Идеален социопат или емпатичен и харизматичен карактер

Член од
19 март 2012
Мислења
1.439
Поени од реакции
3.810
А љубовта? Тоа нели е ооооогромна загуба? :)

Од оваа перспектива - да, огромна загуба е. Ама кога веќе ќе го направиш изборот, немаш никакви загуби. Ништо не ти недостасува, се ти е таман.

Член од
28 декември 2011
Мислења
4.371
Поени од реакции
6.209
Второто. Ја сум безнадежен романтичар. Секоја негативна емоција ми ја разгоруе креативноста, секоја позитивна ме лечи од моментите коа ме агонизира негативната.

A

AnFem

Гостин
Второто. Ја сум безнадежен романтичар. Секоја негативна емоција ми ја разгоруе креативноста, секоја позитивна ме лечи од моментите коа ме агонизира негативната.
Сакаш да ебеш нешто од форум, нели?

P

parvati

Гостин
Финта е пред сфе да бидеш сфој, да не лудиш глумило
Џабе некој да се праи дека фршти сс харизму кд устфари ни Х од аризму што би кажаја некој ајникен човек
А џабе и некој да се праи социопат кд не уме, едноставно он ке попушти, не се може протиф сфои карактеристике, можеф само глумци у театар, што не е риал лајф нели
Ја би за харизму наравно, е ск некој гу има некој гу нема.Некој гу има ама у предозираност и некако е одбиван нели, сфе што е превише е на некој начин укакано,префилувао, вештачки и не изглеа како што треа.А па социопат у најгорсну смислу на збор, одма се сматра на негативац, безчустфителан, а ако е природно такф и знае тој да га пренесе, е тк е прифатлив за његову средину
Значи да не глумимо нешто што не смо, бидете какфи што сте
Дали социо или харизмо пат : ) Битно е си реалан како велики брат haha

S

StormRage

Гостин
Овдека глеам се ломи за совршености, две „совршени“ страни. Е сеа, пошо совршеноста е само теорија, значи збориме за теорија. Ипак во тој случај, пак би одбрал социопат. Научен од тоа досега како припадник (океј припадник донекаде) на второто, мислам да било кој што би го избрал, ако сите емоции се така амплифицирани нема да може психички да го издржи, целиот тој притисок. Океј, среќен= пресреќен во тој случај, но тажен, депресивен = самоубиство (зависи амплификацијата до кој степен оди) али теоретски да, нема психа која би ја издржала таа тортура.
Од двете страни имаш големи загуби, ама секогаш се се води на избор...

Член од
26 октомври 2012
Мислења
2.535
Поени од реакции
3.362
Емпатичен и харизматичен карактер.Ова првово изгледа како некој робот да сум или некој вид на киборт ,па имаш само одредени чуства кои можеш да ги имаш :confused: ,станува збор за споредба помеѓу човек и машина јас така го разбирам :D

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.747
Поени од реакции
4.515
Иако не сакам екстремност повеќе ме влече описов на идеалниов социопат :vozbud:

П.С Иако идеалниов социопат е опишан како манипулативен и опасен мене повеќе ме плашат луѓе кои знаат да манипулираат на емоцинално ниво. Овие луѓе може однвнатре да те за*бат, а за скршена душа не постои протеза :place:

Член од
23 април 2011
Мислења
135
Поени од реакции
246
Јас би одбрал Емпатичен и Харизматичен лидер. Затоа што сметам дека емоционалната интелигенција, движечкото јадро на пасијата е главен фактор во развојот на човековата раса. Дознаваме дека сите интелигентни суштества кои досега ги проучивме имаат силен израз на емоции кон нивниот и други видови. Елиминирање на емпатијата води кон сурови подвизи кои го критично го загрозуваат опстанокот на видовите.

Член од
17 февруари 2013
Мислења
575
Поени од реакции
481
Емпатик харизматик,мислам дека е поинтересно.

Kajgana Shop

На врв Bottom