Зошто девојките не ги сакат добрите момчиња?

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.405
Поени од реакции
10.284
Значи кај ливадарките песот е составен дел од самите нив и треба да влезе во машката евалуација врз истите?

Патем, да, веќе не сум истиот човек.
Небитно е за ливадарките како машките ги евалуираат они се одлучиле на некоја современа форма на целибат...манастирот го замениле со чување на куче.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.849
Поени од реакции
30.102
Кај добрите момчиња нема што да се поправа. Затоа не се интересни.
Screenshot_20250416_152330_Instagram.jpg

Член од
24 април 2008
Мислења
11.244
Поени од реакции
12.952
Кај добрите момчиња нема што да се поправа. Затоа не се интересни.
Прегледај го приврзокот 448938
Уште да знае и да ги користи алатите :D

Ако момата нема поминато минимум 1 (ЕДЕН) работен ден во рударска јама, или на градилиште доле со тесарите или на скеле со гипсарите и молерите, не смее да и` се дозволи да се појави на фото сесија за календар на производител на алати.

Ова мора да стане пишано и обврзувачко правило кај производителите на алати.

Останатите: алишта, парфеми, накит, автомобили и останати, слободно нека се сликаат со секакви.

Член од
16 јули 2021
Мислења
414
Поени од реакции
863
Тука коа гледам жените даваат некои коментари ко да им се чудни, ваљда не им се, можеби е да се врти муабет, но не знам како сте зачудени што маж гледа физичка убавина и видиш ли парите и статусот на мажот го мењаат мислењето и односот кон него? Зарем сериозно сте зачудени или чисто си збориме? Па уште у средно школо ако видиш на кој му дале прекор мече а тој се прелива јасно ти е дека има кешарица, луѓето реагираат различно на луѓе со кеш, а со моќ уште повеќе. Еве отворено, ако би бил у ситуација да бирам, ќе изберам жена што ми е највеќе на око, после да има и карактер, карактерот ми е побитен неголи изглед, но изглед привлекува. А ако има кеш, супер, убаво е да можеме да си дозволиме повеќе од што би дала плата, но не би прекинал да работам.
Е сеа, жени што фаќаат трули богаташи, со цел одма да прекинат да работат, богаташите веќе ги имаат прочитано, не е ни прва ни задња, не измислила топла вода. Сите од нас сакаат Адријана лима со мајка тереза карактер и џеф безос кеш, ама мажите знаат дека нема такво нешто, поприземјени се, особено коа ќе дојде време за брак. Дали прават компромис или тоа е сепак зрелост, само тие си знаат.
Но, ако ги гледаме жените, они сакаат Бред пит со џеф безос кеш, но они нема да созреат и да прават компромис, особено денес, со социјални мрежи, и ако имале и нешто ситно со некој таков, ама тој си има игра со 20 (ко што тактиките и понашането на мажите им се јасни на жените, и обратното не е многу енигма) и нема никаков интерес да се врзе. Но, во нејзина глава, имала таков, и пак ќе има таков, нема откажување, нема компромис, и ќе си цепа сама. Земете у предвид пред 100 години се зимале со стројник (што треба многу време и фокус) и пак имало много повеќе бракови отколку сега кога има невидено голем избор и навидум е многу лесно.
Еве, @JBTgirl викаш се сингл а се супер цури, ај кажи зашто, затоа што не ми се верува дека мажи не им пишуваат на социјални мрежи или коа ќе искочат сигурно им се ставаат, добро освен ако не се тепани со габор лопата мислам. Така се по избор, иако нема да го кажат, но времето лета и депресијата почнува да удира. Познавам само една поради 2 пропали врски стига до 35 сингл, ама ете и таа си најде партнер затоа што е убавка, добар карактер и приступачна, не го чекаше Бред со милионите.

