Избор на тркала (фелни/бандажи)

Alek_Sk

If you wanna learn something, bring your mothers!
Член од
14 септември 2007
Мислења
614
Поени од реакции
18
Drugar da pomines od kaj mene vo prodavnica mi se bandasite da gi probame na lice mesto :) Imam Ronal 16ki so 4 strafa i specificna razdalecenost megu strafovite pa moze ke odgovaraat, mene mi stoea na Audi B4. Eden bandas mi e 50e, moze i zamena ako imas 15ki ili 16ki so 5 strafa, da bea ovie so 5 strafa odma ke si gi stavev na moja kola.

Член од
15 март 2008
Мислења
24
Поени од реакции
1
Еве сега прочитав, Форд имаат димензии 4x108 односно 5x108. Такви димензии имаат сигурно Ауди и Алфа Ромео, и речиси сите аftermarket произведувачи на бандажи. Значи не е никаква филозофија да пронајдеш бандаж за Форд.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Јбг, на мојот форд бандажите се со 4 штрафа. А резервата незнам од што е (не е оригинал), но за напред не одговара. Ако ја стегнеш до крај, притиска на клештата и неможе да се врти. Ако има некој 14-ки бандажи од ескорд-мондео со 4 шрафови, нека пише.

SV-Strange

Sorcerer Supreme
Член од
27 август 2007
Мислења
3.604
Поени од реакции
367
deXterche, јас ќе гледам да прашам во новоотворениот салон за бандажи во Струмица, дали имаат сајт, да земам некои каталози па да ти пратам.

Член од
21 ноември 2008
Мислења
1.651
Поени од реакции
1.597
Јбг, на мојот форд бандажите се со 4 штрафа. А резервата незнам од што е (не е оригинал), но за напред не одговара. Ако ја стегнеш до крај, притиска на клештата и неможе да се врти. Ако има некој 14-ки бандажи од ескорд-мондео со 4 шрафови, нека пише.
како оди ценава на нови и стари метални бандаши 14ки?-со 4 штрафа,за форд....

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Претпоставувам дека 4 половни челични би требало да се од 3000-4000 денари. За нови незнам, а богами немам намера да прашам. Би ме коштале колку 4 алуминиумски половни :)

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Абе незнам колку се, ама знам дека бандажи од Голф/Ауди/Опел 3-те штрафа пасуваа, 4-тиот не за малку. 10001 комбинација пробав, и никако и никако. Како и да го наместев еден штраф не доаѓаше на дупка за некои 2-3 милиметри бандажот беше потесен. А каков мерак имав фрлено на тие бандажи, имаше да ја личат колата, ама ништо.

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Абе незнам колку се, ама знам дека бандажи од Голф/Ауди/Опел 3-те штрафа пасуваа, 4-тиот не за малку. 10001 комбинација пробав, и никако и никако. Како и да го наместев еден штраф не доаѓаше на дупка за некои 2-3 милиметри бандажот беше потесен. А каков мерак имав фрлено на тие бандажи, имаше да ја личат колата, ама ништо.
ФИАТ сите на 4 се Х98...исто и постари Волксваген...ПСА на 4Х108.
99,9% мислам дека 4Х100 се кај тебе.

Член од
21 ноември 2008
Мислења
1.651
Поени од реакции
1.597
абе Ford не е заебанција...иначе Џиш,за бандаште што не ти се завртуваат сите штрафови...нели може да пробаш да ги подрашириш отворите ептен малце на сите 4 штрафа,оти ти викаш милиметри се во прашање?

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
абе Ford не е заебанција...иначе Џиш,за бандаште што не ти се завртуваат сите штрафови...нели може да пробаш да ги подрашириш отворите ептен малце на сите 4 штрафа,оти ти викаш милиметри се во прашање?
такво нешто НЕ!!!!
Ќе мава тркалото!

Член од
10 февруари 2006
Мислења
385
Поени од реакции
90
Друже а ти да пробаш на блокот од моторот да направиш малку поголем отвор за стандардните клипови :uvo:

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Имав таква идеја... Но, со самото раширување се децентрира тркалото. Автоматски ке добиеш нешто како нецентриран круг- елипса, па кога ке се движи колата, наместо мазно ке оди како на јајца. А кој е мајсторот што ке ги одземе точно прецизно до милметар?

И заеби тоа, баталив, си турив Фордовски алуминиумски бадажи сосе шрафови кои се малку чудни, имаат како една екстра конусна шајбна, претпоставувам за да има поголем простор за држење.

Vnuce

http://abix.mk
Член од
20 март 2006
Мислења
2.602
Поени од реакции
223
Така да бандаж на нив одговара единствено од Форд ништо друго
Добро бе луѓе оти не ме сваќате? Не зборувам шпански. Aftermarket можеш да ставиш...
Edit: Zyoxx Wheels, Foose, BBS се дел од производителите кои имаат линија за форд.
Не знам шпански, али...

Член од
23 февруари 2007
Мислења
191
Поени од реакции
8
Уште еден Форд пациент тука. Бандажите за Фиестата треба да ти се 4 по 108, ЕТ од 45 до 42 ќе изгледаат пристојно, мада до ЕТ 38 можеш да стаиш ама претерано ке штрчат. Скоро секоја афтермаркет фирма што произведува бандажи има во понуда по нарачка бандаж и за Форд. Бандаж од Пежо би требало да може да се монтира, ама ееееептен ке штрчи. Не го зборам на памет ова, туку од искуство.

Поздрав

Kajgana Shop

На врв Bottom