Што се однесува до машка емоционалност, топење сладолед и животот со смисла, дозволете ми да ви раскажам една приказна.
Седиме мешано полово друштво 4 женски и 3 или 4 машки во станот на една од девојките. Сите (сега веќе екс) форумџии. И тргнува вечерта алкохол, фиш...
Почнува тема на муабет кој е попатетичен, машки или женски. Тој муабет кратко траеше, со апсолутно мнозинство заклучивме дека мажите се попатетични. Надоврзувајќи се на таа тема, меѓу девојките почна муабет чив дечко е попатетичен. Е тука настана жестока дискусија и дебата која траеше се додека една од нив не предложи еден генијален начин како да се разреши дилемата, што веднаш без размислување беше прифатен. Да им се јават и да ги стават на спикерфон.
Никогаш ни пред ни после тоа не ме јадел толкав туѓ срам. Сакав во земја да пропаднам, сакав да ги прекинам разговорите, ама што фајде, секако јас а бил a не бил таму тоа ќе се случеше, вака ќе бев партибрејкер, плус од каде ќе учиш и стекнуваш искуства за да ги пишуваш овие работи. Еден од дечковците беше охриѓанец. Луѓе, апсолутно ништо на светот не е попатетично од охриѓанец како се лигави на телефон со охридски дијалект. Секако, победникот беше тој, не само поради дијалектот, се испостави дека е реално најпатетичен. А не заборавајте дека после тие дечковци требаше да ги гледам во живо и да правам муабет со нив.
Needless to say, ниту еден од тие дечковци не е сега со тие девојки, сите беа исшиканирани порано или подоцна. Значи дечковциве не згрешиле ништо па овие да им се светат. Се ова беше направено онака, за вечерта да биде поинтересна, да победиш во натпреварот на имање најпатетичен дечко, за забава. За девојкиве се ова беше една забавна, смешна, хумористична ноќ. Каква грижа на совест, каков бутур. Еден дури и примети дека е на спикерфон и кога ја праша зошто, оваа како од пушка му одговори дека е во Ве Це и се шминка/спрема па затоа, што е само доказ плус колку итро, проникливо и брзо може да биде женско фатено во незгодна ситуација.
Е така дечки, додека вие ја топите како сладолед, ја држите на дланка и и изразувате љубов и се тоа, другарки нејзини и некои бараби пукаат сеир од другата страна на слушалката, мониторот...
И не само ова, да знаете вашите девојки што чуваат, од СМС пораки (на времето повеќе), принтскринови, скриншотови и се што остава електронски траг, кои подоцна се споделуваат со другарки некогаш заради заедничка анализа што си сакал ти да кажеш, колкав шупак си излегол на тој и тој чат и слично, а некогаш е овака за забава и мајтап. Памет во глава, толку ќе ви кажам.