Идоли

С

Сатори

Гостин
~*~

Ако требаше да постувате ваши листи на идоли , и да не филозофираме, тогаш темава ќе идеше во општи муабети, а не во подфорум филозофија.
Зарем има разлика во подфорумите? :smiz:
Ми го зема зборот, туку ај.:aham:

Kvendolin

чупе од бурдите
Член од
24 март 2007
Мислења
1.003
Поени од реакции
75
А инаку, за да не бидам грешно протолкувана, според мене не се идоли луѓето кои успеале во животот, па ние им викаме ,,браво,, и го цениме нивното дело, пошто таквите се неизбежни, а и вреди да се испочитуваат; туку оние со кои се поистоветуваме во целост.
Не верувам дека ова би требало да е дефиницијата за идол. Во тој случај би испаднало дека сите фанови на Мајкл Џексон се педофили. Некој нека ми дефинира идол.:)

С

Сатори

Гостин
~*~

Не верувам дека ова би требало да е дефиницијата за идол. Во тој случај би испаднало дека сите фанови на Мајкл Џексон се педофили. Некој нека ми дефинира идол.:)
Идол ... моја дефиниција ... личност на чие практикување се восхитуваме и го земаме како добро и највисоко.

Иако навистина не верувам дека Мајкал Џексон може да се земе како идол во целина, како личност на која и се восхитуваме.
Да се слуша нечија музика тоа не го прави нејзиниот изведувач наш идол.:smir:

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114
Не се поистоветувам со никого и не живеам да достигнам некого. Порано сум имала идоли ама тоа биле детски денови. Не знам да живема живот на други освен својот тогаш си двојна личност. За мене тоа е страно.

**Buli**

засекогаш дете!!!
Член од
3 декември 2007
Мислења
125
Поени од реакции
2
Не верувам дека ова би требало да е дефиницијата за идол. Во тој случај би испаднало дека сите фанови на Мајкл Џексон се педофили.

Па не се педофили баш затоа што не го гледаат како идол, туку само го почитуваат неговото дело....:helou:

Член од
29 ноември 2007
Мислења
1.149
Поени од реакции
38
Во ред е да имаш идол.Тоае всушност изреката "туѓото е послатко".Луѓето се создадени да копнеат кон совршенството,а тој идол тоа и е.И личноста што за нас е идол има свој идол.Дури и ние самите претставувам еидол на некоја лицност.Ај змислете се 100% има личност која секогаш ви се восхитува,па дури и да е мало дете.Идолите се природна работа,а живеењето туѓ живот е бледа копија и залудно потрошен живот.

С

Сатори

Гостин
~*~

Во ред е да имаш идол.Тоае всушност изреката "туѓото е послатко".Луѓето се создадени да копнеат кон совршенството,а тој идол тоа и е.И личноста што за нас е идол има свој идол.Дури и ние самите претставувам еидол на некоја лицност.Ај змислете се 100% има личност која секогаш ви се восхитува,па дури и да е мало дете.Идолите се природна работа,а живеењето туѓ живот е бледа копија и залудно потрошен живот.
Да се почитуваат одредени компоненти од нечиј живот не значи и да се копираат.

Кхм...:aham: (освен се разбира за луѓето кои како коњи гледаат пред себе т.е. следат слепо без прашање, и такви ги има)

Член од
14 декември 2007
Мислења
32
Поени од реакции
0
Познати глумци, уметници , артисти, некој ваш пријател или познајник, некој од фимилијата, имагинарни ликови, ликови од стриповите, тв-водители, политичари,топ манекенки/манекени,членови од кајгана....
Секаде можеме да пронајдеме ликови кои ќе можеме да ги наречеме "наши идоли".
што мислите...дали треба да се потпреме на онаа древна изрека "Неправи идол од она што е горе на небото , на земјата ,во водата,под земјата..."
или пак идолите се неизбежен дел од нашите животи, и едноставно сме создадени да ги обожуваме....
Дали себе си се сметаме за слаби личности па постојано имаме потреба да копнееме по тоа да бидеме како некој друг????:helou:
Јас лично кога станува збор за идол, на тоа гледам вака: идол за мене е човек од кој треба да научиме како да се упатуваме во животот(нели кога веќе некој ти е идол веројатно тоа е личност која е заслушна за тоа) и да го следиме делото на таа личност меѓутоа на свој начин за свои цели, а не да го копираме.
И кога станува збор за избор на идол јас мислам дека треба да избираме луѓе кои се достојни за тоа и пред да го избереме да се информираме добро за него(минато, дела, способност...) па после да го избереме.Ова го велам затоа што се имам сретнато со примери на кои им е идол на пример Бритни(каков пример е тоа за личност која треба да се изгради себеси) или Мерлин Менсон или Леонардо Ди Каприо; кога некои млади луѓе би ги следеле овие примери би завршиле во рехабилитациони центри(и ништо повеќе).
Затоа луѓе внимавајте каква личност избирате за идол.
А што се однесува до древната изрека тоа е така затоа ние луѓето треба да се трудиме сами да се изградиме себеси , а не да копираме некого и да живееме на начин на кој веќе некој живее.

Billa Bong

I love Basketball
Член од
14 август 2006
Мислења
6.590
Поени од реакции
11
Како што кажав секој човек има свој идол,дали актер,кошаркар,фудбалер не е битно...
Идоли затоа што се најдобри,зошто сакаме да ја достигнеме нивната слава...
Што се однесува за мене...
Може не си го живеам животот за да ја достигнам неговата слава,но искрено сакам...

Kajgana Shop

На врв Bottom