Илегализам

• Креатор на темата нихилист
  • Време на започнување
B

Black Guard

Гостин
Зарем нема да почнат да се групираат,најверојатно нема да живееме како животни-што без таа невидлива рака на смит(психолошко влијание)....кој ќе деминира,кој ќе оди подземја во рудник-ако нема плата.

Ќе можам ли да бидам доктор???

A

AnFem

Гостин
Зарем нема да почнат да се групираат,најверојатно нема да живееме како животни-што без таа невидлива рака на смит(психолошко влијание)....кој ќе деминира,кој ќе оди подземја во рудник-ако нема плата.

Ќе можам ли да бидам доктор???
Ако те бива, ќе можеш.
Јас сум по рудата, јас ќе бидам рударка!
Начинот е смислен, го има во милиони книги, потребна ни е свест!

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
Сите сме помалку илегалисти. :)

Јас на пример, немам купено оригинален софтвер in ages...
Ја една година работев на црно у Немачка као илегалец. Лепев тапети на Универзитетот у Хајделберг.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
треба да се има муда или треба да си роден за тоа, многу едноставно, некои теоретизирале, пишувале анархистички нихилистички... вакви такви теории а некои делувале, за било што треба да си роден таков, да те бива!

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
Илегалец = илегалист.
На форумов многу нови работи се учат.:D
Така де. Ако работиш у пиљара си пиљарист, ако илегално престојуваш и работиш у некоја држава си илегалист. Јасно као ден.

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
Ja plukam kade stignam (seljak), a vcera pominav na crveno. Al Kapone voda da mi nosi... ;)
Ја еднаш несакајќи катапултирав мрсул директно у еден некролог закачен на бандера. Јебига немав марамче. А безвезе беше пошо бев баш уфирцан у одело и кравата. Една фина жена само ме погледна и разочарано одмавна со главата. Тоа беше пресвртница за мене -- во тој момент решив да ставам точка на илегализмот у мојот живот.

Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.780
Поени од реакции
8.235
Поштедете ја темава од тролање.
Ги имате Љубов и секс и Религија за тоа. :)

B

Black Guard

Гостин
Затоа што анархијата е способноста на секој човек сам да се стави во ред по сопствен морален код.
И кој го докажал тоа,кога било,колку време,каде???
--- надополнето: 19 ноември 2011 во 19:39 ---
Ако те бива, ќе можеш.
Јас сум по рудата, јас ќе бидам рударка!
Начинот е смислен, го има во милиони книги, потребна ни е свест!
Ма немој сега и скафандер ќе ставиш како жена космонаут,и марксизнот го имА НА КНИГИ ПА НЕ ФУНКЦИОНИРА.

A

AnFem

Гостин
Ма немој сега и скафандер ќе ставиш како жена космонаут,и марксизнот го имА НА КНИГИ ПА НЕ ФУНКЦИОНИРА.
Те јаде вистината, а?
Не зборуваме за бајки од книга, туку за нешто што се случило во пракса, само не завршило успешно поради слаба организација.

(Бегаме од темата)

B

Black Guard

Гостин
И комунизмот се случи па ете немал организација:)

Оставете го системот сам да достигне баланс-не по книги од рептилографи.

A

AnFem

Гостин
Постигнува, расте бројот на бунтови. Овој систем уште од страт е fail. Око ненаситно, да беа попаменти, може и немаше да се буниме, ќе уживавме сите во кафезот со златни решетки. :P

Kajgana Shop

На врв Bottom