Зошто девојките не ги сакат добрите момчиња?

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.114
Поени од реакции
30.181
e tuka e problemot, sto saka. Gledas u vremeto na nasite majki pa i babi nemalo bil izhivean neizhivean. Toa e od denes i zatoa se e otideno u pickovac i imas vakvi vrednosti kakvi sto imas.
Не баш во времето на мајките. Прашај ја како си минела во диско и колку плочи од Чола и Бјело Дугме имала.

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.750
Поени од реакции
5.003
Имаш тогаш конфликт на интереси.
Просечна девојка под 25 е неизживеана и сака да ги доживее тие работи пред да стане домаќинка.
Не би рекол дека е до годините или изживеаност, може на 40-50-60 години да живеат така и да се домаќинки, повеќе е сплет на околности од ова помодерно време заедно со некој тренд што се создава на социјалните мрежи каде познаници ставаат слики од шетања и луѓето мислат дека нешто пропуштаат.

Член од
16 октомври 2021
Мислења
619
Поени од реакции
1.385
Не баш во времето на мајките. Прашај ја како си минела во диско и колку плочи од Чола и Бјело Дугме имала.
Ne si minuvala nikako, posto ne go znae konceptot na diska osven na filmovi sto imala gledano. Sakam da kazam deka mnozinstvoto ne idelo po zurki i diska i red takvi raboti vo toa vreme, a nit pa gi interesiralo toa, si ja znaele ednostavno ulogata vo opstestvoto i toa e toa. Sega toa e obratno, porano ako mozele da idat vo disko u parovi sega i sama ke te pustat vnatre a i nema koj nema stapnato bar ednas tamu.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.114
Поени од реакции
30.181
Не би рекол дека е до годините или изживеаност, може на 40-50-60 години да живеат така и да се домаќинки, повеќе е сплет на околности од ова помодерно време заедно со некој тренд што се создава на социјалните мрежи каде познаници ставаат слики од шетања и луѓето мислат дека нешто пропуштаат.
Точно, немало тоа време соц. мрежи имало аналогни апарати и пак се сликале, па си праќале слики во писма до симпатии, пријатели, ама имало многу повеќе оговарања и трач, со тоа што излегле тој период телефони, и информацијата се ширела така.

Единствено полошо сега можам да речам е преголемата достапност на дрога и алкохол.

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.750
Поени од реакции
5.003
Точно, немало тоа време соц. мрежи имало аналогни апарати и пак се сликале, па си праќале слики во писма до симпатии, пријатели, ама имало многу повеќе оговарања и трач, со тоа што излегле тој период телефони, и информацијата се ширела така.

Единствено полошо сега можам да речам е преголемата достапност на дрога и алкохол.
Така е за писмата,сликите и за разгледници и се што напомена било интимно и имало некоја приватност.
Социјалните мрежи се поголем наркотик од традиционалните и ефектот врз браковите е поштетен од што можеш да замислиш, напоменати се во скоро сите модерни разводи како една од темите.
Ние израснавме со мобилни телефони и колку и оговарање и трач да имало е неспоредливо со социјалните мрежи и визуелната репрезентација што ја нудат.
Алкохол иако е подостапно, порано се пиело многу повеќе и немало толку достапност на други дроги.

Не е само до тоа дека некои работи се полоши во ова време, туку начинот на кои се прилагодуваат луѓето со сите нус појави.
Во време на лесен пристап и брза информација, токму на лесен и брз начин донесуваат одлуки за своите проблеми.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.114
Поени од реакции
30.181
На некој начин, информацијата се убрзува, а човекот останува ист роб на пороци.

