znaci vaka prijatelce i ja bev u ista nedoumica kako tebe minatata godina i se dvoumev medju istite marki i izborot padna na AUDI A4 od 98 ... e sea zasto : mercedes odma eliminirav poradi zastarenost na karoserija i enterier premnogu penzionerski mi deluva, bmw-to 2.0 so 136ks zadnja vuca za leto dusa dalo za brkanje po avtopat, ama zadnja vuca za zima + potrosnja od skoro10 litra dizel + redoven servis (10 000km -ulje, filter za ulje, filter za vozduh) od 400 evra = poise negativni poeni odkolku pozitivni kaj mene, i ostanaa passat-ot i A4-kata, ist motor 1.9TDI so 110ks potrosnja ispod 6l dizel(gradska, otvorena da go drzis u 5-ta do 130km/h nesto nad 4l mu e), redoven servis od 80-100 evra , i zasto odbrav audi - bolja shasija, sportska amortizacija, skroz poinakov menuvac i turbina, znaci ne e standarden dizel da cekas da otvori turbinata nad 2500 vrt/min tuku od start poletuva sto se vika, teska i jaka prednica i prednja vuca, duplo pocinkuvan lim na karoserija sto cudo treba da za'rgja ili skape i auto koe najmalku ima izgubeno vremenski na dizajn na karoserija i enterier od site ostanati sto gi imas nabrojano i za 5000 evra go imas opremen so sve kao servo,abs+esp+ebd,klimatronik,tempomat,bose zvucki,naslonuvaci napred nazad i drn drn jarinja slicni gluposti... pa sea ti vidi