Член од
22 август 2022
Мислења
771
Поени од реакции
2.257
Тука коа гледам жените даваат некои коментари ко да им се чудни, ваљда не им се, можеби е да се врти муабет, но не знам како сте зачудени што маж гледа физичка убавина и видиш ли парите и статусот на мажот го мењаат мислењето и односот кон него? Зарем сериозно сте зачудени или чисто си збориме? Па уште у средно школо ако видиш на кој му дале прекор мече а тој се прелива јасно ти е дека има кешарица, луѓето реагираат различно на луѓе со кеш, а со моќ уште повеќе. Еве отворено, ако би бил у ситуација да бирам, ќе изберам жена што ми е највеќе на око, после да има и карактер, карактерот ми е побитен неголи изглед, но изглед привлекува. А ако има кеш, супер, убаво е да можеме да си дозволиме повеќе од што би дала плата, но не би прекинал да работам.
Е сеа, жени што фаќаат трули богаташи, со цел одма да прекинат да работат, богаташите веќе ги имаат прочитано, не е ни прва ни задња, не измислила топла вода. Сите од нас сакаат Адријана лима со мајка тереза карактер и џеф безос кеш, ама мажите знаат дека нема такво нешто, поприземјени се, особено коа ќе дојде време за брак. Дали прават компромис или тоа е сепак зрелост, само тие си знаат.
Но, ако ги гледаме жените, они сакаат Бред пит со џеф безос кеш, но они нема да созреат и да прават компромис, особено денес, со социјални мрежи, и ако имале и нешто ситно со некој таков, ама тој си има игра со 20 (ко што тактиките и понашането на мажите им се јасни на жените, и обратното не е многу енигма) и нема никаков интерес да се врзе. Но, во нејзина глава, имала таков, и пак ќе има таков, нема откажување, нема компромис, и ќе си цепа сама. Земете у предвид пред 100 години се зимале со стројник (што треба многу време и фокус) и пак имало много повеќе бракови отколку сега кога има невидено голем избор и навидум е многу лесно.
Еве, @JBTgirl викаш се сингл а се супер цури, ај кажи зашто, затоа што не ми се верува дека мажи не им пишуваат на социјални мрежи или коа ќе искочат сигурно им се ставаат, добро освен ако не се тепани со габор лопата мислам. Така се по избор, иако нема да го кажат, но времето лета и депресијата почнува да удира. Познавам само една поради 2 пропали врски стига до 35 сингл, ама ете и таа си најде партнер затоа што е убавка, добар карактер и приступачна, не го чекаше Бред со милионите.
Искрено не знам. Мислам дека периоди се во прашање.
Мислам читај ја темава. Однос на мажи кон жени, коментирањево на жениве е катастрофа, да бев во фаза на looking само од читање на темава би ми се згадило од сѐ.
Култура на дискурс ни е за нигде, булинг и бодишејминг бетер од Америка сме.
А за карактер, добрина на душа на женско ич ама ич не му е битно на ниеден маж и никогаш не му било.
На машко му е битно се знае што. На сетилата да му одговара ситуацијата, крал Хенри црквата ја сменил за Ана Болејн.

Ха и социјалниве мрежи. Еве читај секакви гнасни коментари за жени и тие исти мажи после што ако те додадат, како да има поверење. Многу стварно убави девојчиња што знам имаат страшни комплекси за изглед.

Овие се исклучок ситуации и не се многу битни. Клучното е малку луѓе сме и тешкотија за кликнување со некого и што се бара. Едно е да бараш рецка да удриш или за нешто значајно. За второво нема залетување. Поарно да чекаш 7 месеци година дена за нешто асално, отколку на секој да му дадеш пас.

А секој сака партнер да му е пријатен на изглед и машко и женско. Не е тоа само машка особина.
Ама женско ако одбие некого ради изглед, одма е материјалистка или сака лоши момчиња.
Мора ли да биде само едното од двете?
Како што убава женска по дифолт не значи неверна, така и непривлечен маж/жена по автоматизам не е добар момак / добра девојка што не се на цена оти се бараат лоши момци/девојки. Ама, вкусови се друга работа, телесна компатибилност и компатибилност на мирис на кожа е нешто веќе што надминува сите инстаграм стандарди за убавина.