Член од
26 јануари 2009
Мислења
12.011
Поени од реакции
18.820
se slagam za vtorovo, za prvoto ke recam deka vo red e da se sheta ama da ne e preterano u smisla ajde ovoj vikend ideme vamu, onoj vikend ideme tamu, daj da sedneme u restoranov, daj ovoj vikend na koncerti ke ideme vo drug grad, itn... ednostavno me nerviraat neizhiveani raboti koi treba da se pravat po sekoja cena. Sto vikas rado bi otisol u park da prosetam kafe da pijam so nea da i napravam asalen muabet otkolku drugovo sto go spomnav, sto za zhal se pomalce i pomalce se ceni.
После 10 искачања у парк само ти и девојка ти у тек на 3 месеца и на сам тебе ќе ти скурчи тоа. Еве тетин ми и тетка ми по 75 - 80 години имаат и уште шетаат на минимум една странска дестинација годишно, го прошетаа светот надолж и попреку. Чему е проблемот во тоа ако можеш да си дозволиш? Сега се стари, порано одеа и секој викенд на излет во планина (значи секој викенд скара со пријатели), нит ставале слики по социјални мрежи и се што правеле го правеле за свој ќеиф. 50+ години се у брак.

Член од
16 октомври 2021
Мислења
619
Поени од реакции
1.385
После 10 искачања у парк само ти и девојка ти у тек на 3 месеца и на сам тебе ќе ти скурчи тоа. Еве тетин ми и тетка ми по 75 - 80 години имаат и уште шетаат на минимум една странска дестинација годишно, го прошетаа светот надолж и попреку. Чему е проблемот во тоа ако можеш да си дозволиш? Сега се стари, порано одеа и секој викенд на излет во планина (значи секој викенд скара со пријатели), нит ставале слики по социјални мрежи и се што правеле го правеле за свој ќеиф. 50+ години се у брак.
Nema da mi skurci mene, ako treba i u edna soba da bidam so nekoja sto mislam deka e za mene, nema da mi skurci ednostavno kako sto kazav vise ne ziveam za mene tuku ke ziveam za nea i decata.

Inaku ne go sporam toa deka treba da se sheta, normalno deka treba da se otide i na odmor, ama eve stoxse slucuva ako ne mozam da si go dozvolam toa da receme poradi splet na okolnosti t.e. sekoj vikend da ne mozam, znaes kolku e tesko denes da imas nekoj sto ke te razbere i sto ke prebrodis takov period? Odma tuka se pojavuvaat frustraciite i prvite zaebancii od brakot osobeno so nekoja ako si sto e instagram generacija kako mene na primer. Pogolemi se shansite super jackpot da fatis otkolku toa da se desi vo denesno vreme. Smeneti vrednosti pak ke kazam, se e instantno, sega ovde i vo momentot treba da bide i da se desi, ne postoi dolgorocno razmisluvanje. I se poloso i poloso ke ide.

Член од
28 декември 2015
Мислења
3.972
Поени од реакции
6.449
Dovolen e faktot sto ke si ja znam mojata uloga kako mashko koja ke mi bide vo brakot. Spremen sum da ja zrtvuvam mojata srekja i da si uskratam od sve samo za semejstvoto da ima na krajot od denot, dodeka kaj vas primetuvam vie ste tie (generalno neli) koi potegnuvate za razvodi i spremni ste da go zrtvuvate semejstvoto za vasata srekja. Eve mojata uloga ke bide toa sto ona ke znae deka ke izginam za nea i decata, rasprasaj gi tvoite vaka familijarno dali roditeli, cicko, vujko, tetki, sto im falelo na baba ti i nivnite babi opsto u toa vreme koga ziveele. Zarem zamarale za shetanje sekoj vikend nadvor od gradot, demek ne se mozelo bez toa i kako bilo monotono. Veruvaj deka placat zheni za vakvi mazhi na 30+ godini, znaat deka vlakno nema da im fali i deka ke bidat spremni na zhrtva vo brakot i vo semejstvoto, samo problemot e toa sto istite tie na pomladi godini se izebale za site pa ocekuvaat deka nie ne znaeme za toa i deka ke svitkame opashka ke bideme so niv. Ne, fala, zatoa sum single a ne deka ne mozam da ne bidam uste utre. Ne izbegavam ja brak, ja izbegavam razvod.

