Зошто во туѓина тагуваме за нашата земја?

Член од
31 јули 2007
Мислења
1.580
Поени од реакции
39
Мене ич не ми беше жал. Одвај чекам па да киднам!

И се досадувам од ко се вратив.
И јас исто ... можам да кажам и дека зажалив...али принуден бев да дојдам.... од Х причини за кои испаднав најглупав

Член од
28 декември 2007
Мислења
92
Поени од реакции
1
~*~

И јас исто ... можам да кажам и дека зажалив...али принуден бев да дојдам.... од Х причини за кои испаднав најглупав
Па со да се каже.Кога не си во својата земја нормално е дека ќе мислиш за дома,а пак кога ќе се вратиш и ќе видиш колку сме наназад ќе бараш одма назад:)

Cool

Untouchable
Член од
21 февруари 2006
Мислења
467
Поени од реакции
9
Зошто не врзуваат разни спомени од животот поминат во нашата земја... Самото раѓање, детството поминато низ скопските улици враќајќи се од училиште, првата симпатија, адолесцентските години кога мислиш дека можеш да го промениш цел свет, надградбата на самиот себе со поддршка од најблиските... Родителите, стожерот на нашето постоење, пријателите (оние вистинските) и убавините на нашата исконска земја Македонија што се реткост во ова секојдневие, но, непроценливи. Каде и да си дома да си...

Член од
12 септември 2007
Мислења
24
Поени од реакции
0
E nekoi neznaat kako e da zivees vo tuđa drzava tesko e koj ce razbere ,imas pari no go nemaš ona najglavnoto svoja drzava sekogas ce si covek od druga klasa

диме

When Am I ?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
806
Поени од реакции
21
Носталгија! Ич ја неќам :) .

Јас бев само 2 месеци надвор од Македонија, и ми беше тешко. Сега за некој ден бегам пак на подолго и не ми се оди, но сите велат секој почеток е тежок. Ќе ви кажам в година како ќе ми биди, дали ке се навикнам ;) .

Член од
20 декември 2007
Мислења
1
Поени од реакции
0
Jas bev nadvor tri meseci. Se sto mi nedostigase e dobrata hrana i dobroto vreme. Makedonija ima 270 soncevi denovi i dodeka bev vo Polska svativ kolku tie soncevi denovi znacat za mene. A za svezo ovosje i zelencuk da ne zboruvam. Edna praska chini 22 denara srede leto!!!! I taa praska koga kje ja probas ima vkus na guma!!

A deka koga kje se vratis nazad se te nervira. Navistina e taka, zatoa sto svakjas kolku malku treba vo (mojov primer) i Skopje da bide metropola, a kolku ne e!!!!

Dark Angel

Unfaithfull to life...
Член од
14 јули 2006
Мислења
1.081
Поени од реакции
6
Koga nesto ke izgubis svakas kolku ti znacelo, sekogas taka si odi. Ete sega ne mozam da se naviknam na spostveniot dom, ama ne mi se odi nazad, ali mora se. :) Ama kako vikaat se e stvar na navika.

Koga gledas luge razlicni po kultura, ponasanje od tebe, uste tolku poveke stanuvas Makedonec vo slucajov. Svoeto e najubavo, koga si nadvor od nego. Doma ke kritikuvame :D

Член од
31 јануари 2005
Мислења
145
Поени од реакции
22
Jas sum izlezen nadvor veke 7meseci i da vi kazam na pochetokot mi bese prmnogu teshko zatoa sto bev sam nemav nikoj okolu mene,no kako pominuvaa denovite se chustvuvav se posilen i posilen se razbira Makedonija mi nedostigashe najmnogu na svetot duri i najmalata sitnica(naviaka) sto sum si ja imal doma mi faleshe.Se vrativ pochetokot na dekemvri i ostanav doma 2 nedeli posle 5-6-tiot den pochna da mi zdosaduva,pochnaa da me nerviraat nekoi raboti sto se deshavaat kaj nas i reshiv da si zaminam pak i praznicite da gi pominam nadvor. Se shto mozam da kazam e deka nemame kultura,( stvarno mi e glupo sto zboram vaka) no imame ogromna sloboda sto na Zapad ili Istok mnogu drzavi ja nemaat...kako i da e nostalgijata e normalna pojava no ima lek i za toa, ako si najdiesh prijateli so koi ke se razbirate i druzite pochesto, nostalgijata sekoj den malku-pomalku ke ja snemuva. DOMOT E TAMU KADE STO E SRCETO

Necrophilia

Find Prettys Womans from your city for night
Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
а во нашата земја тагуваме за туѓина...

Член од
21 јануари 2008
Мислења
45
Поени од реакции
5
Тагувам оти таму работам по 10 и повеќе саати, а во МАкедонија само јадам и спијам. Храната не ми недостига многу ама ми недостига семејството и добрите журки, долгите ноќни седенки и такви работи, али сепак дома си е дома...

Kajgana Shop

На врв Bottom