Избори 2008 - последен ден пред изборниот молк

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
13 мај 2008
Мислења
96
Поени од реакции
2
незнам колку ви е јасно на сите, но Македонија ги направи сите потребни реформи и задолженија што беа зададени за прием во нато.не можете да речете дека Никола Груевски е крив за ветото од грците...
а коалицијата сонце бега од референдум по тоа прашање, затоа што во крвта на сите од сдс им е да бегаат од било какви обврски и одговорности...зарем не си свесен што се случува 10 години наназад?

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
ВМРО во рок од 1на година ги исполна повекето ветувања што ги даде.Воведе реформи во секое поле од општеството, реформи кои мислам дека сите ги имаме осетено како народ на Република Македонија.
И покрај се, Никола Груевски ја исполна желбата на опозицијата, и го распушти собранието, повторно одлуката ја врати на нас, граганите!
Мислам дека треба да размислиш за кого вреди да гласаш!
Иако од двете зла ако треба да бирам, би одбрал ВМРО, само ќе те прашам ШТО исполни ВМРО?? Кои реформи, ги имаш осетено ти како граѓанин тие реформи?

Можам статистики да ти вадам секакви, Македонија најбоље рангирана во ова, во она, ама вистински дур не осетам, тоа се само бројки на хартија. Во врска со статистиката ќе ти кажам, дека доколку со една нога си во огин, а со друга во мраз, секој статистичар ќе ти каже дека си во благосостојба и прекрасна средна температура. Форумџија ми го има спомнато ова, и во право е.
Јас како граѓанин не осетив ништо. Осетив инфлација. Крај. Нормалниот свет тоа го гледа. Ако има инфлација, нешто није у реду. Не ме интересира мене медиумите дали биле корумпирани, боли ме милојко. Не ме интересира мене дали отворивме 100 нови вработувања. Ме интересира инфлацијата која што јас на мој грб ја осеќам, а и ти воедно.

Со оглед на тоа дека СДСМ го предаде бувкално македонскиот народ, не треба со глава во зид да улетаме на "другата опција" дека не мора да значи спасение.

ogledalo

провинцијалец
Член од
12 мај 2008
Мислења
3.198
Поени од реакции
174
ама пази оговоров од рада: не да каже на пример ке бараме консензус во собрание за сличен потег или иаме опција што отприлика изгледа вака и вака, или ке мораме да испочитуваме големи сили што не ставаат пот притисок, или за евентуална смена на име ке тргуваме, или не знам што....нејзе одговорот и беше....груевски отиде во букурешт и се врати со празни раце

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Zevsus , ako resite a v i o n...... da pravite, javi se.... ke ve naucan kako se pravi za eden mesec , slednite tri ke go napravite. I ima da leta..... ko zmaj... :) i viskoko i daleku i brzo i sigurno....
Za glasanje ??? ..ne glasam za nikogo...znam deka ne e vo red , ama dusa ne mi dava. Se zaebav, ne ja sitnav na gavolot na vreme..pa me gnjavi sega...
Da se pojavese nekoj koj bi svatil sto si napisal pogore , koj ke go razbere ABC, pa lesniot konjanik i nekoi drugi ovde...koj ke moze da skonta deka 100% od NISTO e NISTO.... mozebi ke se vratam do nekoja glasacka kutija :)
Vaka se nadevam samo deka..... kako sto spomnuva macorot mrzliv ..( od preku bare???) ke stavat sumarive prinudna uprava i ke ja raskurcaat ovaa zabokrecina....zamokot na vrvot na Gradiste..skoro im e gotov...

Член од
13 мај 2008
Мислења
96
Поени од реакции
2
гледај сега вака:
ВМРО ДПМНЕ за 1на година успеа барем малку од малку да ја подмрдне ситуацијата од мртва точка.сдс ја имаше доведено Македонија во невероватно тешка ситуација.во право си инфлацијата ја осекаме и јас и ти и сите останати, но да знаеш дека општо економско правило е прво да се поскапи, а потоа да се зголемат примањата!сватете тоа е тоа,тоа е така во целиот свет и тоа мора да се издржи!на сметка на огромните инфлации, многу други работи во земјава се подобрени.во право си дека се наогаме во незавидна ситуација, и дека народот нема баш многу многу доверба во никого повеке, но ти гарантирам дека ВМРО и Никола Груевски ке ве разубедат!како 1во ВМРО им даде шанса на сите апсолвенти, заради тоа што се академски грагани да можат да набават сопствен компјутер.успеа да ги стимулира земјоделците како никогаш досега!во право си се е поскапено, но сметај дека некои Македонци кои се занимаваат со малопродажба и производство на мало дека имаат прилично големи заработки!работата е се да останува во македонија, и да се вртат парите мегу народот!нови работни места има, а во иднина со странските инвестиции ке има уште повеке!треба да знаеш дека водоснабдувањето во цела држава е многу подобрено, дека дадени им се на граганите бесплатен интернет и бесплатно користење на компјутер со цел да се приближеме кон европа и светот...ВМРО ДПМНЕ не мора да значи спасение во право си, но знај дека ВМРО ДПМНЕ послем неколку години владеење ке стане спасение-во тоа биди сигурен!