Skroz ti e utnato prasanjeto inace poso ja sum ti posledniot covek sho trebase da go prasas toa vo smisla za toa jas kako veruvam vo toa so moite tradicionalni sfakjanja.
Па добро прабаби и прадедоввци стапувале во договорени бракови на 15-20 годишна возраст и не знаеле за нешто друго од животот кој го имале тие и нивните претци низ вековите. Во денешно време среќни се оние кај кои монотонијата во заедничкиот живот е сведена на минимум. Ситуацијата драмтично се промени во последниве пола век, многу малку од искуството на претците е применливо во денешен брак.
А за ебење, тие што се ебат мора некој да ги ебе, значи нема понуда без потражња, ако се мажите морални, жените ќе мораат да го следат тоа.

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.750
Поени од реакции
5.003
@Darling
Како велат "Лошите навики се полоши од демоните".
Порокот би бил брзо и лесно решавање на некој проблем кај тие што го користат,брзи кредити со коцка за брзо збогатување,алкохол и дрога за брзо задоволство,разводи за брз прекин.
Информациите само го убрзуваат целиот тој процес.

Онтопик - Самолажењето дека си некој добар момак,само за да дојдеш до вагина... е лош порок.

Член од
26 јануари 2009
Мислења
12.011
Поени од реакции
18.820
Nema da mi skurci mene, ako treba i u edna soba da bidam so nekoja sto mislam deka e za mene, nema da mi skurci ednostavno kako sto kazav vise ne ziveam za mene tuku ke ziveam za nea i decata.

Inaku ne go sporam toa deka treba da se sheta, normalno deka treba da se otide i na odmor, ama eve stoxse slucuva ako ne mozam da si go dozvolam toa da receme poradi splet na okolnosti t.e. sekoj vikend da ne mozam, znaes kolku e tesko denes da imas nekoj sto ke te razbere i sto ke prebrodis takov period? Odma tuka se pojavuvaat frustraciite i prvite zaebancii od brakot osobeno so nekoja ako si sto e instagram generacija kako mene na primer. Pogolemi se shansite super jackpot da fatis otkolku toa da se desi vo denesno vreme. Smeneti vrednosti pak ke kazam, se e instantno, sega ovde i vo momentot treba da bide i da se desi, ne postoi dolgorocno razmisluvanje. I se poloso i poloso ke ide.
Очигледно не си имал посериозна врска. Оу да, ќе ти скурчи, на крај ти ќе бидеш иницијатор да праите ствари. А уште па деца кога ќе дојдат - тато ај купи ми сони 5 ка, тато ај купи ми најки од 10.000, тато ај купи ми mr. beast чоколадо

Член од
16 октомври 2021
Мислења
619
Поени од реакции
1.385
Па добро прабаби и прадедоввци стапувале во договорени бракови на 15-20 годишна возраст и не знаеле за нешто друго од животот кој го имале тие и нивните претци низ вековите. Во денешно време среќни се оние кај кои монотонијата во заедничкиот живот е сведена на минимум. Ситуацијата драмтично се промени во последниве пола век, многу малку од искуството на претците е применливо во денешен брак.
А за ебење, тие што се ебат мора некој да ги ебе, значи нема понуда без потражња, ако се мажите морални, жените ќе мораат да го следат тоа.
neli e paradoksalno faktot sto vlagale u takvi brakovi i pak bile cel zivot zaedno, odnosno dur smrtta ne gi razdelila?

