Изаир Самиу - Баци

SLaCk

Remember me?
Член од
23 ноември 2005
Мислења
1.451
Поени од реакции
18
Marlboro-light напиша:
Sega koj e kriv ? Drzavat ili nie ? Toj treba da e vo zatvor a toj se seta !!!
Да предупредам на време пред да одржите следен протест под мото стоп на теророт врз албанците а во одбрана на баци.

StormAngel

Stormology
Член од
22 јануари 2005
Мислења
5.059
Поени од реакции
244
Dani^^^ напиша:
Стварно не те сфатив:).Што мислеше со тоа?:)
У кратки црти,
Една од најмодерните болести во денешно време е популарноста.
Слична на анорексија и булимија и нормално штетна по здравје. Популарноста се практикува по секоја цел, без разлика на методите.

Не знам зошто, интуицијата ми вели дека пак не си сфатила.:)

StormAngel

Stormology
Член од
22 јануари 2005
Мислења
5.059
Поени од реакции
244
SLaCk напиша:
Да предупредам на време пред да одржите следен протест под мото стоп на теророт врз албанците а во одбрана на баци.
А коа се десило тоа? Озбилно.
Јас не сум запознат со ваков протест.

SLaCk

Remember me?
Член од
23 ноември 2005
Мислења
1.451
Поени од реакции
18
За баци директно ни јас не се сеќавам но свежи ми се сеќавањата за протестот за извесен Кренар Османи мислам се викаше обвинет за киднапирање на работниците од Маврово тогаш имаше 1000-2000 албанци во негова одбрана што протестираа тоа ми беше одвратно. Протестираа и албанци од косово зошто немало државна квота за нив на тетовскиот универзитет! хахаха трагедии. Група албанци од Челопек спречуваат да обнови мотелот Бриони и да се положи цвеќе на местото каде што ѕсверски беа убиени двајца Македонци. Во Вејце беа спречени роднините да положат цвеќе на местото на масакрот. караплак две години по ред го палеа цвеќето во спомен на загинатите во заседата. Треба уште бизарни примери за протести на албанци?

BoRg

Resistance is futile you will be assimilated
Член од
8 декември 2005
Мислења
486
Поени од реакции
2
trebase da mu ja skinat glavata na konjov na vremeto a ne da go cepka Zhareta m... mu e... a be ako ako .....

SLaCk

Remember me?
Член од
23 ноември 2005
Мислења
1.451
Поени од реакции
18
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Еве најдов во архивите...

НОВ ПРИТИСОК ЕКСКОМАНДАНТОТ ДА ИЗЛЕЗЕ ОД ЗАТВОР
[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Роднините на Баци го блокираа автопатот кај Тетово [/FONT]

[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] Вчера семејството и роднините на Изаир Самиу - Баци одржаа мирна получасовна предупредувачка блокада на автопатот Тетово - Скопје, на излезот од Тетово, истакнувајќи го, како што рекоа, ургентното барање да му се овозможи лекување на Баци. "Поради неговата тешка здравствена состојба местото не му е во затвор туку во болница", велат роднините на Баци. Блокадата траеше од 12 до 12.30 часот, со претходна најава во СВР Тетово.
Изаир Самиу ја издржува двегодишната затворска казна во Идризово во Скопје, откако на 25 август беше приведен од полицијата во Желино поради тоа што не се јави во затворот по истекувањето на тримесечниот рок за негово привремено ослободување заради лекување.
[/FONT]

SLaCk

Remember me?
Член од
23 ноември 2005
Мислења
1.451
Поени од реакции
18
И уште нешто како додаток на реакцијата на албанската заедница за нивниот УГЛЕДЕН сограѓанин

