Избор на половен автомобил

• Креатор на темата Shellshock nam67
  • Време на започнување

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
И ја би иделна А4 ко Џиш!

Бар најиздржливи коли се а и башка ми се чини и најисплатливи од тие шо ги наведе!

Член од
12 јули 2011
Мислења
869
Поени од реакции
424
znaci vaka prijatelce i ja bev u ista nedoumica kako tebe minatata godina i se dvoumev medju istite marki i izborot padna na AUDI A4 od 98 ... e sea zasto : mercedes odma eliminirav poradi zastarenost na karoserija i enterier premnogu penzionerski mi deluva, bmw-to 2.0 so 136ks zadnja vuca za leto dusa dalo za brkanje po avtopat, ama zadnja vuca za zima + potrosnja od skoro10 litra dizel + redoven servis (10 000km -ulje, filter za ulje, filter za vozduh) od 400 evra = poise negativni poeni odkolku pozitivni kaj mene, i ostanaa passat-ot i A4-kata, ist motor 1.9TDI so 110ks potrosnja ispod 6l dizel(gradska, otvorena da go drzis u 5-ta do 130km/h nesto nad 4l mu e), redoven servis od 80-100 evra , i zasto odbrav audi - bolja shasija, sportska amortizacija, skroz poinakov menuvac i turbina, znaci ne e standarden dizel da cekas da otvori turbinata nad 2500 vrt/min tuku od start poletuva sto se vika, teska i jaka prednica i prednja vuca, duplo pocinkuvan lim na karoserija sto cudo treba da za'rgja ili skape i auto koe najmalku ima izgubeno vremenski na dizajn na karoserija i enterier od site ostanati sto gi imas nabrojano i za 5000 evra go imas opremen so sve kao servo,abs+esp+ebd,klimatronik,tempomat,bose zvucki,naslonuvaci napred nazad i drn drn jarinja slicni gluposti... pa sea ti vidi

S

Shellshock nam67

Гостин
sega bas se javiv vo audi centarot vo skopje da proveram za informacijata dali e 10 godini garacija na karoserija vikaat na boja 3 godini na lak 2 godini na karoserija citajte 12 godini ama za modeli od 2000 nagore. a za delovi nekoj mi rece abe ima vo Struga od kaj brajkava kolku da sakas mercedesi od 2000 pa na gore. samo nekako passatov mi go mati umov :), a za bmw nema zborovi faca e samo za delovi e zaebano

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Зависи за што ќе ти служи.Ако ти е за женски бркање и фраерчење низ град BMW-то ќе ти заврши најмногу работа.Има одличен изглед,одлична внатрешност и одлична репутација.Доколку ти е за фамилијарни потреби и за одење до работа Аудито и Пасатот ти се најдобар избор (би одел на аудито).А доколку си деловен човек мерцедесот ќе ти биде најдобар избор.Било какви муабети за тоа колку е издржлив некој автомобил не се баш релевантни.Секој за својот автомобил вели дека е најдбоар така да треба сам да се повозиш во сите 4 автомобили за да ја видиш разликата.На крај краева сите тие авотмобили се стари повеќе од 10 години и нивните перформанси зависат стрикно од нивниот газда.

Пропалица

Мртов/а
Член од
25 јуни 2011
Мислења
2.866
Поени од реакции
1.406
Купи с BMW 320 и бркај жени:)
--- надополнето: Jul 14, 2011 12:02 PM ---
Купи си BMW 320 и бркај жени:)
--- надополнето: Jul 14, 2011 12:07 PM ---
знам сите девојки трчате по БМВ фаца ;) е нема што ама колку е исплатливо за одржување и делови тоа е друга работа:icon_mrgr:
Испалатливо е ама за бркање женски, ти остај одражување бркај си женски и терај си го кеифот:)

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
Не му мешајте на дечкото жени ова она :). Ако не може со Ауди да фати женска ни 5 BMW нема да го спасат туку само Ламборџини или Ферари.

За нормална женска која не е тешка спонзоруша ќе му заврши работа било која од овие три, битно да вози, да е удобна и да не е канта :).

Јас ги меркав истите три и следна ќе ми биде Ауди А4, највеќе ми го прави меракот :).

Член од
16 април 2011
Мислења
607
Поени од реакции
154
Сега да требаше да купувам кола ќе ја одберев оваа. 3000 еур или ова мада јас повеќе караван сакам. Бајги паднале цениве машала ;) Еве ти и БМВ ама задња вуча (нормално зачешано на г`зот) исти пари 3000 еур.

