- Член од
- 30 март 2010
- Мислења
- 1.441
- Поени од реакции
- 400
На твојата реакција што ја покажа се гледа дека се навреди.Во никој случај не се навредувам кога Муслиман ќе ми каже дека сум неверник (каур). Но не ми е баш по воља да трпам закани.
На твојата реакција што ја покажа се гледа дека се навреди.Во никој случај не се навредувам кога Муслиман ќе ми каже дека сум неверник (каур). Но не ми е баш по воља да трпам закани.
Еве и во друга верзија..
Можеби си учествувал,во претходниот живот :icon_razzПосле битката на БЕДР во која Мухаммед с.а.в.с отиде со двајца без тројца, мислам неколку војници и победија армија од војници.
Сите кога очекуваа да е мртов и плачеа по него се врати ХЕРОЈОТ со победа над победите. Тогаш е отпеана оваа песна
Жалам само што не учествував во битката
Нема претходен ни следен живот .Можеби си учествувал,во претходниот живот :icon_razz
Можеби си учествувал,во претходниот живот :icon_razz
Сигурен си?Нема претходен ни следен живот .
Сигурна сум дека има живот по овај, ама не тука. Тука на земјата ти е само еден живот ни претходен ни следен, значи нема реинкарнација.Сигурен си?
Можеби си учествувал,во претходниот живот :icon_razz
Муабетот ми беше дека никој жив не дознал што следи по смртта или дали имало претходен живот пред овој.Затоа не можеме со сигурност да тврдиме дека ова ни е единствениот престој на Земјата или дека не ни е.Тоа никој не може да го докаже.Но штом ти се потпираш на својата религија и велиш дека Исламот дава само една шанса,тоа е веќе друга приказна.Ти на некој начин го имаш најдено одговорот кој пак неможеш да го докажеш но сепак се држиш за него бидејќи така налага твојата религија,и тука веќе не се мешам и го почитувам твоето мислење...:smir:Да беше така сега ќе бев Шехид и на небото.