ogledalo

провинцијалец
Член од
12 мај 2008
Мислења
3.198
Поени од реакции
174
ме занима дали негде може да се најде интервјуто на јанко ``јади бурек`` со тито петковски, бидејќи сум од внатрешноста и таа програме не се емитува тука.......фала

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
гледај сега вака:
ВМРО ДПМНЕ за 1на година успеа барем малку од малку да ја подмрдне ситуацијата од мртва точка.сдс ја имаше доведено Македонија во невероватно тешка ситуација.во право си инфлацијата ја осекаме и јас и ти и сите останати, но да знаеш дека општо економско правило е прво да се поскапи, а потоа да се зголемат примањата!сватете тоа е тоа,тоа е така во целиот свет и тоа мора да се издржи!на сметка на огромните инфлации, многу други работи во земјава се подобрени.во право си дека се наогаме во незавидна ситуација, и дека народот нема баш многу многу доверба во никого повеке, но ти гарантирам дека ВМРО и Никола Груевски ке ве разубедат!како 1во ВМРО им даде шанса на сите апсолвенти, заради тоа што се академски грагани да можат да набават сопствен компјутер.успеа да ги стимулира земјоделците како никогаш досега!во право си се е поскапено, но сметај дека некои Македонци кои се занимаваат со малопродажба и производство на мало дека имаат прилично големи заработки!работата е се да останува во македонија, и да се вртат парите мегу народот!нови работни места има, а во иднина со странските инвестиции ке има уште повеке!треба да знаеш дека водоснабдувањето во цела држава е многу подобрено, дека дадени им се на граганите бесплатен интернет и бесплатно користење на компјутер со цел да се приближеме кон европа и светот...ВМРО ДПМНЕ не мора да значи спасение во право си, но знај дека ВМРО ДПМНЕ послем неколку години владеење ке стане спасение-во тоа биди сигурен!
Муда за бубрези, најискрено :) Бесплатен интернет?? Молим лепо, дајлап не е интернет, тоа е силување на мозочните клетки. Цел свет има бесплатен вајрлес алоо, кабловска+телефонија+интернет = за 20 евра месечно. Ние добиваме претплата за тие пари. И те како можеме и ние по исти цени да работиме. И ВМРО дозволува монопол. Што стана со аферата Фершпед, имаше/немаше судење? Или имаше поткуп? Што беше аферата со кладилниците? За лотарија на македонија да добие 1 месец фора да потсобере пари за да "донира"?? Кога веќе се бориш со корумпираност, бори се прво во сопствените редови. ТОГАШ ќе верувам дека нешто тргнало на арно.
15 мои колеги избркаа од работа, зашто? За да вработат "нивни" и после борба против невработеноста.
Кога прво ќе се замете сопствениот двор, кога работи кои се ептен лесни за постигнување, ќе се направат, тек тогаш можеш такви споредби со бесплатен интернет да ми кажуваш.
Што се однесува до купоните по 200 евра на студент, тие најверојатно се донација, кои што паметно некој од паблик рилејшн ги посоветил да направат таков потег, нормално, за пофалба. Ама наша пофалба кон нив, а не нивна пофалба, кон себеси. :)

Нејсе, гледам дека фаворизираш, у реду је.

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
Иако од двете зла ако треба да бирам, би одбрал ВМРО, само ќе те прашам ШТО исполни ВМРО?? Кои реформи, ги имаш осетено ти како граѓанин тие реформи?

Можам статистики да ти вадам секакви, Македонија најбоље рангирана во ова, во она, ама вистински дур не осетам, тоа се само бројки на хартија. Во врска со статистиката ќе ти кажам, дека доколку со една нога си во огин, а со друга во мраз, секој статистичар ќе ти каже дека си во благосостојба и прекрасна средна температура. Форумџија ми го има спомнато ова, и во право е.
Јас како граѓанин не осетив ништо. Осетив инфлација. Крај. Нормалниот свет тоа го гледа. Ако има инфлација, нешто није у реду. Не ме интересира мене медиумите дали биле корумпирани, боли ме милојко. Не ме интересира мене дали отворивме 100 нови вработувања. Ме интересира инфлацијата која што јас на мој грб ја осеќам, а и ти воедно.

