Зошто женските избираат погрешен маж?

• Креатор на темата Вештерот
  • Време на започнување

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Тоа е така бидејќи девојките(особено помладите) се палат првенствено на изгледот кај машкото и одма му скокаат во скутот(доколку е убав), а притоа немаат појма каква личност е тој, дали ќе има од што да живеат и каде ќе живеат, дали дечкото е прибран или пак е ајдук, наркос, алкос, коцкар, багабонт... али тоа е тоа, зрелите круши секогаш свињите ги јадат ! :P
Познавам неколку девојки/врснички мои и тоа лепотици, арно ама плитки во мозокот и затоа завршија со лепотани мажи, арно ама животот им е катастрофа во секој можен аспект ......... која со алкос .......... која со наркос ............ која со коцкариште и преварантиште ............ која на нива .......... која во штала ....... долга коса - краток ум ......... ЈБГ ! :tapp:

Член од
14 мај 2011
Мислења
374
Поени од реакции
388
Да се спаруваа квалитетни примероци со квалитетни, а шкарт со шкарт, човештвото ќе се поделеше на две групи и ќе еволуираше во две насоки. :cool:
Којзнае на која страна ќе бев јас, а на која ќе беше ти, и дали воопшто ќе бевме ;)

Член од
7 октомври 2011
Мислења
3.831
Поени од реакции
3.616
Девојчињава како што проаѓаат генерациите се све поглупи и поглупи,погледнете ги само Гламстик,дали такви прашања имало пред 20-30-50 години?? Тешко. Денеска мајките ги учат да се зимаат за пари и после девојката фатила некој ќељав ропак, епа срце фатила ти така си ја учела..Како да фатат дечко асален кога од дома ги учат на глупости?? Моментално во градов според мене постојат 3 типа на девојчиња од кој едниот тип е на изумирање.. 70% се курвици кој се палат на пара и немаат појма што е маж(тие се дај шта даш само нека има пара и кола,пошто дома седи на паркет па бар навечер да седне на кожа у кола) . 29% се девојки кој се малку маженствени,кој у сред моабет можат да ти речат БРАТ и тебе одма моментално да ти се присере..Или да ми пие пиво од шише 2-литарско( и ти доаѓа одма да и го истуриш у врат), и како таа ќе фати дечко со вакви навики?? Никако. И 1% на девојчиња кој имаат здрав разум, се од добро семејство и знаат што треба а што не треба. Нема везе години, на 15 години фаќаат ропаци без пари па ги откачуваат демек не е он за мене, а на 25 ги фаќаат истите ропаци но со пари..Почнаа да не бираат и затоа имаат само погрешни искуства им настана хаварија и у мозок и у понашање..

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Приметувам дека девојките увек трчаат и завршуваат со пропалитети од типот на недомаќин, коцкар, алкос, тепач и сл. ОК не сите девојки, али мнозинството да и после ѓаол им е крив ! :tapp:
Али ако им е кога трчаат по маалските фраери и лепотани, без да ја видат внатрешната страна на човекот ! :icon_lol:

Член од
19 март 2012
Мислења
1.439
Поени од реакции
3.810
Тоа е така бидејќи девојките(особено помладите) се палат првенствено на изгледот кај машкото и одма му скокаат во скутот(доколку е убав), а притоа немаат појма каква личност е тој, дали ќе има од што да живеат и каде ќе живеат, дали дечкото е прибран или пак е ајдук, наркос, алкос, коцкар, багабонт... али тоа е тоа, зрелите круши секогаш свињите ги јадат ! :P
Познавам неколку девојки/врснички мои и тоа лепотици, арно ама плитки во мозокот и затоа завршија со лепотани мажи, арно ама животот им е катастрофа во секој можен аспект ......... која со алкос .......... која со наркос ............ која со коцкариште и преварантиште ............ која на нива .......... која во штала ....... долга коса - краток ум ......... ЈБГ ! :tapp:

Сите, без разлика дали се женски или машки, прво се привлечени од физичкиот изглед на потенцијалниот партнер, а тек после го запознаваат карактерот на истиот.
Грешки се правеле и ќе се прават.
За болдот - можам да ти посочам мал милион примери на мажи кои комплетно изгубиле глава по девојки кои се апсолутно погрешни за нив, така да...

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Сите, без разлика дали се женски или машки, прво се привлечени од физичкиот изглед на потенцијалниот партнер, а тек после го запознаваат карактерот на истиот.
За болдот - можам да ти посочам мал милион примери на мажи кои комплетно изгубиле глава по девојки кои се апсолутно погрешни за нив, така да...
Епа токму тоа и јас го прецизирам(болдир.) .............. долга коса - краток ум, али ако терајте си ! :tapp:

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.288
ти па за болдот се фати........постот е реален - пореален амин

е сега пошто паметните мора да мислат на СЕ и тука пропаѓаат,а овие другите не си ја стегаат душата и си го тераат бизнисот - тука е разликата