Sto bidna so toa? Denes eve go imas i toj ekskluzivitet da se odberete, da izlezete 50 pati, da bidete u vrska pred da se zemete i znaes na kraj sto se slucuva? Razvod. Ete toa e krajniot epilog u denesnicava.
Автоматски споено мислење:

Очигледно не си имал посериозна врска. Оу да, ќе ти скурчи, на крај ти ќе бидеш иницијатор да праите ствари. А уште па деца кога ќе дојдат - тато ај купи ми сони 5 ка, тато ај купи ми најки од 10.000, тато ај купи ми mr. beast чоколадо
da da ne sum imal, glava stavam deka poise sum videl i osetil za ovie raboti otkolku ti nekad sto ke vidis i sto ke osetis ama ajde da ne preminuvame licno sea, nema potreba od toa nivo. Toa e domasno vospituvanje decata kako ke ti se ponasaat, ako tvoite si gi vospital da ti baraat soni teraj si be druze, ja znam deka moite nema da se takvi. Ti pagja prikaznava cela u voda.

Член од
28 декември 2015
Мислења
3.972
Поени од реакции
6.449
neli e paradoksalno faktot sto vlagale u takvi brakovi i pak bile cel zivot zaedno, odnosno dur smrtta ne gi razdelila?

Sto bidna so toa? Denes eve go imas i toj ekskluzivitet da se odberete, da izlezete 50 pati, da bidete u vrska pred da se zemete i znaes na kraj sto se slucuva? Razvod. Ete toa e krajniot epilog u denesnicava.

da da ne sum imal, glava stavam deka poise sum videl i osetil za ovie raboti otkolku ti nekad sto ke vidis i sto ke osetis ama ajde da ne preminuvame licno sea, nema potreba od toa nivo. Toa e domasno vospituvanje decata kako ke ti se ponasaat, ako tvoite si gi vospital da ti baraat soni teraj si be druze, ja znam deka moite nema da se takvi. Ti pagja prikaznava cela u voda.
Биле заедно, но по која цена?
Има и денес бракови кои никогаш нема да завршат со развод верувај. Може поретко од некогаш ама сепак постојат. Сепак во интерес на реалноста мора да се напомене дека најголема улога игра среќата. Ако некој има среќа да запознае жена со која само смртта може да ги раздели тогаш можат да се договорат за се и сешто, нема нешто за кое не можат да се сложат, некогаш попушта едната некогаш другата страна, интересно е :)

Член од
16 октомври 2021
Мислења
619
Поени од реакции
1.385
Биле заедно, но по која цена?
kako po koja cena? Najgolemiot del od toa vreme sto bile zaedno bile i srekjni a bile srekjni poso pravele deca i ziveele za niv, si gi znaele svoite ulogi.
Se slagam za drugovo moze i da se tera brak, ama mnogu premnogu e tesko da se odrzuva, osobeno ako ne si nekoj potkovan finansiski pa da nemas gajle a ovde kaj nas kako sto sekoj vtor e utepan finansiski tesko taa rabota, odma ke te ostavi poso ti ne si nisto poseben za nea a deka ke te saka poso si ubav ili radi decata malo morgen.

kako po koja cena? Najgolemiot del od toa vreme sto bile zaedno bile i srekjni a bile srekjni poso pravele deca i ziveele za niv, si gi znaele svoite ulogi.
Se slagam za drugovo moze i da se tera brak, ama mnogu premnogu e tesko da se odrzuva, osobeno ako ne si nekoj potkovan finansiski pa da nemas gajle a ovde kaj nas kako sto sekoj vtor e utepan finansiski tesko taa rabota, odma ke te ostavi poso ti ne si nisto poseben za nea a deka ke te saka poso si ubav ili radi decata malo morgen.
okej ova e moj posleden odgovor u temava. Ako nekoj saka da diskutira, ja mu predlagam da mi pise u inbox i da izlezeme na po edna u zhivo i da vidime sto ima po centarov u gradov kaj sto ziveeme nie mladinata cisto edno nabljuduvanje da napravime.

Последно уредено:
Член од
17 декември 2019
Мислења
2.431
Поени од реакции
4.171
Пријателе, за квантна физика да не сакаш да правиш муабет на состанок со 18 годишно девојче?
Prijatelke, na 18 godini ne znae koj e glaven grad na Spanija... Barselona vika.. Od opsta kultura ne znaat raboti..

Kajgana Shop

На врв Bottom