Зошто да бидам патриот?

• Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување
Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Аиде Аиде...се будат луѓето...еве Хајлендер е прв...кој ќе е втор? Дај така конструктивно и објективно да гледаме на работите, па можеби ќе ни се расчистат многу работи...баш супер опишано што е патриот...ТОП!

Член од
17 јули 2006
Мислења
3.114
Поени од реакции
22
TpH_Bo_OkO напиша:
sto se cudis.gleas kakva definicija za patriotizam,Зошто ЈАС да умрам за државата?
Нека умре таа за МЕНЕ.pogolema glupost nemam cueno dosega:vozbud:

Член од
17 јули 2006
Мислења
3.114
Поени од реакции
22
prvo drzavata e vecna ,a taa opstojuvala iljadnici godini i ponataka ce opstojojuva.nie sme obicni smrnici koj sto nekoj gledaa samo dobro da s enajada i napija i taka zadovolni da si umrat bez razlika dali drzvata ja ima ili ja nema .a drugi pa ce skapat po zatvori so jad i maka se prasuvaa dali ceja ima drzavata ili ne.eden nas destruktiven politicar ima dadeno od tipot STOCENIE PARTIJA AKO NEMAME DRZAVA.a istiot toj celo vreme na razlicni nacini ja unistuva drzavata.sto cetie makedonska drzava ako makedoncite se malcinstvo.

Член од
17 јули 2006
Мислења
3.114
Поени од реакции
22
rymz напиша:
Аиде Аиде...се будат луѓето...еве Хајлендер е прв...кој ќе е втор? Дај така конструктивно и објективно да гледаме на работите, па можеби ќе ни се расчистат многу работи...баш супер опишано што е патриот...ТОП!
:pos2: boro i ramiz:pos2:

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
The Real Highlander напиша:
Toa e поради мојот став кон војната. Некој очигледно се обидува да не убеди дека војната била продолжување на политиката, ама со други средства! Ти се молам! Па ако е продолжена политика, што не ја водат политичарите, туку откако ќе направат војна, се пакуваат и со првиот авион- џенем фаќаат.

А обичниот граѓанин во таков случај е жртвено јагне, кое се бори за нешто, а не ја знае ни вистинската причина за која го прави тоа, ниту пак- што ќе добие.

Ако е некој патриот, ќе ја унапредува државата на културен и економски план, а не да ја разурнува и да убива. Кога мнозинството би одбивало да учествува во такви ‘‘политички односи‘‘, на глупавите политичари нема да им текне да си играат ‘‘Војна и мир‘‘.
Прво, патриотите кои се навистина патриоти, работата да не дојде до тие црни денови во името на земјата и во името на својот народ!

Второ, ако веќе се неизбежни тие црни денови, истите тие вистински патриоти - со живот ја бранат својата држава, а ако било судбина да го даде животот за својата држава, тој тоа и ќе го направи!

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
TpH_Bo_OkO uste kolku ke te ucam: ne e imperativ da umres za svojata zemja, treba da znaes nejzinite neprijateli da gi"nateras" da umrat za NEA......., a za toa bogami treba i znaenje i vestina , a i hrabrost...
Site vojni gi dobivaat tie sto ke gi preziveat...JASNO!!!

Insomniac

Evil Macedonian
Член од
27 мај 2007
Мислења
1.799
Поени од реакции
28
concrete напиша:
TpH_Bo_OkO uste kolku ke te ucam: ne e imperativ da umres za svojata zemja, treba da znaes nejzinite neprijateli da gi"nateras" da umrat za NEA......., a za toa bogami treba i znaenje i vestina , a i hrabrost...
Site vojni gi dobivaat tie sto ke gi preziveat...JASNO!!!
алал нека ти е на муабетов

S

Sagan

Гостин
fanatic напиша:
sto se cudis.gleas kakva definicija za patriotizam,Зошто ЈАС да умрам за државата?
Нека умре таа за МЕНЕ.pogolema glupost nemam cueno dosega
И јас немам прочитано поглупава констатација од твојата.

fanatic напиша:
1. prvo drzavata e vecna ,a taa opstojuvala iljadnici godini i ponataka ce opstojojuva.

2. nie sme obicni smrnici koj sto nekoj gledaa samo dobro da s enajada i napija i taka zadovolni da si umrat bez razlika dali drzvata ja ima ili ja nema .

3. a drugi pa ce skapat po zatvori so jad i maka se prasuvaa dali ceja ima drzavata ili ne.

4. sto cetie makedonska drzava ako makedoncite se malcinstvo.
1. Ај те молам да ми наброиш една држава која е/била вечна?
Македонската Империја од времето на Алекс?
Римска Империја?
Византија?
Османско царство?
Државата на Франките?
КОЈА?

2. Да ти ебам државата во која народот страда за да опстане државата. Државата е само инструмент за подобар живот на човекот. Таа постои во служба на човекот, а не обратно!

3. Ги боли курот тие што се по затворите дали ќе ја има државата. Гледаат само да излезат од таму и да се дограбат до друга, поудобна фотеља, да крадат од Буџетот -народот и да му создаваат нови проблеми.

4. За да живеат, како што секој нормален човек прави. И тоа МПЦ да ги прашате, кои наместо да ги помагаат Македонците- паразитираат на нивниот грб и ги оневозможуваат венчавките и наталитетот македонски заради скапите венчавки.

