Избор на половен автомобил

• Креатор на темата Креатор на темата Shellshock nam67
  • Време на започнување Време на започнување
И ја би иделна А4 ко Џиш!

Бар најиздржливи коли се а и башка ми се чини и најисплатливи од тие шо ги наведе!

znaci vaka prijatelce i ja bev u ista nedoumica kako tebe minatata godina i se dvoumev medju istite marki i izborot padna na AUDI A4 od 98 ... e sea zasto : mercedes odma eliminirav poradi zastarenost na karoserija i enterier premnogu penzionerski mi deluva, bmw-to 2.0 so 136ks zadnja vuca za leto dusa dalo za brkanje po avtopat, ama zadnja vuca za zima + potrosnja od skoro10 litra dizel + redoven servis (10 000km -ulje, filter za ulje, filter za vozduh) od 400 evra = poise negativni poeni odkolku pozitivni kaj mene, i ostanaa passat-ot i A4-kata, ist motor 1.9TDI so 110ks potrosnja ispod 6l dizel(gradska, otvorena da go drzis u 5-ta do 130km/h nesto nad 4l mu e), redoven servis od 80-100 evra , i zasto odbrav audi - bolja shasija, sportska amortizacija, skroz poinakov menuvac i turbina, znaci ne e standarden dizel da cekas da otvori turbinata nad 2500 vrt/min tuku od start poletuva sto se vika, teska i jaka prednica i prednja vuca, duplo pocinkuvan lim na karoserija sto cudo treba da za'rgja ili skape i auto koe najmalku ima izgubeno vremenski na dizajn na karoserija i enterier od site ostanati sto gi imas nabrojano i za 5000 evra go imas opremen so sve kao servo,abs+esp+ebd,klimatronik,tempomat,bose zvucki,naslonuvaci napred nazad i drn drn jarinja slicni gluposti... pa sea ti vidi

sega bas se javiv vo audi centarot vo skopje da proveram za informacijata dali e 10 godini garacija na karoserija vikaat na boja 3 godini na lak 2 godini na karoserija citajte 12 godini ama za modeli od 2000 nagore. a za delovi nekoj mi rece abe ima vo Struga od kaj brajkava kolku da sakas mercedesi od 2000 pa na gore. samo nekako passatov mi go mati umov :), a za bmw nema zborovi faca e samo za delovi e zaebano

Зависи за што ќе ти служи.Ако ти е за женски бркање и фраерчење низ град BMW-то ќе ти заврши најмногу работа.Има одличен изглед,одлична внатрешност и одлична репутација.Доколку ти е за фамилијарни потреби и за одење до работа Аудито и Пасатот ти се најдобар избор (би одел на аудито).А доколку си деловен човек мерцедесот ќе ти биде најдобар избор.Било какви муабети за тоа колку е издржлив некој автомобил не се баш релевантни.Секој за својот автомобил вели дека е најдбоар така да треба сам да се повозиш во сите 4 автомобили за да ја видиш разликата.На крај краева сите тие авотмобили се стари повеќе од 10 години и нивните перформанси зависат стрикно од нивниот газда.

Купи с BMW 320 и бркај жени:)
--- надополнето: Jul 14, 2011 12:02 PM ---
Купи си BMW 320 и бркај жени:)
--- надополнето: Jul 14, 2011 12:07 PM ---
знам сите девојки трчате по БМВ фаца ;) е нема што ама колку е исплатливо за одржување и делови тоа е друга работа:icon_mrgr:
Испалатливо е ама за бркање женски, ти остај одражување бркај си женски и терај си го кеифот:)

Не му мешајте на дечкото жени ова она :). Ако не може со Ауди да фати женска ни 5 BMW нема да го спасат туку само Ламборџини или Ферари.

За нормална женска која не е тешка спонзоруша ќе му заврши работа било која од овие три, битно да вози, да е удобна и да не е канта :).

Јас ги меркав истите три и следна ќе ми биде Ауди А4, највеќе ми го прави меракот :).

