Повисок, ама не многу повисок. Ќе проверам утре.Dali 66 posto od aplikantite se mazi? Verojatno dosta povisok procent.
Каква вештина? За учење вештини, наместо бизнис литература, се чита стручна литература и курсеви како што ти наброи Inglourious Basterd. Останатото е дисциплина. За да ја добиеш дисциплината, потребна ти е мотивација за воопшто да почнеш. Секоја бранша во литературата си има своја намена и целна публика, не може туку така сите да ги ставаш во категорија копиљаци кои продаваат ветер и магла. Копиљаци, ама сепак ти продале ветер и магла, што говори тоа за тебе!? И тоа е вештина од која може да се научи нешто.Brat iskren ke bidam so tebe ama od tie instagram gurus me fakja serka. Serka onakva kvalitetna, sto begam od niv ko gjavol od krst, pocnuvajki od 2017 uste koga go sledev onoj Robert Kiyosaki bogat tatko siromasen tatko ili Grant Cardone. Kopiljaci teski, prodavaat vetar u magla. Knigi so biznis literatura citav u 2015-16 i nikogas vise, se e toa dobra reklama da ti prodade nekoj magla ili da te izmotivira a ne da te nauci na nekoja vestina, kaj sto ke imas i program i ke ja vezbas taa vestina sekojdnevno.
И јас мислам дека многу се должи и на ова, а не само на воук што вика @Amaterasu. Кога бев студент, бев на една работилница, кај што беа и газди/менаџмент на ИТ фирми, таму баш спомна газдата на една фирма дека кај него биле 50/50 мажи/жени, на што имаше коментар „како успеавте и ние сакаме повеќе девојки, ама тешко ни иде“. Освен свесно, мислам дека и потсвесно им се дава предност на девојчињата, затоа и ми падна интересен експериментот што го правел братот.Ne mislam deka ima nekoja agenda, ednostavno groto od vrabotenite se mazi, i ima priroden bias da vrabotat devojce (ili ubavo devojce).