Со оглед на тоа дека СДСМ го предаде бувкално македонскиот народ, не треба со глава во зид да улетаме на "другата опција" дека не мора да значи спасение.
лани нафтата ова време беше меѓу 50 и 60 долари за барел.сега е 125 долари за барел
дали лебот е двојно поскап?бензинот двојно поскап?водата?зејтинот?
дали само кај нас има инфлација?дали планетата почнува да обработува и претходно неисплатливи парцели само за да произведе храна?дали можеш воопшто некако да ја поврзеш инфлацијата со владата?дали секоја година луѓето кукаат како немаат пари,а секоја година бројот на новокупени патнички возила се зголемува НЕ ТОВАРНИ,НЕ КОМЕРЦИЈАЛНИ туку патнички возила?
и во право си кога велиш дека `ако има инфлација,нешто не е во ред`
тоа е знак дека треба да се преиспиташ колку трошиш и на што трошиш.исто како со нафтените шокови 70тите години.да не биле тие,50% од иновациите за заштеда на енергија што ги користиме и електрониката немало да се пронајдат.и тогаш некои кукале за инфлацијата(стагфлацијата)...а некои засукале ракавите и го решиле проблемот.
затоа владата кога субвенционира инсталирање на соларни панели на куќи луѓето се смеат.нешто не им е јасно...епа наскоро ќе им се разјасни.

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
лани нафтата ова време беше меѓу 50 и 60 долари за барел.сега е 125 долари за барел
дали лебот е двојно поскап?бензинот двојно поскап?водата?зејтинот?
дали само кај нас има инфлација?дали планетата почнува да обработува и претходно неисплатливи парцели само за да произведе храна?дали можеш воопшто некако да ја поврзеш инфлацијата со владата?дали секоја година луѓето кукаат како немаат пари,а секоја година бројот на новокупени патнички возила се зголемува НЕ ТОВАРНИ,НЕ КОМЕРЦИЈАЛНИ туку патнички возила?
и во право си кога велиш дека `ако има инфлација,нешто не е во ред`
тоа е знак дека треба да се преиспиташ колку трошиш и на што трошиш.исто како со нафтените шокови 70тите години.да не биле тие,50% од иновациите за заштеда на енергија што ги користиме и електрониката немало да се пронајдат.и тогаш некои кукале за инфлацијата(стагфлацијата)...а некои засукале ракавите и го решиле проблемот.
затоа владата кога субвенционира инсталирање на соларни панели на куќи луѓето се смеат.нешто не им е јасно...епа наскоро ќе им се разјасни.

Истиот Ланс кој лежеше викенд во затвор дека одбива да плати 4000 денари казна ме учи Економија и како да ги трошам парите:) до кај стигнав :)))

Ако, ќе тргнеме напред, некогаш. Со ВМРО напред. Колку само ќе се смеам на наивноста на луѓево после 1ви :)

ogledalo

провинцијалец
Член од
12 мај 2008
Мислења
3.198
Поени од реакции
174
a jas i od blizok primer da se nadovrzam.....mojot kum obnovuvase bavcata doduse ne e golema , 4 ari i nesto, za stimulacija preku sluzba za potiknuvanje na individualno zemjodelie nepovratni skoro 500 evra dobi (uslov sadnici da ne se svercuvani), onie koi sadat pak pcenica na hektar zasedena dobivaat mislam okolu 75 000 denari sto bese i gore dole i nivna dobivka do pred nekoja godina posle prodadenata pcenica

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
Истиот Ланс кој лежеше викенд во затвор дека одбива да плати 4000 денари казна ме учи Економија и како да ги трошам парите:) до кај стигнав :)))

Ако, ќе тргнеме напред, некогаш. Со ВМРО напред. Колку само ќе се смеам на наивноста на луѓево после 1ви :)
кога ќе си ги заработиш тогаш ке си одлучиш дали ке ги дадеш...инаку тоа сабајле видов таков како тебе...фраерче...го собрале со марица од дома.па збунета фаца...па вртење по телефони...`тато дој треба нешто да платиме`
:)

Член од
8 јуни 2006
Мислења
85
Поени од реакции
1
кладилниците? За лотарија на македонија да добие 1 месец фора да потсобере пари за да "донира"??
не беше тоа како прво фора од месец дене тукуи лотарија на македонија работесе по стар систем от усте договорите му немај аистечено што ги имаа направено по стариот систем

Член од
25 март 2008
Мислења
105
Поени од реакции
3
Нешто сакам да ми одговорете...
Зошто уствари ВМРО прават предвремени избори?

ogledalo

провинцијалец
Член од
12 мај 2008
Мислења
3.198
Поени од реакции
174
Нешто сакам да ми одговорете...
Зошто уствари ВМРО прават предвремени избори?
mislam deka ispravno bi bilo da se obratis vo partijata, jas mozam da ti odgovoram od moja gledna tocka za da dobijat cvrsto mnozinstvo koe nema da e uslovuvano od sateliti, sto bi dovelo do stabilna vlada koja ke moze da si vrsi rabotata kako sto treba a ne da e zaloznik na kvazi politicari so dnevni potrebi.
nus produkt mislam deka ocekuvaat da ja minimiziraat ulogata na nivniot oponent sdsm so toa sto bi pobedile ubedlivo

Член од
25 март 2008
Мислења
105
Поени од реакции
3
jas znaes sto mislam?
моменталната влада гледа дека рејтингот и опаѓа, ја уплескаа работата и со економија и со судтсво и со букурешт.. па си викаат, ај додека можеме да направеме предрвремени избори, секако ќе добиеме па да си истераме уште 4 години.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom