sto se cudis.gleas kakva definicija za patriotizam,Зошто ЈАС да умрам за државата?TpH_Bo_OkO напиша::icon_eek:
:pos2: boro i ramiz:pos2:rymz напиша:Аиде Аиде...се будат луѓето...еве Хајлендер е прв...кој ќе е втор? Дај така конструктивно и објективно да гледаме на работите, па можеби ќе ни се расчистат многу работи...баш супер опишано што е патриот...ТОП!
Прво, патриотите кои се навистина патриоти, работата да не дојде до тие црни денови во името на земјата и во името на својот народ!The Real Highlander напиша:Toa e поради мојот став кон војната. Некој очигледно се обидува да не убеди дека војната била продолжување на политиката, ама со други средства! Ти се молам! Па ако е продолжена политика, што не ја водат политичарите, туку откако ќе направат војна, се пакуваат и со првиот авион- џенем фаќаат.
А обичниот граѓанин во таков случај е жртвено јагне, кое се бори за нешто, а не ја знае ни вистинската причина за која го прави тоа, ниту пак- што ќе добие.
Ако е некој патриот, ќе ја унапредува државата на културен и економски план, а не да ја разурнува и да убива. Кога мнозинството би одбивало да учествува во такви ‘‘политички односи‘‘, на глупавите политичари нема да им текне да си играат ‘‘Војна и мир‘‘.
алал нека ти е на муабетовconcrete напиша:TpH_BkO uste kolku ke te ucam: ne e imperativ da umres za svojata zemja, treba da znaes nejzinite neprijateli da gi"nateras" da umrat za NEA......., a za toa bogami treba i znaenje i vestina , a i hrabrost...
Site vojni gi dobivaat tie sto ke gi preziveat...JASNO!!!
И јас немам прочитано поглупава констатација од твојата.fanatic напиша:sto se cudis.gleas kakva definicija za patriotizam,Зошто ЈАС да умрам за државата?
Нека умре таа за МЕНЕ.pogolema glupost nemam cueno dosega
1. Ај те молам да ми наброиш една држава која е/била вечна?fanatic напиша:1. prvo drzavata e vecna ,a taa opstojuvala iljadnici godini i ponataka ce opstojojuva.
2. nie sme obicni smrnici koj sto nekoj gledaa samo dobro da s enajada i napija i taka zadovolni da si umrat bez razlika dali drzvata ja ima ili ja nema .
3. a drugi pa ce skapat po zatvori so jad i maka se prasuvaa dali ceja ima drzavata ili ne.
4. sto cetie makedonska drzava ako makedoncite se malcinstvo.
Kako ne ti e sram, kurvo edna. Kako ne e ti e sram?The Real Highlander напиша:И јас немам прочитано поглупава констатација од твојата.
1. Ај те молам да ми наброиш една држава која е/била вечна?
Македонската Империја од времето на Алекс?
Римска Империја?
Византија?
Османско царство?
Државата на Франките?
КОЈА?
2. Да ти ебам државата во која народот страда за да опстане државата. Државата е само инструмент за подобар живот на човекот. Таа постои во служба на човекот, а не обратно!
3. Ги боли курот тие што се по затворите дали ќе ја има државата. Гледаат само да излезат од таму и да се дограбат до друга, поудобна фотеља, да крадат од Буџетот -народот и да му создаваат нови проблеми.
4. За да живеат, како што секој нормален човек прави. И тоа МПЦ да ги прашате, кои наместо да ги помагаат Македонците- паразитираат на нивниот грб и ги оневозможуваат венчавките и наталитетот македонски заради скапите венчавки.
Државата ја гради народот кој живее во неа, така да малку си се збунил во пцовкиве.The Real Highlander напиша:И јас немам прочитано поглупава констатација од твојата.
1. Ај те молам да ми наброиш една држава која е/била вечна?
Македонската Империја од времето на Алекс?
Римска Империја?
Византија?
Османско царство?
Државата на Франките?
КОЈА?
2. Да ти ебам државата во која народот страда за да опстане државата. Државата е само инструмент за подобар живот на човекот. Таа постои во служба на човекот, а не обратно!
3. Ги боли курот тие што се по затворите дали ќе ја има државата. Гледаат само да излезат од таму и да се дограбат до друга, поудобна фотеља, да крадат од Буџетот -народот и да му создаваат нови проблеми.
4. За да живеат, како што секој нормален човек прави. И тоа МПЦ да ги прашате, кои наместо да ги помагаат Македонците- паразитираат на нивниот грб и ги оневозможуваат венчавките и наталитетот македонски заради скапите венчавки.
aj procitajte go drugarcevo edno 3 pati i moze ke prestanete so glupavi konstatacii! Bas fino mislnje Fanatik,pozdravfanatic напиша:zasto da bidam patriot? vaka e postaveno prasanjeto.neznam sto razmisluval toj sto go postavil prasanjeto.netreba dase pomisli ,a kamoli dase postavi prasanje vo vrska so patriotizmot.zalnoe sto nekoj gleda na patriotizmot samo od ekonomski socijlani i neznam kakvi uste ne pricini.spored toa mozam da zaklucam ako imam dovolno da jadam da pijam da pravam sto sakam ,samo togas ke ja sakam drzavata .togas doagja deka drzavava nasa ja sakaa samo bogatite,imotnite,kriminalcite,oligarsite i samo tie treba da se patrioti,zasto ete zadovolnise od se sto im dala drzavata.za razlika od niv mene sto nemi dala nisto sto edvaj krpam za zivot netreba da ja sakam.za ovoj pogore cemu kazam deka makedonskata imeprija sto bila nekogas deneska sme toa nie ,zalno ako smetas deka nesi del od makedonstinata. istoto e so rim franki isl.nikoj nemoze nikogo da unisti ako nekoj toa sam nego dozvoli .primerot so nas denes. i pokraj sto od site strani po nesto ni osporuvaa ako nie sme edinstveni i si ja sakame i cenime drzavata nikoj nemoze da ne unisti.zatoa jas mislam patriotizmot nesme da se dovede vo prasanje.sekoj od nas treba da go nosi vo sebe.