T
Tetro
Гостин
Неговиот потпис го има на сите пари.
Прави финанскиски,монетарни,фискални акробации и жонглира како циркуски играч за да може да се одложи феноменот наречен PEAK BULLSHIT кој е последна станица на современиот економски систем.А шо работе всушност ‘гувернерот‘ ???
-По облигација и титула , рандомски ваљда нишо не праве...:kesa:
Само да биде пофлексибилен денарот има да се направи извоз да не можеме да навасаме ко со странските инвестиции секаде на прво место сме од позади .
Јас не знам ова за извозов дека ќе се зголеми да е виц ќе го разберам, ама човек сериозна да тврди тоа не ми е јасно, сепак е добро да има луѓе кое сеуште веруваат во бајки, и тоа е нивно мислење и ќе го почитувам ама дека е нереално нереално е тоа е мое мислење.
Koга зборуваме за Албанец како гувернер...сосема случајно на некои вести како да го зачув името на Фатмир Бесими, актуелен министер...како иден гувернер...т.е. кандидат за гувернер?Пред да почнат перењата на мозок од двете телевизии Сител и А1 (кој треба под хитно да се укинат) би било добро да видиме кој би бил новиот Гувернер на Р.М.
Гошев нема да продолжи,човекот кој е столб на стабилната макроекономија во земјава и човекот кој имаше најголем удел во тегнењето уши на министрите за финансии.
Се шушка дека Ставрески се мести за Гувернер,а во конкуренција е и некој Албанец за кој досега немам слушнато,ниту прочитано било каков труд.
Ставрески е способен,но колениците му се излижани,така да јас не би ни помислила на него.Албанецот кој го познава нека го претстави,да видиме што алтернатива се нуди.
Најважната функција во стабилноста на земјата,најголемиот ѕид против лешперските влади кој досега не водеа,е повторно отворена.Искрено се надевам дека ќе дојде човек кој ќе го замени Гошев во сите аспекти.
Па што мислите кој трие раце за оваа фотеља?
Јавно ништо немам слушнато.Бесими е одличен аналитичар на монетарни текови,но како министер е некаде под некоја маса успан во зимски сон.Koга зборуваме за Албанец како гувернер...сосема случајно на некои вести како да го зачув името на Фатмир Бесими, актуелен министер...како иден гувернер...т.е. кандидат за гувернер?
Или грешка сум?
тоа ми беше поентата за Бесими ?!?!?!??.........Јавно ништо немам слушнато.Бесими е одличен аналитичар на монетарни текови,но како министер е некаде под некоја маса успан во зимски сон.
Беџети некако ми фаќа око да се фрли во оган,ако веќе се шушка неговото име.Само да не ни ги направи валутите на албански па да фрлиме милиони за препечатување ))
За жал кај нас тие не се најрелевантните...но без разлика, пак треба да бидат етични во врска со ова и да креираат некаква девата.Мене секогаш ЕДНО НЕШТО МЕ ЧУДИ..................додека ние дебатираме и оправаме која личност е најкомпатабилна.....КАДЕ СЕ економистите,експертите и професорите од Државните и Приватните Универзитети да дадат некоја изјава,предлог,сугестија,критика???!??!?!?
додека во светски рамки секое назначување на таква работна позиција(или било која) се покренуваат МИЛИОН дебати,кај нас како и секогаш,во такви моменти најрелевантните луѓе БАШ ТОГАШ нема што да изјават!!!
Не познавам човека, ама нека биде Мишко штом е таква работава.Михаил е одличен логичар и експерт.Се мислам дека го видов на некои састанци со вмровциве
Дај боже да го наместат.
Кои се тие вмровци што имаат капацитет ? Можеш да наброиш некој соодветен за гувернер ? Или прво ќе се стави на позиција, па после ќе му се принта диплома како на премиеров...Само ВМРОВЦИТЕ имаат капацитет да раководат со одговорни позиции.
Комуњарите како Гошев треба да завршат каде што им е местото, на буништето на историјата.
Што е Каргов во ВМРО,сештолог? Од Јавна Комунална Хигиена,царина до Гувернер?Покрај Михаил Петковски се спомнува и името на Ванчо Каргов.
Тоа јас не знам.Што е Каргов во ВМРО,сештолог? Од Јавна Комунална Хигиена,царина до Гувернер?