Тоа не е проблемот, нас ушите ни се исечени, ние рогови бараме. Од погрешно место се почнува. Треба да се почне од општото ниво на комуникација меѓу мажи и жени кај нас. Некои од мажине да искочат од тој чорбаџи Теодос комплекс, да не завршат како кум Давадос на крај. Убав народ сме, немаме некои екстремности во девијантно однесување, колку толку зад сета таа пакос и фетиш за смрт на козата на комшијата, луѓе сме, да поработиме на тој момент малце треба, па после ќе се сакаме и множиме, лесна е таа.

Последно уредено:
Член од
16 јули 2021
Мислења
414
Поени од реакции
863
Искрено не знам. Мислам дека периоди се во прашање.
Мислам читај ја темава. Однос на мажи кон жени, коментирањево на жениве е катастрофа, да бев во фаза на looking само од читање на темава би ми се згадило од сѐ.
Култура на дискурс ни е за нигде, булинг и бодишејминг бетер од Америка сме.
А за карактер, добрина на душа на женско ич ама ич не му е битно на ниеден маж и никогаш не му било.
На машко му е битно се знае што. На сетилата да му одговара ситуацијата, крал Хенри црквата ја сменил за Ана Болејн.

Ха и социјалниве мрежи. Еве читај секакви гнасни коментари за жени и тие исти мажи после што ако те додадат, како да има поверење. Многу стварно убави девојчиња што знам имаат страшни комплекси за изглед.

Овие се исклучок ситуации и не се многу битни. Клучното е малку луѓе сме и тешкотија за кликнување со некого и што се бара. Едно е да бараш рецка да удриш или за нешто значајно. За второво нема залетување. Поарно да чекаш 7 месеци година дена за нешто асално, отколку на секој да му дадеш пас.
Да, се согласувам со тебе за некои работи, но би рекол гледаш само последица но не е причина, и е далеку од исклучок. Мажите се гневни од жени, и после коа ќе те отсвират 100, тоа е нормално, особено ако изгледаш малку подпросечно и имаш подпросечни примања, жените ги множат мажите со 0 одма. Имам пријател, типот е 175 и има 130 кила, добро заработува (но не е богат), умен, забавен, но сам си вика, жените викаат сакаат хумор, но реакцијата на мене е: види каучот има смисла за хумор, не ме бројат за жив.
Сум бил со него во друштво и стварно е така, значи сеа, сам стигнал до таа ситуација, но пак има право да е малку гневен, особено коа сите ти маваат корпи а на теорија ти викаат како не им е важен надворешен изглед. Мене ме фрустрира, што изгледам ок, а не па него. Нормално е коа жените на црното му викаат бело или сиво и после да не гледаш ефект од тој т.н. став да те исфрустрира, особено на долгорочен план.
Тоа што го кажа ако маж е женомрзец отворен, да, ред флег, бегај, тој е изгорен и ќе ти го сјебе животот, но истото е и обратно, хард кор феминистки што мрзат мажи, толку ти е ако се закачиш со таква (за ова се согласувам, овие екстреми се исклучоци).
Е за последното не се согласуваме ич или не го разбирам, затоа што според мене, ако не дадеш шанса нема да запознаеш некој, а како знаеш на кој да не дадеш. Иначе да, никој не вика да се земеш со некој по два дејта, и освен ако не е нешто екстремно, зашто да не дадеш шанса? тераш месец 2, гледаш не сте компатибилни и чао пријатно, ама зашто од око а не не тој/таа?