Сега да требаше да купувам кола ќе ја одберев оваа. 3000 еур или ова мада јас повеќе караван сакам. Бајги паднале цениве машала ;) Еве ти и БМВ ама задња вуча (нормално зачешано на г`зот) исти пари 3000 еур.

abe ako ne te biva da si fatis zenksa bez pari i kola da imas dzabeti e da ja imas i najubata ako ti doagja za pari i za kolata so to rascistivme na temata za zeni od druga strana pak ubo e za dusta da gi menvis pocesto ha h ha hah ha :) sala na strana znaci izborot mi bese od gorenavedenite koli site si imaa prednost i mani ali ipak ce kazam Pasataot nekako najisplatliv mi deluva kolata planiram da ja vozam i na zime taka da predna vleca performansi , delovi izborot pagja na Passatot, spolaj ti prijatele za kolite od tatarcinjata od tamu ne e ni zena da zemis a ne kola prevaranti nevideni se :))

Сега да требаше да купувам кола ќе ја одберев оваа. 3000 еур или ова мада јас повеќе караван сакам. Бајги паднале цениве машала ;) Еве ти и БМВ ама задња вуча (нормално зачешано на г`зот) исти пари 3000 еур.
Aма ги измеша работите... од караван на компакт сврти... А3-ката и 3-ката купе се класа зад сите оние што ги спомна Легионер...

abe ako ne te biva da si fatis zenksa bez pari i kola da imas dzabeti e da ja imas i najubata ako ti doagja za pari i za kolata so to rascistivme na temata za zeni od druga strana pak ubo e za dusta da gi menvis pocesto ha h ha hah ha :)
Да не забегуваме од темата... жените не ги носи колата... устата ги носи :)

Aма ги измеша работите... од караван на компакт сврти... А3-ката и 3-ката купе се класа зад сите оние што ги спомна Легионер...

Во секој случај би зел караванка било што да е :)

Да не забегуваме од темата... жените не ги носи колата... устата ги носи :)

устата ги носи а мало подолу ги држи :)))
--- надополнето: Jul 14, 2011 1:51 PM ---
http://www.reklama5.mk/Details.aspx?ad=dvujr1A4jr4=&type=&new=&file=uxYFy7VMG7ObgS155d6dig==&q=mBoFQF96u/RPK8Pg36jHuTNWuBnoAnJrw0xdsOz3GUaLiRPFOd3H9Mi/ugdrtaWVYG8RCvqKqgZLVLEmnCwphj/umx90z tlEYx0dYw1dufmtHeU0z5YUhCxt3ymEzzz73WgwiHl400=

Со 4.000 евра у германија ке земеш лудница мерџан и тие 1000 евра ке ти бидат доволно да го префрлиш и трошоци (гориво,частење....)

Во секој случај би зел караванка било што да е :)

И моето е караван. Кој не возел караван, незнае што е караван :)
Аудито е трет по ред караван во мојот возен парк. Прв беше Форд Ескорд 1992, втор е Кадет 1990... За одмор, фамилијарни патувања, па и за возење од точка А до точка Б караванот е многу попракитчен од седанот.

А ако некој мисли дека караваните се подолги, се лаже. Конкретно: Ауди А4 седан: 4520mm должина. Ауди А4 караван(авант): 4488mm
--- надополнето: Jul 14, 2011 1:59 PM ---
Со 4.000 евра у германија ке земеш лудница мерџан и тие 1000 евра ке ти бидат доволно да го префрлиш и трошоци (гориво,частење....)
Аха да, и ќе ти останат 200 евра за да одиш на одмор. Со 1000 евра едвај се покрива патот + влезните трошоци за возилото (ако го носиш со возење)... Пресметај колку кошта да поминиш 2000 - 2500 км просек 7 литри дизел, додај на тоа авионска карта до Германија, патарина + 50 евра, 160-200 евра таблици (зависно жолти или црвени). Лесно е да прајш математика пред PC

toa i jas sakav da kazam :))
za 3000 evra imas mercedes e klasa 220 od 1997 godina a site znaeme kakva kola e na kraj kraeva broeni se lugjeto vo Makedonija so se prvi gazdi na mercedes :)) istiot mercedes kaj nas ti go davaat za 5000 krkuski
--- надополнето: Jul 14, 2011 2:10 PM ---
http://www.reklama5.mk/Details.aspx...JXeDRIaS9QvwxLaYCzgktnriYGgVAX3q79IRgLL3gh0ae

Details.aspx

И моето е караван. Кој не возел караван, незнае што е караван :)

Аха да, и ќе ти останат 200 евра за да одиш на одмор. Со 1000 евра едвај се покрива патот + влезните трошоци за возилото (ако го носиш со возење)... Пресметај колку кошта да поминиш 2000 - 2500 км просек 7 литри дизел, додај на тоа авионска карта до Германија, патарина + 50 евра, 160-200 евра таблици (зависно жолти или црвени). Лесно е да прајш математика пред PC

Брее брее бреее авионска карта божем поефтин начин не постои .... што патот ? не сум бил па незнам колку пари идат до минхен ? 1000 евра + - 100 ке му се фати тоа , убаво кажав.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom