Мислења
295
Поени од реакции
43
Прв болд - Информациите не биле од youtube туку од документи кој не се достапни на јавноста...а ти како дел од јавноста знаеш за нив?!
Втор болд - Прави што ти е Волја незначи прави што сакаш, милион пати е тоа објаснето

Епа и се што е тајно не значи буквално се што е тајно не е добро.

Не дека не се достапни, туку дека не е лесно да се дојде до нив, на пример преку нет неможеш да ги најдеш.
Всушност се обидуваат тие документи да ги изнесат во јавност, на ТВ, ама тешко сошто скоро секој медиум е корумпиран и управуван од владата, а владата од сектите, т.е. тајните друштва.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Епа и се што е тајно не значи буквално се што е тајно не е добро.

Не дека не се достапни, туку дека не е лесно да се дојде до нив, на пример преку нет неможеш да ги најдеш.
Всушност се обидуваат тие документи да ги изнесат во јавност, на ТВ, ама тешко сошто скоро секој медиум е корумпиран и управуван од владата, а владата од сектите, т.е. тајните друштва.
И ти и покрај целата таа корумпираност, недостапност и комплицираност успеа да дознаеш како Агим Чеку преку Рамуш Харадинај дилаат друга, и како тајните друшства се криви за сето тоа! :нинџ:

Jugop

The Hobbit
Член од
27 декември 2012
Мислења
295
Поени од реакции
43
И јас не верувам! Јас користам методи да осознаам. Верувањето им го оставам на оние како тебе, кој се "знаат".
Тогаш не верува дека ќе осознаеш, а сепак користи методи да осознаеш.
Без верба си никој и ништо! И престани да шириш пропаганда и да вовлекуваш невини луѓе во тие секти.
--- надополнето: 28 декември 2012 во 02:27 ---
И ти и покрај целата таа корумпираност, недостапност и комплицираност успеа да дознаеш како Агим Чеку преку Рамуш Харадинај дилаат друга, и како тајните друшства се криви за сето тоа! :нинџ:
Да, не е комплицирано како што викаш ти, ако познаваш прави луѓе, и не е недостапно двапати ти кажав, и нормално дека тајните друштва се криви за тоа, Агим Чеку е член на тајно друштво.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Тогаш не верува дека ќе осознаеш, а сепак користи методи да осознаеш.
Без верба си никој и ништо! И престани да шириш пропаганда и да вовлекуваш невини луѓе во тие секти.
Никој и ништо се кукавиците кој се плашат самите да дојдат до вистината, па бараат "спасители", посредници и најбитно од се дежурни виновници.
Да, не е комплицирано како што викаш ти, ако познаваш прави луѓе, и не е недостапно двапати ти кажав, и нормално дека тајните друштва се криви за тоа, Агим Чеку е член на тајно друштво.
Абе блазеси ни на сите нас што си ти тука.

Jugop

The Hobbit
Член од
27 декември 2012
Мислења
295
Поени од реакции
43
http://www.youtube.com/user/jugpetrusic?feature=watch

Еве ти порфил од пензиониран таен агент на Франција, можеш слободно да договориш средба со него, уствари ти неможеш затоа што си во секта. Можеш да земеш 100000 докумети во врска со тајните друштва, со нато, еу, франција и балканот. Документите ги има на српски, англиски, руски, француски и германски.
--- надополнето: 28 декември 2012 во 02:45 ---
Никој и ништо се кукавиците кој се плашат самите да дојдат до вистината, па бараат "спасители", посредници и најбитно од се дежурни виновници.

Абе блазеси ни на сите нас што си ти тука.
Всушност ти си никој и ништо, немаш ништо придонесено за народот, за подобро општество и за иднината на нашите деца. Ти го правиш спротивното за приватни потреби, а не за народот!

А за христијанството имаш и пишани и материјални и усни докази.
Земи ја за пример кулата во Вавилон, гробот на Исус, Библијата(сигурно ја немаш прочитано).
Земи ги за пример евреите за кои, во стариот завет пишува дека се избран народ и ќе владеат со светот, па види кои се најбогати луѓе денес и дека најголем дел од банките им припаѓаат на евреите, и најголем дел од светот го контролираат ционистите.

а ти што ќе кажеш за својата телема освен глупости, како што се книгите на Алистер Крули и неговите кретенски ритуали кои наликуваат на дела произлезени од лудница.
--- надополнето: 28 декември 2012 во 02:56 ---

Чекај малку, доколу тајните друштва прават добро за народот, зошто сето тоа не го изнесат во јавност?

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
http://www.youtube.com/user/jugpetrusic?feature=watch

Еве ти порфил од пензиониран таен агент на Франција, можеш слободно да договориш средба со него, уствари ти неможеш затоа што си во секта. Можеш да земеш 100000 докумети во врска со тајните друштва, со нато, еу, франција и балканот. Документите ги има на српски, англиски, руски, француски и германски.
Абе реков јас, мора да си гледал цели десет youtube видеа, штом си станал толкав експерт за тајните друштва.
Всушност ти си никој и ништо, немаш ништо придонесено за народот, за подобро општество и за иднината на нашите деца. Ти го правиш спротивното за приватни потреби, а не за народот!