[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] Во Тетово е основан таканаречен Совет за ослободување на Изаир Самиу, познат како командант Баци, кој во своето јавно објавено соопштение во медиумите на албански јазик, наведува дека "меѓу албнаското население владее длабоко незадоволство, револт и индигнација од постапките на македонската полиција и судските органи кон Баци. Се бара неговото моментно и безусловно ослободување, за да може итно да замине на операција во болницата во Љубљана" - стои во споменатото соопштение, во кое се тврди дека, наводно, дури 72 илјади граѓани од Тетово, Скопје и Гостивар досега се потпишале на петиција со таквото барање.
Мифтар Зибери, професор по физичка култура на Тетовскиот универзитет, кој е претседател на "Советот за ослободување на Баци", вели дека " ако не успееме во нашето барање, тогаш ќе уследат протести и други поригорозни мерки". Ваквите протести, блокади на патиштата и други мерки претставува веќе "испробан рецепт", кој го применуваше во тетовско и другите поранешни кризни региони во 2002 година тогашниот "Совет за ослободување на поранешните припадници на ОНА".
"Советот за ослободување на Изаир Самиу Баци" во своето јавно обраќање вели: "Ги предупредуваме судските органи, ако не го ослободат Баци, оти тоа ќе биде повеќе од компромитирачко сведоштво за кршењето на неговите човекови права".
Официјални извори во Миниситерството за правда во врска со оваа петиција ни изјавија: "Минитерството за правда, Управата за извршување санкции и судовите, кои се најкомпетентни за случајот на Изаир Самиу - Баци, работат според законските прописи и не можат да прифатат никакви барања на одделни граѓански иницијативи преку петиции со потписи за нечие ослободување. Ако би се прифатил таквиот начин, тогаш секој би почнал да собира потписи за нечие ослободување и ние би морале да ги пуштиме сите затвореници".

Вистина сте повредени и револтирани??? Хехе и ако не сте зашто не реагирате на вакви изјави ?Ч)
[/FONT]

Член од
30 декември 2005
Мислења
1.190
Поени од реакции
5
SLaCk напиша:
И уште нешто како додаток на реакцијата на албанската заедница за нивниот УГЛЕДЕН сограѓанин

з

Вистина сте повредени и револтирани??? Хехе и ако не сте зашто не реагирате на вакви изјави ?Ч)
[/SIZE][/FONT]

Aj ne jadi .................burek....zs nikoj ne go podrzuva...

Mnogu glupav si bil be, ne sum znael....Aman be

SLaCk

Remember me?
Член од
23 ноември 2005
Мислења
1.451
Поени од реакции
18
Па јас не јадам БУРЕК само го цитирав и дадов коментар на изјавата на високопочитуваниот професор МИФТАР ЗИБЕРИ од исто така надалеку прочуениот Тетовски Универзитет кој ја дал таа изјава. Значи единствен што јадел бурек е тој професор затоа не ми се лути.

StormAngel

Stormology
Член од
22 јануари 2005
Мислења
5.059
Поени од реакции
244
Мифтар Зибери е професор и на Штулов.
Ама ај. Бурекот е здрава ствар.:)

P

Princ

Гостин
Јас го поддржувам. Баци е цар! (а јас сум Принц, башка Принц ве сака на сите).

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
За криминалците се знае каде им е местото.

astrion

REBEL
Член од
15 ноември 2005
Мислења
792
Поени од реакции
18
Princ напиша:
Јас го поддржувам. Баци е цар! (а јас сум Принц, башка Принц ве сака на сите).
Slusaj be tipce ne pisam za inaet,pisam realno,mnogu se imam so eden Albanec koj vo 2001 mu go ubija tatkomu koga si idel od predavanje od Pristina,znaes koj mu go ubil?
Nekoj si Komandant "......" aj da ne otkrivam tajni,toj komandant ke bide licno egzekutiran od nego(bazirajki se na Albanskata besa).Covekot e ubien za 500 marki,ni kriv ni dolzen a ti podrzuvas teroristi koi ubivaat za pari,bravo be batka
Boze prosti im neznaat so zboruvaat.

Член од
24 ноември 2005
Мислења
3.233
Поени од реакции
391
Кој од меч живее од меч и ќе умре! Јасно е сосема дека не само Баци туку и многу други како него нема да умрат од природна смрт, така да не се замарајте со Баци и нему слични. Ако не денес, утре некој ќе го свитка, ниеден кој така се однесувал не куртулил, нема ни тој.

SLaCk

Remember me?
Член од
23 ноември 2005
Мислења
1.451
Поени од реакции
18
Се надевам ќе биде тоа од полициски МЕЧ...

Kajgana Shop

На врв Bottom