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Насловот кажува се. Ајде некој нека ми објасни како е можно една убава и паметна девојка да се ’’пали’’ на пијаници, маалски силеџии или пак џаболебари кои едвај завршиле некакво си образование, а за работа не сакаат ни да чујат. Што гледаат девојките во нив? Што ги тера да не одберат образован, работлив и нормален човек.
И второ прашање. Како женските дефинирате погрешен избор?
Па до 17 години држи вода муабетот. Плус дефиницијата за пијаница е испи три пива, за џаболебар е дека не спортува и за маалски силеџија е што го натепал Трајче од трета година кој повеќе личи на девојче. WOW кој фраер. Али се си носат годините.
Подоцна нема врска овој муабет. Секој може да згреши во изборот, но ако продолжиш си навистина стварно глупа. Исто и за машките фала богу бројката на ирваси од ден на ден е се поголема, зоолошка ќе им отварале.

Мачорка

Shining Star of Paektu Mountain
Член од
25 февруари 2011
Мислења
1.955
Поени од реакции
12.543
Епа токму тоа и јас го прецизирам(болдир.) .............. долга коса - краток ум, али ако терајте си ! :tapp:
И јас ќе ти прецизирам нешто...Според утепаните ставови што ги имаш, а особено според стилот на пишување многу ме потсетуваш на кромањонецот што кенкаше како денешните бракови не му чинеле и замараше како жената требало да биде покорна.
Не сакам ништо да инсинуирам, али стилови на пишување одлично препознавам и многу ретко грешам...иако имам долга коса и краток ум.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
И јас ќе ти прецизирам нешто...Според утепаните ставови што ги имаш, а особено според стилот на пишување многу ме потсетуваш на кромањонецот што кенкаше како денешните бракови не му чинеле и замараше како жената требало да биде покорна.
Не сакам ништо да инсинуирам, али стилови на пишување одлично препознавам и многу ретко грешам...иако имам долга коса и краток ум.
Дај линк да видиме на кој дупли јузер се сомневаш?

Мачорка

Shining Star of Paektu Mountain
Член од
25 февруари 2011
Мислења
1.955
Поени од реакции
12.543
Член од
27 септември 2011
Мислења
240
Поени од реакции
337
90 % од дечките со кои што сум била во врска глумеле, односно во првите неколку недели додека сме се запознавале, дружеле, флертувале... се однесувале внимателно, џентлменски, внимавале на говорот, на изгледот, кажувале нешта што не ги мислат, а знаат дека јас ке паднам на нив, го истакнувале само најдоброто од себе, додека јас сум била таа што сум, природна и искрена без лажна маска на себе.
Подоцна кога веке го добиле она што го барале забораваат на своите манири, преубави зборови, комплименти, на грижата засвојот изглед што донекаде и не е толку страшно затоа што ке си помислиш дека сте се збижиле и сепак тој е само човек на кого може да му се случи и да се појави пред тебе со мрсна коса, испотен и сл. Човек на кој му здосадило да слуша за твоите проблеми (па можно е и да си помислиш дека ти си виновна за тоа), човек за кој во мегувреме си дознала еден куп битни нешта, најчесто од други, а тој немал намера да ти каже (и секогаш тука имаш безброј правдања, убедувања, патетики колку сакаш) ама пошто сеуште те држи првиот впечаток затвараш очи и идеш даље.

Она најстрашното доаѓа кога едно утро ке ги отвориш очите и едноставно ке сватиш дека тој човек кој стои пред тебе не е истиот во кој некогаш си се вљубила. Од внимателен, културен, дотеран, чувствителен и интелегентен дечко се претворил во човек кој не вложува ни торшка труд за да те освои повторно и да го оржава тоа што некогаш сте го имале.
Сваќаш дека оној што си го запознала и во кого си се вљубила нема никаква допирна точка со тој што е сега со тебе, а во мегувреме ти и понатаму максимално се трудиш да изгледаш наубаво што можеш, внимаваш да не го навредиш или повредиш со некое твое однесување, му ги доверуваш своите тајни и проблеми, се одалечуваш од своето друштво затоа што сакаш времето да го поминуваш со него и тн. и тн.

И после сме одбирале погрешни мажи. Не ние не одбираме погрешни мажи, ние ги одбираме прекрасни мажи кои за жал се непостоечки, измислени, имагинарни ликови...

С

Сатори

Гостин
Приметувам дека девојките увек трчаат и завршуваат со пропалитети од типот на недомаќин, коцкар, алкос, тепач и сл. ОК не сите девојки, али мнозинството да и после ѓаол им е крив ! :tapp:
Али ако им е кога трчаат по маалските фраери и лепотани, без да ја видат внатрешната страна на човекот ! :icon_lol:
Кажи, наместо на шовинистички свињи, они на фраери и лепотани. Глупи жени!

В

Вештерот

Гостин
Од мислењата до сега можам да заклучам дека всушност никој не бирал погрешно (или барем на почетокот својот избор го перцепирал како ок) иако за некој друг тоа изгледа поинаку. Секој си избрал тоа што сакал во тој даден момент.

Kajgana Shop

На врв Bottom