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.405
Поени од реакции
10.284
Да, се согласувам со тебе за некои работи, но би рекол гледаш само последица но не е причина, и е далеку од исклучок. Мажите се гневни од жени, и после коа ќе те отсвират 100, тоа е нормално, особено ако изгледаш малку подпросечно и имаш подпросечни примања, жените ги множат мажите со 0 одма. Имам пријател, типот е 175 и има 130 кила, добро заработува (но не е богат), умен, забавен, но сам си вика, жените викаат сакаат хумор, но реакцијата на мене е: види каучот има смисла за хумор, не ме бројат за жив.
Сум бил со него во друштво и стварно е така, значи сеа, сам стигнал до таа ситуација, но пак има право да е малку гневен, особено коа сите ти маваат корпи а на теорија ти викаат како не им е важен надворешен изглед. Мене ме фрустрира, што изгледам ок, а не па него. Нормално е коа жените на црното му викаат бело или сиво и после да не гледаш ефект од тој т.н. став да те исфрустрира, особено на долгорочен план.
Тоа што го кажа ако маж е женомрзец отворен, да, ред флег, бегај, тој е изгорен и ќе ти го сјебе животот, но истото е и обратно, хард кор феминистки што мрзат мажи, толку ти е ако се закачиш со таква (за ова се согласувам, овие екстреми се исклучоци).
Е за последното не се согласуваме ич или не го разбирам, затоа што според мене, ако не дадеш шанса нема да запознаеш некој, а како знаеш на кој да не дадеш. Иначе да, никој не вика да се земеш со некој по два дејта, и освен ако не е нешто екстремно, зашто да не дадеш шанса? тераш месец 2, гледаш не сте компатибилни и чао пријатно, ама зашто од око а не не тој/таа?
Ако станува збор за генерални констатации има два податока кои мислам добро ќе ти дојдат за да ги разбереш овие односи...првиот е дека 70% од мажите ги изневеруваат жените а вториот е што 80% од тие жени што биле изневерени не им сметало толку многу за да го напуштат партнерот.

Член од
22 август 2022
Мислења
771
Поени од реакции
2.257
За физичкиов изглед си у право до некаде, еве надополнив погоре. Некогаш, ама, жените знаат да се слепи по тоа прашање. Какви кукли од девојчиња ми имаат плачено , сме правеле муабет , сме се тешеле , пцуеле, за некој абисински мајмун. Ај тоа, па и нарцис, злобен. А за тој еден 5 плачат. Да речеш богат, не бе брате , еден зафркна моја другарка кредит му дигна овој ѝ кидна после. Не може на некои некогаш крајот да им се фати. Е сега дали тоа неможење да се фати крај е љубов, не знам, ама има многу вакви џери спрингер ситуации.

80% од тие жени што биле изневерени не им сметало толку многу за да го напуштат партнерот.
Meanwhile јас што имам направено сцена за коментирање на девојка од телевизија.

Член од
12 март 2024
Мислења
520
Поени од реакции
959
Имам пријател, типот е 175 и има 130 кила, добро заработува (но не е богат), умен, забавен, но сам си вика, жените викаат сакаат хумор, но реакцијата на мене е: види каучот има смисла за хумор, не ме бројат за жив.
Сум бил со него во друштво и стварно е така, значи сеа, сам стигнал до таа ситуација, но пак има право да е малку гневен, особено коа сите ти маваат корпи а на теорија ти викаат како не им е важен надворешен изглед.
Другар ти е малце дебел. Веројатно му викаат дека физичкиот изглед е небитен ради куртоазија.

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.405
Поени од реакции
10.284
Две опции има, или да ослабне или да си најде некоја како него а ако не сака да чека може да си најде некоја која планира да ослабне па заедно да го направат тој чекор, не е невозможно...бара цврста волја и дисциплина. Не е едноставно све ова ама е изводливо.

Член од
12 март 2024
Мислења
520
Поени од реакции
959
Две опции има, или да ослабне или да си најде некоја како него а ако не сака да чека може да си најде некоја која планира да ослабне па заедно да го направат тој чекор, не е невозможно...бара цврста волја и дисциплина. Не е едноставно све ова ама е изводливо.
Тешко дека на дебел краљ/дебела краљица ќе им објасниш дека се дебели и дека им е тоа таму некаков си проблем. Уште па двајца истовремено да го сфатат тоа и да земат да слабеат.

А романтично звучи, почнуваат да си трчкаат по кеј/лента у теретана заедно ко прасенца, стрепат заедно од што не јадат по една фамилијарна пица дневно секој башка и за една година стануваат ѕверови. Вредно за некоја романтична комедија, стварно.

Kajgana Shop

На врв Bottom