S

Shellshock nam67

Гостин
abe ako ne te biva da si fatis zenksa bez pari i kola da imas dzabeti e da ja imas i najubata ako ti doagja za pari i za kolata so to rascistivme na temata za zeni od druga strana pak ubo e za dusta da gi menvis pocesto ha h ha hah ha :) sala na strana znaci izborot mi bese od gorenavedenite koli site si imaa prednost i mani ali ipak ce kazam Pasataot nekako najisplatliv mi deluva kolata planiram da ja vozam i na zime taka da predna vleca performansi , delovi izborot pagja na Passatot, spolaj ti prijatele za kolite od tatarcinjata od tamu ne e ni zena da zemis a ne kola prevaranti nevideni se :))

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Сега да требаше да купувам кола ќе ја одберев оваа. 3000 еур или ова мада јас повеќе караван сакам. Бајги паднале цениве машала ;) Еве ти и БМВ ама задња вуча (нормално зачешано на г`зот) исти пари 3000 еур.
Aма ги измеша работите... од караван на компакт сврти... А3-ката и 3-ката купе се класа зад сите оние што ги спомна Легионер...

abe ako ne te biva da si fatis zenksa bez pari i kola da imas dzabeti e da ja imas i najubata ako ti doagja za pari i za kolata so to rascistivme na temata za zeni od druga strana pak ubo e za dusta da gi menvis pocesto ha h ha hah ha :)
Да не забегуваме од темата... жените не ги носи колата... устата ги носи :)

Член од
16 април 2011
Мислења
607
Поени од реакции
154
Aма ги измеша работите... од караван на компакт сврти... А3-ката и 3-ката купе се класа зад сите оние што ги спомна Легионер...
Во секој случај би зел караванка било што да е :)

S

Shellshock nam67

Гостин

Да не забегуваме од темата... жените не ги носи колата... устата ги носи :)
устата ги носи а мало подолу ги држи :)))
--- надополнето: Jul 14, 2011 1:51 PM ---
http://www.reklama5.mk/Details.aspx?ad=dvujr1A4jr4=&type=&new=&file=uxYFy7VMG7ObgS155d6dig==&q=mBoFQF96u/RPK8Pg36jHuTNWuBnoAnJrw0xdsOz3GUaLiRPFOd3H9Mi/ugdrtaWVYG8RCvqKqgZLVLEmnCwphj/umx90z tlEYx0dYw1dufmtHeU0z5YUhCxt3ymEzzz73WgwiHl400=

Член од
29 јануари 2010
Мислења
1.619
Поени од реакции
1.551
Со 4.000 евра у германија ке земеш лудница мерџан и тие 1000 евра ке ти бидат доволно да го префрлиш и трошоци (гориво,частење....)

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Во секој случај би зел караванка било што да е :)
И моето е караван. Кој не возел караван, незнае што е караван :)
Аудито е трет по ред караван во мојот возен парк. Прв беше Форд Ескорд 1992, втор е Кадет 1990... За одмор, фамилијарни патувања, па и за возење од точка А до точка Б караванот е многу попракитчен од седанот.

А ако некој мисли дека караваните се подолги, се лаже. Конкретно: Ауди А4 седан: 4520mm должина. Ауди А4 караван(авант): 4488mm
--- надополнето: Jul 14, 2011 1:59 PM ---
Со 4.000 евра у германија ке земеш лудница мерџан и тие 1000 евра ке ти бидат доволно да го префрлиш и трошоци (гориво,частење....)
Аха да, и ќе ти останат 200 евра за да одиш на одмор. Со 1000 евра едвај се покрива патот + влезните трошоци за возилото (ако го носиш со возење)... Пресметај колку кошта да поминиш 2000 - 2500 км просек 7 литри дизел, додај на тоа авионска карта до Германија, патарина + 50 евра, 160-200 евра таблици (зависно жолти или црвени). Лесно е да прајш математика пред PC

S

Shellshock nam67

Гостин
toa i jas sakav da kazam :))
za 3000 evra imas mercedes e klasa 220 od 1997 godina a site znaeme kakva kola e na kraj kraeva broeni se lugjeto vo Makedonija so se prvi gazdi na mercedes :)) istiot mercedes kaj nas ti go davaat za 5000 krkuski
--- надополнето: Jul 14, 2011 2:10 PM ---
http://www.reklama5.mk/Details.aspx?ad=gULCIP/GPXY=&type=&new=&file=uxYFy7VMG7ObgS155d6dig==&q=mBoFQF96u/RPK8Pg36jHuTNWuBnoAnJrw0xdsOz3GUaLiRPFOd3H9Mi/ugdrtaWVZbLxFkkuPvYmO1AjjU/JXeDRIaS9QvwxLaYCzgktnriYGgVAX3q79IRgLL3gh0ae

Член од
29 јануари 2010
Мислења
1.619
Поени од реакции
1.551
И моето е караван. Кој не возел караван, незнае што е караван :)

Аха да, и ќе ти останат 200 евра за да одиш на одмор. Со 1000 евра едвај се покрива патот + влезните трошоци за возилото (ако го носиш со возење)... Пресметај колку кошта да поминиш 2000 - 2500 км просек 7 литри дизел, додај на тоа авионска карта до Германија, патарина + 50 евра, 160-200 евра таблици (зависно жолти или црвени). Лесно е да прајш математика пред PC
Брее брее бреее авионска карта божем поефтин начин не постои .... што патот ? не сум бил па незнам колку пари идат до минхен ? 1000 евра + - 100 ке му се фати тоа , убаво кажав.

Kajgana Shop

На врв Bottom