VaZzilL

Сантино Џеновезе
Член од
23 април 2007
Мислења
921
Поени од реакции
39
Па да бидеш патриот да ја сакаш земјата во која живееш бидејќи тука си роден, тука се коските на твоите предци кои се бореле за оваа земја...

Член од
17 јули 2006
Мислења
3.114
Поени од реакции
22
zasto da bidam patriot? vaka e postaveno prasanjeto.neznam sto razmisluval toj sto go postavil prasanjeto.netreba dase pomisli ,a kamoli dase postavi prasanje vo vrska so patriotizmot.zalnoe sto nekoj gleda na patriotizmot samo od ekonomski socijlani i neznam kakvi uste ne pricini.spored toa mozam da zaklucam ako imam dovolno da jadam da pijam da pravam sto sakam ,samo togas ke ja sakam drzavata .togas doagja deka drzavava nasa ja sakaa samo bogatite,imotnite,kriminalcite,oligarsite i samo tie treba da se patrioti,zasto ete zadovolnise od se sto im dala drzavata.za razlika od niv mene sto nemi dala nisto sto edvaj krpam za zivot netreba da ja sakam.za ovoj pogore cemu kazam deka makedonskata imeprija sto bila nekogas deneska sme toa nie ,zalno ako smetas deka nesi del od makedonstinata. istoto e so rim franki isl.nikoj nemoze nikogo da unisti ako nekoj toa sam nego dozvoli .primerot so nas denes. i pokraj sto od site strani po nesto ni osporuvaa ako nie sme edinstveni i si ja sakame i cenime drzavata nikoj nemoze da ne unisti.zatoa jas mislam patriotizmot nesme da se dovede vo prasanje.sekoj od nas treba da go nosi vo sebe.

Insomniac

Evil Macedonian
Член од
27 мај 2007
Мислења
1.799
Поени од реакции
28
многу лошо поставено прашање. или си или не си патриот, ако се прашуваш зошто да бидам не можиш да бидиш патриот.

CT

Член од
21 февруари 2007
Мислења
384
Поени од реакции
2

Римска Империја?
Византија?
Османско царство?
Државата на Франките?
КОЈА?

2. Да ти ебам државата во која народот страда за да опстане државата. Државата е само инструмент за подобар живот на човекот. Таа постои во служба на човекот, а не обратно!

3. Ги боли курот тие што се по затворите дали ќе ја има државата. Гледаат само да излезат од таму и да се дограбат до друга, поудобна фотеља, да крадат од Буџетот -народот и да му создаваат нови проблеми.

4. За да живеат, како што секој нормален човек прави. И тоа МПЦ да ги прашате, кои наместо да ги помагаат Македонците- паразитираат на нивниот грб и ги оневозможуваат венчавките и наталитетот македонски заради скапите венчавки.
Kako ne ti e sram, kurvo edna. Kako ne e ti e sram?
Tie ginea 2001, pa shto kur ako se od zatvor? Profesori li da prakjame vo vojna?
Trn vo Oko, vo pravo si 100 procentno! Ama na nekoj ne im odgovara da branat, povishe odgovara beganje.
Lele, lele!!!!!!

Jakov

Тато
Член од
24 јули 2005
Мислења
2.360
Поени од реакции
58

Римска Империја?
Византија?
Османско царство?
Државата на Франките?
КОЈА?

Државата ја гради народот кој живее во неа, така да малку си се збунил во пцовкиве.
А и постои разлика меѓу терминот држава и земја па сега ти види во која категорија спаѓаш.
:helou:

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
fanatic напиша:
zasto da bidam patriot? vaka e postaveno prasanjeto.neznam sto razmisluval toj sto go postavil prasanjeto.netreba dase pomisli ,a kamoli dase postavi prasanje vo vrska so patriotizmot.zalnoe sto nekoj gleda na patriotizmot samo od ekonomski socijlani i neznam kakvi uste ne pricini.spored toa mozam da zaklucam ako imam dovolno da jadam da pijam da pravam sto sakam ,samo togas ke ja sakam drzavata .togas doagja deka drzavava nasa ja sakaa samo bogatite,imotnite,kriminalcite,oligarsite i samo tie treba da se patrioti,zasto ete zadovolnise od se sto im dala drzavata.za razlika od niv mene sto nemi dala nisto sto edvaj krpam za zivot netreba da ja sakam.za ovoj pogore cemu kazam deka makedonskata imeprija sto bila nekogas deneska sme toa nie ,zalno ako smetas deka nesi del od makedonstinata. istoto e so rim franki isl.nikoj nemoze nikogo da unisti ako nekoj toa sam nego dozvoli .primerot so nas denes. i pokraj sto od site strani po nesto ni osporuvaa ako nie sme edinstveni i si ja sakame i cenime drzavata nikoj nemoze da ne unisti.zatoa jas mislam patriotizmot nesme da se dovede vo prasanje.sekoj od nas treba da go nosi vo sebe.
aj procitajte go drugarcevo edno 3 pati i moze ke prestanete so glupavi konstatacii! Bas fino mislnje Fanatik,pozdrav

Kajgana Shop

На врв Bottom