А за христијанството имаш и пишани и материјални и усни докази.
Земи ја за пример кулата во Вавилон, гробот на Исус, Библијата(сигурно ја немаш прочитано).
Земи ги за пример евреите за кои, во стариот завет пишува дека се избран народ и ќе владеат со светот, па види кои се најбогати луѓе денес и дека најголем дел од банките им припаѓаат на евреите, и најголем дел од светот го контролираат ционистите.
Да допринесувам за народот?! Па нели власта е во негови раце? Демократија нели? Demos (народ) & Kratos (моќ, сила). Владеење на народот.
Мојот придонес се моите ставови со кој укажувам што добива општетвото од таквото владеење. Кој се твоите? Што ти си допринел? Како споредба, еве ќе ти посочам дел од уште еден мој пост, целиот прочитај го на соодветната тема:
Мнозинството од луѓето, слично на малите деца чувствуваат нелагодност и страв доколку немаат веќе предходно издефиниран систем на вредности кој тие ќе ги прифатат како сопствени. Да се биде само индивидуа, за многумина е непознат терен, бидејќи ќе треба самите да откријат за што се создадени, а тоа за менталитетот на стадото е преголем залак.
Кукавицата секогаш е најсилен кога е позади толпа, кога во неа го гледа своето “Јас” па токму затоа и се идентификува со вредностите и нормите на таа толпа. На овој начин се создадени сите темели на колективната свест кај луѓето, позната како национализам и патриотизам.........
а ти што ќе кажеш за својата телема освен глупости, како што се книгите на Алистер Крули и неговите кретенски ритуали кои наликуваат на дела произлезени од лудница.
Ај кажи ми колку книги од Алистер Кроули си прочитал и колку ритуали знаеш?
Чекај малку, доколу тајните друштва прават добро за народот, зошто сето тоа не го изнесат во јавност?
Веќе ти реков дека и државата има строго доверливи податоци, и таа ли не му мисли добро на народот?

Jugop

The Hobbit
Член од
27 декември 2012
Мислења
295
Поени од реакции
43
Абе реков јас, мора да си гледал цели десет youtube видеа, штом си станал толкав експерт за тајните друштва.

Да допринесувам за народот?! Па нели власта е во негови раце? Демократија нели? Demos (народ) & Kratos (моќ, сила). Владеење на народот.
Мојот придонес се моите ставови со кој укажувам што добива општетвото од таквото владеење. Кој се твоите? Што ти си допринел? Како споредба, еве ќе ти посочам дел од уште еден мој пост, целиот прочитај го на соодветната тема:

Ај кажи ми колку книги од Алистер Кроули си прочитал и колку ритуали знаеш?

Веќе ти реков дека и државата има строго доверливи податоци, и таа ли не му мисли добро на народот?

Не само што сум гледал, него се сретнав со човекот и се уверив, зошто ако збори без врска а не изнесе аргументи исто како и да не кажал ништо.

Секако дека треба да допринесеш за народот. Треба да се бутне овој систем заедно со сите парасистеми зошто демократијата е најголем затвор.
А за да придонесеш за народот треба да битеш против сите функционери кои се во тајните друшрва.

Немам ништо против за тајните друштва, ако во нив нема државни функционери зошто без нив тие се скоро немоќни.

Од алистер крули имам прочитано неколку книги и неможев да му се изначудам на паметот какви глупости изнапишал додека бил под дејство на наркотици.

Секако дека државата не му мисли добро на народот.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Не само што сум гледал, него се сретнав со човекот и се уверив, зошто ако збори без врска а не изнесе аргументи исто како и да не кажал ништо.

Секако дека треба да допринесеш за народот. Треба да се бутне овој систем заедно со сите парасистеми зошто демократијата е најголем затвор.
А за да придонесеш за народот треба да битеш против сите функционери кои се во тајните друшрва.

Немам ништо против за тајните друштва, ако во нив нема државни функционери зошто без нив тие се скоро немоќни.

Од алистер крули имам прочитано неколку книги и неможев да му се изначудам на паметот какви глупости изнапишал додека бил под дејство на наркотици.

Секако дека државата не му мисли добро на народот.
Колку само ти си ги измешал брзините човече......
Ти на твој 22 години, се среќаваш со пензионирани тајни агенти од Франција?! :) кој ти ги откриле сите завери што ги знаат....

Кој книги конкретно си ги прочитал од Кроули и што е тоа во нив што го виде како глупост?

Jugop

The Hobbit
Член од
27 декември 2012
Мислења
295
Поени од реакции
43
Па нормално дека ги открива. Гледај барем
Колку само ти си ги измешал брзините човече......
Ти на твој 22 години, се среќаваш со пензионирани тајни агенти од Франција?! :) кој ти ги откриле сите завери што ги знаат....

Кој книги конкретно си ги прочитал од Кроули и што е тоа во нив што го виде како глупост?
5 видеа и ќе видиш дека дел од документите ги презентира на тв, а со него може да се сретне секој кој сака подобра иднина, секако неможе да се сретне некој што припаѓа на некоја секта или е некој неозбилен на кои му се потребни документите само да види што се случило порано а да не превземе ништо против тоа.

а од Алистер Крули ги имам прочитано Магика без солзи и лекции за јога.
--- надополнето: 28 декември 2012 во 19:56 ---
Ти на твој 22 години, се среќаваш со пензионирани тајни агенти од Франција?
Таен агент од Србија кој работел за Франција, а не од Франција.

Kajgana Shop

На врв Bottom